NY-style Cheescake +light versie

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Anoniem

NY-style Cheescake +light versie

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-11-02 21:04

Mijn favo taart, ook bekend onder de naam käsekuche.

Ingrediënten (De gewone versie is vetgedrukt Knipoog ):
150 gr. koekjes (bijvoorbeeld Bastogne) / 150 gr. volkorenkoekjes (of maak zelf een volkoren suikervrije taartbodem)
75 gr. gesmolten boter / 75 gr. elke dag boter (bevat maar 25% vet)
570 gr. roomkaas (cream cheese) / 650 magere kwark
75 gr. zure room
170 gr. suiker / zoetstof die je ook kan verhitten (bijvoorbeeld die vloeibare van Natrena) die gelijk staat aan 170 gr. suiker
20 gr. bloem / 20 gr. gezeefde volkorenbloem
3 eieren / 3 eieren
1 zakje vanillesuiker / paar druppeltjes vanillearoma

Koekjes in de keukenmachine klein maken. Dan met de gesmolten boter mengen, stevig aandrukken in de bodem van een springvorm (diameter 24 cm).

Oven voorverwarmen op 130 graden.

De rest van de ingrediënten in een mengkom met de mixer lekker mengen tot een gladde massa. Giet het in de springvorm en strijk het mooi glad.

60 minuten bakken en daarna goed laten afkoelen.

Ook erg lekker is het om rozijntjes of vruchten (bijvoorbeeld goed uitgelekte kersen) door de vulling te roeren (na het mixen er doorheen roeren).