Starten met 9 jarige merrie

Moderators: Coby, Nicole288, Pistasche, Dyonne, Apple, C_arola

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

ElCid

Berichten: 7927
Geregistreerd: 28-01-02
Woonplaats: bijna in Friesland

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-02-17 08:53

9 jaar is een prima leeftijd, in feite is ze eigenlijk net echt volwassen en op de top van haar leven die nog minstens tot een jaar of 15/ 16 moet duren, hopelijk langer. Oud is ze zeker niet, een gezond paard kan wel 30 worden ( of ouder).
Maar je zal wel, samen met iemand met kennis van zaken, de training weer op moeten pakken. Dat ze ooit "reining" is getraind is leuk maar zegt verder niet zo veel, de vraag is daarbij dan ook door wie, hoe en heeft ze een goede basis; als er alleen maar knopjes op zijn gezet heb je nog heel wat werk.
Dus paard laten keuren, is ze bijv. 5-panel getest?, rijden en voelen of het bij je past en evt. iemand meenemen die samen met jou kijkt of het wat kan worden. Als je hier en daar een wedstrijd wil meepakken en haar basisopleiding is goed ( of dat nu wel of niet "reining training" is) kan je haar zonder als te veel problemen wel oppakken en verder opleiden, het hangt af van die basistraining, van jou, van je trainer en dan pas van het paard af hoe ver je er mee zal komen. Om de leeftijd hoef je haar zeker niet te laten staan.

Mohair/ alpaca singels ( Engels/ western) en cinch guards https://www.bokt.nl/markt/ad/498188/moh ... es-singels
Custom made western zadels: informatie via PB https://www.bokt.nl/markt/ad/496675/cus ... ternzadels


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 bezoekers