Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight
lageveld schreef:Ik weet inmiddels vrij aardig de "Heinz (hot) Pasta Saus" (!!) na te maken c.q. te verbeteren.
Ik ben daaraan begonnen aan de hand van een goed bevallen recept hier ergens; een tagliatelle-ovenschotel of zo. Die maak ik nog steeds regelmatig met succes.
Nu het conserveren nog van mijn eigengemaakte saus.
Ik maak nu een grote pan saus, laat die na de keukenmachine nog flink afkoelen en doe het dan in potjes met schroefdeksel. B.v. potjes van de Heinz pasta saus zelf, of vergelijkbare potjes.
De potjes zet ik vervolgens bijna onder in een pan water en breng dan de boel aan de kook. Dit laat ik ruim een half uur of zo doorkoken en haal dan de potjes uit het water. Ik hoop dan maar dat de temperatuur in de potjes alle vreemde beestjes doodgemaakt heeft en ook dat door de overdruk nog flink wat lucht ontsnapt is uit het potje.
(Oh ja, voor het dichtdraaien maak ik de rand van het potje glad en schoon met (olijf)olie, evenals het rubbertje van het deksel)
Dit schijnt aardig te lukken, want na het afkoelen van de potjes trekt het deksel van het eerst kokend hete potje aardig naar binnen, waardoor het misschien wel bekende "klik"-systeem weer opnieuw gaat werken. Dat lijkt mij een teken van een aardige onderdruk in de potjes.
Ik weet niet exact hoe "wecken" in zijn werk gaat, maar dit lijkt mij een soort vereenvoudigde vorm of zo.
Zijn er meer mensen die hier mee experimenteren, en hoe zit het met jullie ervaringen met de houdbaarheid nadien ??
Mijn laatste ervaring is dat het na een maand of 2 nog prima is, en ik denk dat het nog wel eens veel langer houdbaar zou kunnen blijken. Vergelijk de houdbaarheid van de oorspronkelijke inhoud van dat soort (glazen ! ) potjes zou ik zeggen.
leentje schreef:...
Ik zou niet gaan vergelijken met de houdbaarheid van de oorspronkelijke inhoud, hierin zullen namelijk zo goed als zeker conserveringsmiddelen en andere zooi gezeten hebben.
....
lageveld schreef:leentje schreef:...
Ik zou niet gaan vergelijken met de houdbaarheid van de oorspronkelijke inhoud, hierin zullen namelijk zo goed als zeker conserveringsmiddelen en andere zooi gezeten hebben.
....
Dat vergelijken doe ik lekker stiekum toch ! want veel van die conserveermiddelen schijnen inmiddels aardig verboden te zijn. Dus het moet ook zonder kunnen.
Al dat ingeblikte spul, wat jaaaarenlang houdbaar is, denk daar maar eens aan. Dat ligt niet aan de conserveringsmiddelen, want zodra je het open maakt is het finito met de houdbaarheid en ik heb nog nooit (na opening) een conserveervogeltje langs mijn hoofd weg zien schieten of zo
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 40 bezoekers