Hoe zijn jullie begonnen met westernrijden?

Moderators: C_arola, Dyonne, Apple, Coby, petraaken, A_nouk

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Bojangles

Berichten: 13704
Geregistreerd: 23-06-02
Woonplaats: Drenthe

Hoe zijn jullie begonnen met westernrijden?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-08-03 11:30

Ik ongeveer 3 jaar geleden. Ik ben zo ineens gestopt met het rijden van paarden voor iemand, heb eerder altijd wedstrijden gereden e.d. maar wou heel erg graag westernrijden. Ik ben toen naar een manege gegaan 20 km verderop en heb daar mijn eerste les gedaan op een lespaard. OK dan!

Joyce de Vos - Horse Charms Webshop - Horse Agility NL - Painting Pony
Let op wegens tijdgebrek en andere bezigheden, ben ik nauwelijks meer actief op Bokt. Graag niet PB-en, maar mailen voor snel bereik :) Bedankt!


DubbelDun

Berichten: 71416
Geregistreerd: 12-04-01
Woonplaats: 1 km van het midden van Nederland

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-08-03 11:46

Zie mijn profiel Lachen
Na mijn verhuizing heb ik ettelijke 'engelse' manege's afgelopen maar kon nergens les vinden zoals ik gewend was Verdrietig
Via een kennis kwam ik in aanraking met 'western'paarden en heb toen een aantal maanden les gehad op de Veluwe Ranch. Na ongeveer 4 verschillende instructeurs met elk hun eigen 'manier' heb ik een paard geleased en ben onder begeleiding voor mezelf begonnen, later heb ik Sugar gekocht. En maak nu alleen de hei onveilig Clown
Lessen doe ik zelden, héél af en toe voor de leut als de instructeur me aanstaat Knipoog en liefst op een ander paard, want draken besteed ik uit Lachen

juval

Berichten: 8945
Geregistreerd: 05-04-03
Woonplaats: Culemborg

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-08-03 11:56

mijn eerste westernuitstapje was toen ik mijn arabier pas had ingereden. Er kwam toen een nieuw meisje op stal die western ging rijden met haar arabier en dat leek me zo leuk. Ik heb toen een zadel gekocht en ben maar een beetje gaan proberen..... was heel leuk en mijn paardje deed het best goed, maar echt serieus kon ik het verder niet noemen. Ik had niet echt een idee waar ik mee bezig was. Ben wel een aantal keer naar de WesternExperience in Den Bosch geweest om de kunst af te kijken en heb een aardig boek gelezen (Go West)....
Toen ging mijn paard verhuizen naar een stijve dressuurprikkersstal en heb ik het zadel maar opgeborgen. Die mensen snapten dat niet en ik ws nogal onzeker, dus ben maar 'gewoon' dressuur gaan rijden.
Mijn paard heb ik een aantal maanden geleden verkocht wegens tijdgebrek, geldgebrek, en het klikte met het rijden steeds minder goed.
Maar ik kan de paarden toch niet missen en ben nu weer begonnen met rijden. WESTERN dus. Ik heb nu 5 lessen gehad op de manege en heb inmiddels ook een fantastisch bijrijd paard gevonden die westerngereden is en waar ik nog heel veel van ga leren.. dusseh.... zo is het gekomen.

Welsh-wondertje op komst: Awlwoods Dream of Mowgli x Thamen's Smart, uitgerekend 3 juni 2019

Bojangles

Berichten: 13704
Geregistreerd: 23-06-02
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-08-03 12:10

Ik vond het lessen toen ik begon ook erg super, ik mocht vaak op een klein quartertje 16 jaar maar nog lekker fel. Deze had veel wedstrijden gereden en hij was echt super fijn aan de hulpen, zo gaaf.
Na een tijdje kreeg ik via via een paint om te rijden en daar ben ik ook wel eens mee naar les geweest.
Vorig jaar maart kocht ik een 8 maanden oude pintaloosa merrie, en de zomer erna kochtten we een jaarling appaloosa erbij. Deze heb ik in december al verkocht en toen kocht ik een 7-jarige appaloosa merrie terug. Zij is echt mijn 1e eigen paardje waarmee ik western rijdt, en ik heb natuurlijk toen ook gelijk mijn eigen westernzadel gekocht Haha!
Ik heb al een aantal lessen gehad met haar en hoop het binnenkort weer op te pakken

Joyce de Vos - Horse Charms Webshop - Horse Agility NL - Painting Pony
Let op wegens tijdgebrek en andere bezigheden, ben ik nauwelijks meer actief op Bokt. Graag niet PB-en, maar mailen voor snel bereik :) Bedankt!

minkieboy

Berichten: 1722
Geregistreerd: 19-10-01
Woonplaats: Friesland

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-08-03 12:16

Nou ik reed al zo'n 2.5 jaar engels op Minco,maar hij gaf me niks anders dan problemen Verward zodra ik de teugels op maat moest maken was ie een brok verzet,heel erg leuk
Ik had er ook helemaal geen aardigheid meer aan,totdat een vriendin van mij op het idee kwam op hem eens uit te proberen op de Western manier,zo gezegt zo gedaan.
Nou dat ging dus super OK dan! Minco was erg blij met de lange teugel en heeft er ook echt aardigheid aan,ik ook trouwens Haha! tot op da dag van vandaag OK dan! Haha! en dat is nu al zo'n 4 jaar geleden.

missquarter
Berichten: 276
Geregistreerd: 22-01-03
Woonplaats: boskoop

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-08-03 12:35

Vanaf dat ik kon zitten geloof ik heb ik wat met paarden gehad. Op mijn zesde of zevende ging op rijles. (engels). Tot mijn 19e heb ik engels gereden. Ik reed geimporteerde paardjes uit Tjechie in. Deze kwamen uit het wild. (Als veulens werden ze in groepen het wild in gestuurd, de sterksten overleefden en de anderen....opgegeten door beren of gingen dood door andere nare dingen) Met deze paardjes heb ik tot mijn 19e gereden.
Door omstandigheden ben ik bij deze stal weggegaan en eigenlijk niet serieus meer gereden. Zo af en toe ging ik naar Noordwijk om een paardje te huren en over het strand te crossen.
Toen ik naar Boskoop ging verhuizen wilde ik toch weer gaan rijden en kwam er achter dat er een Westernstal (Western stables Hazerswoude) heel dicht in de buurt was. Vroeger was ik al gek van western/westernrijden maar toen was het helemaal niet bekend en er was nog geen internet Haha! dus die droom had ik maar opgegeven. Omdat ik zolang niet serieus met paarden ben bezig geweest wist ik uiteraard niet dat het westernrijden zo gegroeid was in Nederland.
Nou ik ben dus begonnen bij de Western Stables Hazerswoude en was gelijk verkocht.
Daar heb ik een tijdje iemand zijn paardje gereden maar die werd al vrij snel verkocht.
Daarna ben ik weer voor iemand gaan rijden. Dit heb ik zo'n twee jaar gedaan. Doordat het paardje dat ik reed verkocht werd moest ik dus op zoek naar een ander bijrijdpaardje en dat is gelukt. Inmiddels ben ik al twee keer met haar gestart en volgend jaar wil ik me helemaal in de wedstrijden storten als alles goed gaat.
Mij krijgen ze niet meer terug richting Engels! Knipoog

Romkabouter

Berichten: 21721
Geregistreerd: 25-06-02
Woonplaats: Donkerbroek

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-08-03 12:37

Ik rij allebei nog. Western begonnen op Stan (nu bijna een jaar denk ik), daarvoor sporadisch op het paard van mijn zus Lachen

Mijn woorden zijn mijn woorden en mijn mening. Deze graag alleen mij aanrekenen en niet mijn geliefden/vrienden/kennissen of een combi daarvan!

Robyn

Berichten: 1592
Geregistreerd: 05-08-03
Woonplaats: Naarden

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-08-03 12:41

Een aantal jaar geleden werdt de Blacks ranch geopend. De eigenaresse was de dochter van m'n oma's nieuwe vriend (ja ja lekker vaag Verward )

Daar heb ik toen een paar privelessen genomen en wilde ik nooit wat anders meer. Ik heb daar ong. een jaar gelest. Ik ben nog wel een keer engels gaan rijden, maar daar vond ik niks meer aan. Nu heb ik al weer een hele tijd de smaak weer helemaal te pakken.. *LOL*

Ik wil nooit meer wat anders... Haha!

Als Rik groot is wil ik met hem ook wedstrijden gaan rijden...

Robyn

Berichten: 1592
Geregistreerd: 05-08-03
Woonplaats: Naarden

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-08-03 12:43

Om verwarring te voorkomen: ik bedoel de Blacks Ranch in Soest. Volgens mij heetten er nog meer westernstables zo..

Bijna klaar met mijn opleiding!!!

flashyjac
Berichten: 6671
Geregistreerd: 03-11-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-08-03 15:32

Ik was volgens mij vijftien toen ik in Amerika op vakantie was. Ik ben daar een rit gaan maken door de Bryce Canyon op een prachtige Paint Horse, Double. Het beviel me ontzettend goed. Ik was (eigenlijk ben) sowieso ontzettend Amerika-minded en heb voor de rit dus meteen een luxe cowboyhoed gekocht om daarmee vervolgens de hele vakantie op mijn hoofd te lopen. Western is iets Amerikaans, dus het sprak me aan. Ik had al vaker op een westernzadel gereden, maar dit was de eerste keer in westernstijl. Na mijn vakantie kreeg ik van een goede kennis van me, Sprite hier op bokt, de uitnodiging bij hun paarden langs te komen. Ze hadden toen net een paard gekocht en reden die western. Ik kreeg dus de aanwijzing om een spijkerbroek te dragen voor bij het rijden ('want zo hoort dat in de western'). Dus ik met een oude spijkerbroek en uiteraard mijn cowboyhoed naar haar toe gegaan. Met wat aanwijzigingen ging het sturen best wel goed. Ik voelde me raar omdat ik op mijn kont moest zitten en omdat ik anders moest sturen, maar ik vond het wel erg interessant en uitdagend. Daarna was ik dus eigenlijk al 'om'.
Ik ben toen regelmatig naar hen toegegaan om op de paarden te rijden en heb ook wat lesjes gehad van Monique Mertens. Na een tijdje werd het wat minder en ben ik alleen met mijn eigen westernzadel op de manege op Tinkers gaan rijden en het kon me niets schelen wat ze van me vonden. Raar kind met 'cowboyzadel en -hoed' op het paard. Tussen de Engelse ruiters. Maar mij deed het niets. Ik was volledig westernminded geworden. Ik wilde toen ook een westernverzorgpaardje zoeken, maar dat bleek niet makkelijk te zijn. Toen ik in Veenendaal kwam wonen had ik echter vrij snel een aantal Quarters gevonden die ik kon verzorgen en nu denk ik er niet eens meer aan om terug te gaan naar het 'Engels rijden'

flashyjac
Berichten: 6671
Geregistreerd: 03-11-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-08-03 15:41

Ik heb trouwens een foto van de rit in de Bryce Canyon en een foto van mijn eerste westernlesje op de Fries van een kennis van me toegevoegd in mijn profiel (ze waren erg groot en dan plaats ik ze liever niet in dit topic). Ze staan helemaal onderaan mijn profiel (voor de eventuele geinteresseerde)

vrolijk
Berichten: 1822
Geregistreerd: 17-06-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-08-03 18:02

Ik vond dressuur niet leuk reed het al 11 jaar hoor
maar meer omdat me moeder paarden had.
ik vond paarden wel leuk maar dressuur nie maar dat nam ik er voor lief bij Haha!

ander half jaar geleden heb ik toch besloten wat anders te gaan doen met paarden(ik was toen 17)
toen kwam ik bij western rijden het was alles wat ik leuk vond iets met paarden en de rijstyle stond me aan.

dus ben ik met nog iemand samen western les gaan nemen op de kalverhoek mijn eerste les was op rinda (deel arabier)
later ging ik veder op cassie (quarter)
en een half jaar geleden besloten een paard te kopen.
en nu de laatsten 4 maanden leer ik pas het echte western rijden Knipoog


groetjes vrolijk

sharir

Berichten: 2576
Geregistreerd: 15-02-03
Woonplaats: ridderkerk

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-08-03 18:36

net ongeveer 2 weekjes geleden.. hihih dus ik kan nog niet echt zeggen dat ik echt western rij. rij met een western zadel. per september ben ik een beginner western rijden:P:P:P

Vasco nog altijd mis ik je
Peline mijn nieuwe topper

flashy
Berichten: 59
Geregistreerd: 02-12-02
Woonplaats: hilversum

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-08-03 19:59

Een jaar geleden ben ik begonnen met western rijden. Ik reed al een paar jaar "gewoon" engels op een manege en wilde graag een eigen paardje kopen. Alleen naast een fulltime baan leek me dat wat veel worden, dug ging ik op zoek naar een bijrijder Ach gut . Die vond ik in mijn overbuurmeisje. Probleem was alleen, zij reed western Scheve mond en was daar erg enthousiast over. Ik ben toen gaan kijken en lezen en was meteen verkocht. Dat wilde ik ook! En zo gezegd zo gedaan. Ik kocht een quarter en zij zou mijn bijrijder worden. Inmiddels heeft zij haar eigen quarter en doe ik mij paardje al ruim een half jaar alleen. En ik zou niet anders meer willen. Ik moet gewoon elke dag even naar d'r toe... Ik ben verslaafd!:-)
Het rijden gaat trouwens steeds beter. Ik heb wel erg moeten wennen maar de manier van rijden vind ik echt geweldig. Super relaxed voor ruiter en paard. OK dan!

Finnie

Berichten: 411
Geregistreerd: 06-04-02
Woonplaats: Eemnes

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-08-03 20:40

Vanaf mijn 10de met engels rijden begonnen. De dressuur sprak mij altijd meer aan dan het springen. En toch knaagde er altijd wat. Zoiets van... waarom al die hulpen?? Waarom het paard geen rust geven?? Verward
Zo'n 15 jaar geleden kwam ik voor het eerst in aanraking met western door mijn stageplek. Daar werkte een vrouwtje wat western reed met haar paard. Sinds die tijd wilde ik dat ook. *LOL*
Zo'n 10 jaar geleden kwam ik erachter dat er vlakbij een western manege was! De Black's Ranch in Soest. Eerst wezen kijken of de sfeer hier gezelliger was dan op de andere maneges. Beter nog... het was beregezellig! OK dan! Haha!
Gelijk een les besproken. Die was een regelrechte ramp!! Ik kreeg een paard wat direkt een hekel had aan mij en dat was wederzijds.... liep de hele bak door te racen... en Ruth (de instructeur) maar roepen: Niet aan de teugels komen!!! Tsja.... daar zit je dan... Kreeg later ook naar mijn hoofd dat ze dachten dat ik niet kon rijden! En ik reed al meer dan 10 jaar!! Frusty
Maar, het is allemaal goedgekomen. Ik heb nu al 8 jaar mijn westernpaard en ik zou nooit meer engels willen rijden. De laatste keer dat ik engels mocht rijden begreep het paard mij niet eens.... hij was in de war door die lange teugels... geen constante aanleuning.... WAT ENG!! Knipoog Haha! Nee hoor, geef mij maar western! Haha!

Chief
Berichten: 71
Geregistreerd: 13-09-01
Woonplaats: Wigwam

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-08-03 21:02

Chief nam aanloop van tien stappen achter warpony Pling .

Chief daarbij toen denken aan zijn kindjaren (aan bokken sprong) maar dan met grotere bok....

Chief zweven over dikke kont van warpony en vervolgens glijden in goed positie OK dan! (Chief wel rekening houden met "prequere delen" , anders Chief maken Zwitserse geluiden Boos! ).

En.....voila: Chief begonnen te rijden in westelijke richting (zie uitleg van Chief in een topic van vele manen terug)......

Zo zijn Chief begonnen met Western rijden *LOL*

Uch Uch Chief

DubbelDun

Berichten: 71416
Geregistreerd: 12-04-01
Woonplaats: 1 km van het midden van Nederland

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-08-03 21:25

Chief die truck heb ik in mijn jongere jaren eens gedaan op een ponymaatje, alleen tegen de tijd dat ik landde op zijn rug gaf hij een bok en vloog ik er kopvoor weer net zo hard af. Haha! Overigens deed hij die truc ook als je er vanaf de zijkant op wilde springen, hij deed dan een stap naar je toe en je stond ineens aan de andere kant.

Hij had wel iets van Sugar, dat trok me toen al Lachen

Anya
Berichten: 32776
Geregistreerd: 01-02-02
Woonplaats: Hengelo

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-08-03 21:39

ik had een moeilijk paard. Dressuurinstructrices raadden mij aan haar te verkopen. Zou toch nooit wat worden. Ben gered door een westernruiter die wel de goede methode wist om ons te helpen. Een keer op haar quarter gezeten (kon eerst geen rechte lijn rijden zo netjes aan de hulpen was die) en ik was verkocht.

Nu doe ik allebei. Dressuur en Western

xdagmarx

Berichten: 5
Geregistreerd: 27-08-03
Woonplaats: ravels

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-08-03 14:57

ik rij nog altijd engels (nu al 10 jaar) maar ik wl nu kei graag overstappen op western. het enige probleem is dat ik geen manege in de buurt voor western weet Boos! weet iemand misschien een western manege in breda, goirle, tilburg omstreken? alvast bedankt!!!

op de rug van het paard is de hemel op aard...dûh

dapperdier

Berichten: 5543
Geregistreerd: 15-08-02
Woonplaats: Eindelijk gevonden: een huurhuisje op de klei

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-08-03 17:56

Ik kocht Blizz en een westernzadel...hobbel away!

horsea

Berichten: 1544
Geregistreerd: 10-08-03
Woonplaats: Lischoten

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-08-03 19:54

ik ben begonnen met dressuur rijden maar toen mijn moeder western is gaan rijden wilde ik het ook een keertje proberen en was gelijk verkocht. Lovers

helaas is mijn moeder toen om omstandigheden gestopt, maar ik ben lekker doorgegaan! dus sindsdien rijd ik western OK dan!

en kan absoluut niet meer zonder. Clown

Yessy

Berichten: 22619
Geregistreerd: 16-02-03
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-08-03 20:47

na 6,5 jaar dressuurrijden met steeds nieuwe bgeinners die niet durfden te galopperen en waarbij ik op de wildste pony's moest had ik het een beetje gehad met het "dressuur". mijn tante had bij peter simons veel gelest en een paar gekocht ed, en ging toen zelf ook les geven, dus zo ben ik overgestapt Lachen en dat doe ik nu dus alweer ruim 4 jaar, waravan 2,5 jaar een eigen knollie Haha!


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Jolynne, Laulau en 2 bezoekers