kan iemand eens helpen met Danno

Moderators: C_arola, Dyonne, Apple, Coby, petraaken

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Cassidy

Berichten: 75551
Geregistreerd: 08-08-01
Woonplaats: Purmerend

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-12-01 19:36

Evelien Geerlof van Trainingsstal Starnmeer in de Starnmeer bij de Rijp in Noord-Holland geeft westernlessen en begeleiding bij het zadelmak maken van je paard of pony. Je kunt er altijd hulp krijgen. Als je een telefoonnummer wilt hebben moet je me maar even een PB-tje sturen.

Je suis Charlie.Cassidy

Berichten: 75551
Geregistreerd: 08-08-01
Woonplaats: Purmerend

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-12-01 21:13

Grondwerk is inderdaad de basis, aan lange lijnen begin je niet veel als je paardje deze oefening niet snapt. Begin eens aan de hand op de lange zijde van de bak. Laat het paard naar het hek kijken ( hij kan dus niet voorwaarts weglopen want het hek houdt hem tegen) jij houdt hem aan het halster vast en staat tussen hem en het hek in. Je loopt met hem op de hoefslag terwijl jij achteruit loopt, (dus jij kijkt richting achterhand.) Met een zweepje ( verlengde van je arm in dit geval) geef je kleine tikjes daar waar je been normaal zou zitten, het paard zou moeten wijken voor de tikjes van de zweep. Je moet in het begin blij zijn met hele kleine stukjes dat hij voor de zweep opzijgaat, en niet meteen verwachten dat je paard meteen voor en achter overstapt. Een klein beetje schuin lopen (minder dan hoek van 45 graden) is in het begin al heel veel! Veel belonen en deze oefening dagelijks meenemen, beide kanten op! Dus wijken naar rechts en wijken naar links.

Als je er later opzit zal je paard de tikjes met je been of spoor (ik weet niet of je met spoor rijdt) gaan combineren met de tikjes die je gaf met de zweep. Ook als je erop zit rijdt je je paard op de hoefslag met zijn hoofd richting hek zodat hij niet voorwaarts kan wegschieten, en drijf je met je been zoals je dat voorheen met je zweep deed. Ook hier al tevreden zijn met een heel klein beetje zijwaarts gaan. Dagelijks meenemen, in dit geval ook op beide handen. Tevreden zijn met een kleine hoek ( minder dan 45 graden) , en op den duur kun je de hoek wat groter maken tot je echt in een hoek van 90 graden. Als je paard het goed doet bij het hek kun je het zonder hek gaan proberen.

Voor de rest is de reactie op je been waarschijnlijk ook niet helemaal goed als je erop zit en aandrijft? Eis van je paard op iedere hulp een reactie, als hij je compleet ignoreert en niet reageert tik je hem bij met een zweep.

Ik zou je toch willen adviseren om hulp te zoeken bij het inrijden. Als je geen westerninstructeur kunt krijgen zou ik hulp zoeken bij een dresuurinstructeur. Als de basis van je pony niet goed is (niet in dressuur en ook niet in western) heb je een groot probleem. Een goed afgericht dressurpaard is makkelijk om te scholen naar western. Succes ermee.

Je suis Charlie.

Cassidy

Berichten: 75551
Geregistreerd: 08-08-01
Woonplaats: Purmerend

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-12-01 21:42

Kun je je paard met de stem naar de draf krijgen? Kun je je paard met stem naar galop krijgen, terug naar draf, vandaar uit naar stap, laten halthouden? Als dat niet lukt, zul je terug moeten naar het longeren, en dan gewoon in alle gangen op alle handen werken. Als je denkt iets over te kunnen slaan om sneller te zijn, merk je snel genoeg dat dit niet werkt. Terug naar de basis dus. Helemaal als je het gevoel hebt dat hij dingen niet snapt.

Je suis Charlie.

Cassidy

Berichten: 75551
Geregistreerd: 08-08-01
Woonplaats: Purmerend

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-12-01 14:32

Voor een website met wat informatie over de zijwaartse gangen kun je ook even hier kijken:

http://www.slidinghorse.nl/yielding-zijwaards.htm

Als je goed leest zie je ook hier dat werken van de grond de basis is voor alle andere oefeningen. Succes ermee!

Je suis Charlie.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 bezoekers