Herfstige tagliatelle

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Dorée

Berichten: 6707
Geregistreerd: 20-05-01
Woonplaats: Utrecht

Herfstige tagliatelle

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 17-10-07 14:27

Vorige week heb ik een heel lekker herfstgerecht ontdekt. Gezond met veel groenten, niet al te machtig en heerlijk voor deze tijd van het jaar. Geïnspireerd door de Herfst Allerhande, maar met een eigen twist. Haha!

Voor 4 personen heb je nodig:

- 400 gr tagliatelle of pappardelle (verse pasta is het lekkerst)
- 400 gr rundergehakt
- 1 grote aubergine
- 500 gr paddestoelen (je kunt zelf kiezen welke, maar neem in elk geval kastanjechampignons ipv de gewone, ik had een bak met paddestoelenmix en een bak kastanjechampignons)
- 2 rode uien
- 1 teentje knoflook
- 4 eetl balsamico azijn
- 1 theel honing (hoeft niet)
- walnoten, in kleine stukjes
- parmezaanse kaas of pecorino
- oregano
- vers gemalen peper en zout
- olijfolie
- creme fraiche of kookroom oid als je wilt, maar hoeft niet!

Snijd de aubergine eerst in de breedte doormidden en daarna in dikke plakken (je hebt dan halve cirkels). Bestrooi ze met zout en laat ze even liggen. Snijd de paddenstoelen in grove stukken en de rode uien in (halve) ringen. Snijd de knoflook in kleine stukjes.
Kook ondertussen de pasta beetgaar. Dep de auberginerepen droog. Rul het gehakt in een klein beetje olie gaar en haal het gehakt vervolgens uit de pan. Gebruik dezelfde pan, bak de uienringen glazig. Voeg de aubergine eraan toe en bak die even mee. Doe daarna de paddenstoelen erdoor en roerbak ze op hoog vuur bruin en gaar. Voeg op het laatst de knoflook en het gerulde gehakt toe en bak het nog even mee. Maal er royaal peper boven en meng de balsamicoazijn en de oregano erdoor. Bak het mengsel nog even verder om de azijn wat te verdampen. Je kunt voor een iets zoetere smaak een schepje honing toevoegen. Breng op smaak met zout. Voor een romige saus kun je nu creme fraiche of room toevoegen.
Giet de pasta af en doe eerst op ieder bord wat pasta en daarna een schep van het gehakt/groentemensgel. Strooi de walnoten en de kaas erover. Vork

Dorée

Berichten: 6707
Geregistreerd: 20-05-01
Woonplaats: Utrecht

Re: Herfstige tagliatelle

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 23-10-07 12:40

Gisteren weer gegeten, huisgenootjes zijn inmiddels ook fan. Vork
Ik zat me gisteren af te vragen of het ook lekker is als je er andere groenten aan toevoegt, maar ik heb het idee dat alleen deze groenten heel goed passen (en anderen dus niet).

Hebben jullie een idee wat er lekker bij zou zijn?

Chubby

Berichten: 14090
Geregistreerd: 17-06-03
Woonplaats: Roosendaal

Re: Herfstige tagliatelle

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-10-07 12:50

Paprika (rode) geeft ook een wat zoete smaak aan het gerecht.

Het klinkt lekker, zal het eens printen en uitproberen!

Jantien

Berichten: 6469
Geregistreerd: 25-03-02
Woonplaats: Zweden

Re: Herfstige tagliatelle

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-10-07 15:33

Courgette doet het vast ook wel hierin, en misschien een klein beetje prei.
Met wat meer paddestoelen en noten kan je dan vast ook wel het gehakt eruit laten.

Leonie
Berichten: 2046
Geregistreerd: 19-11-04
Woonplaats: Wechel (Antwerpen!!)

Re: Herfstige tagliatelle

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-10-07 19:52

Ik heb de originele versie gemaakt, en hij beviel ons wel. Jouw versie ga ik niet proberen, wegens het gehakt dat er in zit. Knipoog De uien kan ik wel eens proberen.

Siggislief

Berichten: 13960
Geregistreerd: 04-10-04
Woonplaats: Amsterdam

Re: Herfstige tagliatelle

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-10-07 22:25

Klinkt goed, alleen me moeder kan tijdelijk niet aan Pasta denken.
Dus kan het helaas niet maken! Scheve mond

LiNdA1986
Berichten: 12826
Geregistreerd: 27-07-06
Woonplaats: Zwijndrecht

Re: Herfstige tagliatelle

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-10-07 12:55

Klinkt wel lekker!

Muffin_
Berichten: 720
Geregistreerd: 27-09-06

Re: Herfstige tagliatelle

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-10-07 14:12

klinkt lekker, al denk ik dat ik de honing achterwege laat en de walnoten door wat pijnboompitten ga vervangen (over eigen twist gesproken)

Dorée

Berichten: 6707
Geregistreerd: 20-05-01
Woonplaats: Utrecht

Re: Herfstige tagliatelle

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 26-10-07 12:04

Gehakt kun je er nu al uit laten, maar ik vond het een erg lekkere toevoeging.
Verder vraag ik me af of courgette en vooral prei wel lekker zijn in dit gerecht. Mischien wel, maar ik denk dat ze niet goed passen bij het 'zoetige'. Wellicht zonder de extra honing wel.

Katja
Blogger

Berichten: 42177
Geregistreerd: 29-04-02
Woonplaats: Utrecht

Re: Herfstige tagliatelle

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-10-07 19:26

Is het niet erg veel voor 4 personen?

Sash

Berichten: 2004
Geregistreerd: 07-02-05
Woonplaats: Goes

Re: Herfstige tagliatelle

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-10-07 11:55

aan courgette zat ik ook te denken lijkt mij er lekkerder bij dan aubergine

Dorée

Berichten: 6707
Geregistreerd: 20-05-01
Woonplaats: Utrecht

Re: Herfstige tagliatelle

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 27-10-07 18:25

Courgette is denk ik een te groene groente qua smaak, maar misschien kan het wel erg goed. Aubergine was er iig erg lekker bij, paste heel erg goed bij de andere smaken.

Katja: het was niet té veel voor 4 personen. We hebben het met 4 meisjes gegeten, dus geen hele grote eters. De groenten slinken natuurlijk erg.

Mlies
Berichten: 14150
Geregistreerd: 23-07-03

Re: Herfstige tagliatelle

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-10-07 17:01

Heb het gister gemaakt, beetje aangepast voor 2 personen. Daarbij een rode paprika toegevoegd [koud], was er lekker bij!
Was in elk geval erg lekker. Ja

F_Orumster

Berichten: 15320
Geregistreerd: 17-12-03
Woonplaats: Assen

Re: Herfstige tagliatelle

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-11-07 20:04

stipje, dit wil ik binnenk even proberen