Ras van de maand: de Mérens

Moderators: Lous, RianneH, Neonlight, balance, Melissa0304

Dit onderwerp is gesloten, je kan geen berichten wijzigen of nieuwe antwoorden plaatsen.Onderwerp gesloten
 
 

karuna
Drukke kabouter

Berichten: 27928
Geregistreerd: 14-05-03
Woonplaats: Ergens waar het rustig is

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-04-18 10:43

Ik zal ook maar reageren, al heb ik geen merens meer. Maar ik ken de andere kant van het ras. Wat de gevolgen zijn als je deze redelijk zelfstandige dieren niet in handen hebt tijdens hun opgroeien en ze dus min of meer verwilderd opgroeien.

Grappige is dat Pien daar ook min of meer van heeft kennisgemaakt ook. Veel later bleek pas dat zij met bekenden mee was om naar Heleen van grote boele te komen kijken of zij geschikt was voor hun. Antwoord bleek wel duidelijk helaas pas na aankoop nee absoluut niet. -O- vader saltimbanque III moeder Ortie. Een stevige oud type merens van 6 juni 1995

Maar ok, wij hadden naast Karuna een jonger veulen (kruising arabier) die een dag na zijn tweede verjaardag is ingeslapen. We werden toen getipt door onze hoefsmid dat een oudere man accuut ivm gezondheid twee jonge merensen kwijt moest. Een ruin en een merrie. Dus wij erheen en we treffen twee redelijk verwilderde dieren aan. Hij had ze net gekocht in deze staat maar zijn gezondheid ging rap achteruit. Wat bleek Heleen had tot hij haar kocht alleen in een weitje bij de ijssel gestaan zonder menselijk of soortgenoot contact.

Gevolg daarvan een doodsbange licht agressieve dominante merrie die niemand in haar buurt duldde. Op straffe van aanval en geweld desnoods hield ze iedereen uit haar buurt. Afijn vrachtwagen, grote emmer voer en overrompelen hebben we haar een halster omgedaan en veilig op pensionstal gekregen. Daar een hands off beleid kunnen maken waardoor ze samen met karuna veilig de wei in en uit kon. Langzaam met t touch en zweepjes met spons en doekjes kunnen gaan aanraken. Stalhouder en wij tweeen konden haar vrij snel al goed en veilig handelen. Inrijden is zonder enig probleem gegaan, alleen in de puberteit even tja madam was wat dwars. Niet meer de bak uitwillen na longeren. Dus na overleg met stalhouder hooi en water neergezet en twee dagen later bliefde madam pas weer in de buurt te komen. Hihi

Ieder ander moest echt uit de buurt blijven.

Hoefsmid was eerst verdoven voor ze gekapt kon worden enten en zo was voor de dierenarts geen veilige handeling. Vaak gehoord dier is alleen geschikt als worst. Ja ze was idd wat eenkennig en heel duidelijk in wie ze wel of niet mocht. Maar voor ons en langzaam aan voor anderen was ze goed meegaand en ze reed heerlijk. Onverschrokken, legertanks geen enkel probleem, chinooks tegenkomen op de hei bij ede met een oefening, is dat eng dan?

Affijn mijn gezondheid ging achteruit dus haar te koop moeten zetten tegelijk met zo leek het inslapen van karuna. Pien kwam dus met haar bekenden, heleen werkte goed mee dus ze was verkocht. Om na de verhuizing tot onze grote verbazing in een klap terug te vallen in haar oude gedrag dat ze al twee jaar niet had vertoond. -:(- .ze kwam terug, karuna had reserve tijd gekregen. En een jaar hebben we heleen te koop gehad veel mensen afgewezen omdat we problemen verwachten.

En toen meisje van 11 dun iel sprietje met haar vader. Ok als dat maar goed gaat. Heleen misdroeg zich echt vreselijk met opzadelen en hoeven krabben paps heeft been vastgehouden en madam lag op haar rug onnozel te kijken sjips waar ging dit fout. Maar echt vanaf seconde een een superband tussen groot breed zwaar zwart lijf en een dun iel jong sprietje. Als en schaap zo mak als ze bij ons ook was. Vol vertrouwen nu bijna 20 jaar later is ze nog steeds bij dat meisje. Inmiddels grijs bejaard en oud en nadat ze eerst wedstrijd pony is geweest is ze nu al jaren een uitermate goede therapiepony. Juist door haar voor en afkeur voor bepaalde mensen.

Kortom een superras als ze je mogen, *\o/* een regelrechte ramp als ze je niet mogen. _-:(

Geen auto, 100000 euro of een mooie reis maar wél dit prachtige onderschrift
Karuna is een sociaal wat onthande computergebruiker met myopie
En dan ben je opeens weg. Mutsje het is goed zo, genoeg is genoeg.
Y; Dag oude man


karuna
Drukke kabouter

Berichten: 27928
Geregistreerd: 14-05-03
Woonplaats: Ergens waar het rustig is

Re: Ras van de maand: de Mérens

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-04-18 16:54

O ja als je echt meer wilt weten over de merens in al zijn toepassingen boek een reisje naar Bouan. Ik ben er meerdere keren geweest met hun rasdagen leuk, kneuterig en de veelzijdigheid van het ras is echt mega. Inclusief destijds een afdaling van een van de steilste hellingen daar met een aantal dieren.

Geen auto, 100000 euro of een mooie reis maar wél dit prachtige onderschrift
Karuna is een sociaal wat onthande computergebruiker met myopie
En dan ben je opeens weg. Mutsje het is goed zo, genoeg is genoeg.
Y; Dag oude man

Dit onderwerp is gesloten, je kan geen berichten wijzigen of nieuwe antwoorden plaatsen.Onderwerp gesloten

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 bezoekers