Bokt.nl • Tomaten
Pagina 1 van de 1

Tomaten

Link naar dit berichtGeplaatst: 06-11-02 14:22
door Nathalie
Wie is er ook zo gek op tomaten? Haha!
Vind ze echt super lekker!
Cherrie tomaatjes.. Hmm Kwijl
Roma tomaten Kwijl
Lekkerrr!!
Dus wie weet er een lekker recept met tomaten?
Wat ik veel eet is altijd:
Tomaten in stukjes snijden, olijfolie eroverheen, zout + beetje peper.. HMMM LEKKERR! Vingers aflikken
Ook een broodje met kaas en tomaat superr!!
Meer lekker ideeën? Vingers aflikken Vork

Link naar dit berichtGeplaatst: 06-11-02 14:26
door Tallie1979
Ohh jee. ik weet zoveel recepten met tomaat Vingers aflikken

Heb een keertje tomaten-paprika soep met basilicummoes gemaakt Vingers aflikken Vork Buitengewoon verrukelijk Haha!

Link naar dit berichtGeplaatst: 06-11-02 14:32
door sonjabelgium
Mmmmm .. tomaat receptjes

Hol tomaatjes uit, strooi vanbinnen provencaalse kruiden, vul ze op met gehakt, duw er een pepertje/paprika'tje in en/of champignons, strooi er geraspte kaas op, een draaitje peper en de oven in ... MJAMMMMMMMY!

En ... met het uitgeholde deel ... ajuin of drie aanstoven, tomaten erbij, wat selder, en pompoen ... en een vette wortel, de boel vrij snel mixen (glad), moet nog niet doorkookt zijn voor je mixt - voeg er een kippebouillonblokje bij en een pakje Knorr Kippesoep - draai van de pepermolen en snuifje zout of selderijzout zoals je wenst ... en op het laatst voeg ik er versnipperde peterselie bij ... MJAMMMMMMY ... met drupje room ...

Die doe ik vaak, makkelijk en heel snel ...

Link naar dit berichtGeplaatst: 06-11-02 14:32
door eveline_B
Stukjes tomaat en stukjes ei door elkaar. Alleen peper en zout erover, maar je fantasie erop los laten mag natuurlijk ook Vingers aflikken

Link naar dit berichtGeplaatst: 06-11-02 14:40
door Spirit
Tomaten vind ik echt vies. Als ze door de sla zitten eet ik ze wel gewoon, kleine stukjes gaan nog wel. Tomatensaus (in saus voor spaghetti of macaroni bedoel ik), tomatensoep en tomatenketchup lust ik wel gewoon.
Van die kleine, Italiaanse tomaatjes vind ik wel lekker! Vork

Link naar dit berichtGeplaatst: 06-11-02 14:42
door Wmijn
Ik ga voor het tomaat, mozzarella, bascillicum-voorgerecht. Tomaat en mozarella in plakjes, dan om en om leggen met blaadjes bascillicum, dus: tomaat - mozzarella - bascillicum - tomaat - mozzarella - bascillicum - tomaat - mozzarella - bascillicum - etc. Het idee is geloof ik de kleuren van de Italiaanse vlag, btw. Daarna olijfolie erover heen en eventueel peper en zout naar smaak. KLaar!

Link naar dit berichtGeplaatst: 06-11-02 16:50
door New-Forest
Ahh jak, als ik iets vies vind is het wel tomatane, sorry hoor kan er niks aan doen.. Heb het nooit gelust.. Misschien komt het later ooit nog wel..

Link naar dit berichtGeplaatst: 06-11-02 17:01
door denz
Ik lus zo'n beetje alles waar tomaat inzit,behalve pure hele sappige tomaten,bah.

Link naar dit berichtGeplaatst: 06-11-02 17:49
door Laar
jaaah cherry tomaatjes , die vind ik het lekkerste..

Link naar dit berichtGeplaatst: 06-11-02 21:10
door DominiqueDG
Ik maak altijd een bruin broodje met tomaat en pesto, heerlijk!Tomaat, pesto, mozzerella en olijfolie + lekkere kruiden is ook heerlijk!

liefs layla d

Link naar dit berichtGeplaatst: 06-11-02 21:38
door Ireen_
jaaaaaa lekker tomaten, vooral die kleintjes ja!! ook aardbeien en druiven zonder pitten Vingers aflikken

Link naar dit berichtGeplaatst: 06-11-02 22:08
door Anoniem
Griekse Kofta van Knorr Vork (gehaktballetjes met tomaten en courgette)
Recept staat op de verpakking en is erg simpel en snel klaar te maken.

Link naar dit berichtGeplaatst: 07-11-02 01:35
door lageveld
Flink wat ui zo fijn mogelijk maken en fruiten. Veel in stukken gesneden en ontvelde tomaten erbij en laten pruttelen tot het op (smeer)saus dikte is. Ondetussen kun je er natuurlijk van allerlei soorten kruiden of wat je lekker vindt bij doen. (Let wel op bederfelijkheid).
Vervolgens veeeel sambal erbij. Ik smeer dit op een boterham met kaas ! Heerlijk.
Het is prima en lang te bewaren in schoongemaakte potjes in de koelkast.

Tomaten zijn soms nogal prijzig en ik ontdekte onlangs de potjes gepelde tomaten bij de Aldi. Lekker handig, erg goedkoop en toch wel even wat beter dan tomatensaus (voor b.v. pasta) uit een pakje. Bovendien ook weer erg houdbaar en makkelijk om in voorraad te hebben Haha!

Link naar dit berichtGeplaatst: 07-11-02 13:19
door Chatelaine
Jammie tomaten Lachen Vingers aflikken
Dat vind echt lekker doe het heel vaak op brood en kaas en erover heen wat peper en zout jammmmie en door de sla doe ik het ook ALtijd Vingers aflikken

Link naar dit berichtGeplaatst: 07-11-02 13:19
door xXIreenXx
ik vind tomaten echt ranzig

Link naar dit berichtGeplaatst: 07-11-02 16:13
door Anoniem
Wat jammer dat de Nedelandse tomaten weer bijna op zijn.
Die glazige spaanse die dadelijk in de winkel liggen vind ik echt niet te vreten.
Maar hollandse tros tomaten van het ras Redvine zijn super lekker Schijnheilig
Of zou ik dat vinden omdat ik ze zelf afknip Haha!

Link naar dit berichtGeplaatst: 08-11-02 17:41
door Chatelaine
Nodig:
16 cherrytomaatjes
8 blaadjes verse basilicum
8 mini-mozzarellablokjes (of een grote bol in 8 stukken)
1 eetlepel olijfolie
zwarte peper
8 sateprikkers

Bereidingswijze
1. Steek aan elke sateprikker een cherrytomaatje, een blaadje basilicum, een mini-bolletje mozzarella en weer een cherrytomaatje
2. Besprenkel de spiesjes met olijfolie en maal er wat zwarte peper over.

Nodig:
Voor de salsa
6 trostomaten
1 lente-ui in ringetjes
1 groene spaanse peper
2 theelepels jalapenopepers fijngesneden
of
1 groene spaanse peper in dunne reepjes
½ groene paprika in kleine blokjes
2 takjes koriander fijngehakt
½ eetlepel citroensap
1 eetlepel zonnebloemolie
zout

Voor de tomatensalade
6 trostomaten in plakken

Bereidingswijze
1. Halveer de 6 trostomaten, verwijder sap en zaadjes en snij ze in kleine blokjes
2. Meng de tomaatblokjes, lente-ui, pepertjes, paprika, citroensap, koriander en olie
3. Breng de salsa op smaak met zout
4. Leg de gesneden plakken trostomaat op een schaal, bestrooi ze met zout en peper en verdeel de tomatensalsa erover. Vingers aflikken Vingers aflikken

Link naar dit berichtGeplaatst: 18-11-02 21:20
door maudy
die salade met tomaat-mozzarella-basilicum heet caprese en is het aller lekkerst op een terrasje in Toscane onder de Italiaanse zon. MMMM Volgend jaar ga ik er weer heen!!