zeetong

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
isabelle

Berichten: 3447
Geregistreerd: 28-08-02
Woonplaats: terneuzen

zeetong

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-07-04 11:39

wie o wie heeft er een goed normaal recept voor zeetong!

via google heb ik ook la gezocht maar dan moet ik eerst voor 100 euro boodschappen gaan doen en dat is me iets teveel!

alvast bednakt!

GÜNTHER 01-11-1999
SVEN 24-07-2001
CHEYENNE 06-02-2006
-6kg


Elles

Berichten: 22816
Geregistreerd: 14-06-01
Woonplaats: Flevoland

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-07-04 18:58

Gepikt van Rudolph (Life & Cooking)

Gebakken zeetong à la Meunière
hoofdgerechten,2 personen

Bereidingstijd: tot 20 minuten
Totale tijd: 10-15 minuten
Moeilijkheid: Easy makkelijk
Soort keuken: Nederlands
Soort gerecht: Hoofdgerechten
Techniek: (Roer)bakken

- 50 gram bloem
- peper (uit de molen)
- 4 zeetongen zonder vel
- 4 eetlepels olie
- 100 gram boter
- Jozo Flakes
- 1 eetlepel citroensap
- 2 eetlepels fijngehakte peterselie
- extra nodig: keukenpapier

1. Meng de bloem met peper naar smaak. Haal de tongen door de bloem.

2. Verhit de olie met 25 boter in een koekenpan en bak de vis ca. 4 minuten per kant op matig vuur.

3. Haal de tong uit de pan. Maak de graat los met behulp van een lepel, beginnend aan de kopzijde van de vis. Duw de graat voorzichtig los van de vis. Wrijf zoutflakes naar smaak fijn over de tong (tussen duim en wijsvinger).

4. Wrijf de koekenpan schoon met keukenpapier. Voeg de rest van de boter toe en laat het lichtbruin worden. De geur wordt nu nootachtig. Meng het citroensap en de peterselie door de boter en schenk direct over de tong.

- In plaats van (dure) tong kun je ook sliptong of schol gebruiken.
- Het lichtbruine, nootachtige botermengsel wordt beurre noisette genoemd.



Heb je hier wat aan? Knipoog

chantal1

Berichten: 5310
Geregistreerd: 14-11-01
Woonplaats: zeeuws-vlaanderen

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-07-04 17:42

Gewoon, wassen, zout en peper, en dan in de pan bakken. Zo doen wij het altijd.

PhiaBink

Berichten: 6328
Geregistreerd: 15-01-01
Woonplaats: Belgie!!

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-07-04 22:57

Dan een roomsausje met garnaaltjes erover Kwijl Kwijl

BIOLA II GOUD SECTIE 7 EN SUB KAMPIOEN VAN HET RAS 2011 IN BELGIE!
BRONS SECTIE 11 NEDERLAND 2014
3de MORFOLOGIE SECTIE 11, TOTAAL 5DE NEDERLAND


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 74 bezoekers