Aangezien ik morgen een lekkere vrije dag heb, ben ik van plan om een taart te bakken. Al die recpeten die in mijn chocolade-boek staan, zijn zo supermoeilijk, of de ingerediënten zijn niet te vinden. Hebben jullie misschien een paar leuke recepten?
Cake oid mag ook
Oliver
Berichten: 4478
Geregistreerd: 05-01-04
Woonplaats: Utrecht
Geplaatst: 03-05-04 14:34
Ben ook benieuwd.. vind het hartstikke leuk om dingen te bakken enzo.. Mag alleen niet te moeilijk zijn. En met chocola.. mjummie..
Kusia
Berichten: 4225
Geregistreerd: 27-02-03
Woonplaats: Rhoon
Geplaatst door de TopicStarter: 03-05-04 14:38
Niemand is met een lekker recept gekomen Dus ik heb nog niks kunnen maken. Misschien maak ik van de week dan wel iets uit het pakje (brownies ofzo) als niemand met een lekker recept komt.
Annetje
Berichten: 25481
Geregistreerd: 25-07-02
Geplaatst: 03-05-04 14:49
Kun je niet gewoon cake maken, in de vorm van een taart (rond dus) die in drie of twee plakken snijden, daar tussen chocopasta doen en eroverheen gesmolten choco, dit wordt dus hard, die buitenste laag. Verder slagroom erop doen en klaar? Weet het ook niet, verzin het ook maar ter plekke.
Lennon
Berichten: 4342
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Belgisch Limburg
Geplaatst: 03-05-04 19:46
Beetje laat gezien dit topic, maar ga er toch nog een paar receptjes in posten (voor een volgende keer misschien?)
AMERIKAANSE CHOCOLADETAART
(cakevorm van 22 cm diameter)
Benodigdheden
- 250g boter - 1 tl whisky of cognac - 165g fijne suiker - 250g bittere chocolade (in stukjes) - 3,75 dl warm water - 200g zelfrijzende bloem - 1 el cacaopoeder - 2 eieren - 1 tl vanille-extract
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°. - Laat de boter smelten (maar niet kleuren!), doe er de whisky of cognac, de chocolade en het water bij. Roer tot de chocolade gesmolten is. - Voeg er de gezeefde bloem en het cacaopoeder aan toe. Klop goed op - Doe er de eieren en het vanille-extract bij. Bewerk tot een glad en homogeen deeg - Schep het in een ingevette vorm. - Bak 40-45 minuten in het midden van de oven. Laat het gebak 15 minuten afkoelen in de oven alvorens te ontvormen.
Tip - Lekker lauw of koud, met slagroom en veenbessenmoes
- Smelt de chocolade met de boter au bain marie. - Klop de eierdooiers met de suiker tot een dikke gelige crème. - Roer door de eierdooiers de gezeefde bloem, het amandelpoeder en de gesmolten chocolade. - Schep er voorzichtig de stijfgeklopte eiwitten en de helft van de frambozen door - Schep het deeg in een beboterde cakevorm en druk de rest van de frambozen erbovenop - Bak 35 minuten in een op 180° voorverwarmde oven
- Smelt de chocolade au bain marie in de zwarte koffie op een zacht vuur. Haal van het vuur en voeg de boter in blokjes toe. Roer tot de boter is gesmolten. - Klop de eierdooiers met de rietsuiker tot een wit schuim. Mix met het chocolademengsel. - Voeg het amandelpoeder en de bloem toe - Klop de 3 eiwitten stijf en schep ze voorzichtig door het beslag. - Snij de bananen in de lengte doormidden en leg ze in een beboterde taartvorm. Overgiet met het beslag en zet 20 minuten in een op 180° voorverwarmde oven
Oliver
Berichten: 4478
Geregistreerd: 05-01-04
Woonplaats: Utrecht
Geplaatst: 05-05-04 09:57
Die 2e klinkt.. YUM Maar kan die amerikaanse chocotaart ook zonder alcohol?
Kusia
Berichten: 4225
Geregistreerd: 27-02-03
Woonplaats: Rhoon
Geplaatst door de TopicStarter: 05-05-04 10:00
Jazeker, die wil ik ook gaan maken, die 2e. Ik weet niet zo goed of het zonder alcohol kan, omdat alcohol met sommige producten kan reageren, zodat het nog lekkerder wordt.
Lennon
Berichten: 4342
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Belgisch Limburg
Geplaatst: 05-05-04 12:47
Tja, je kan die Amerikaanse chocoladetaart zonder alcohol proberen, maar ik vind 'm persoonlijk veel lekkerder met...
Kusia
Berichten: 4225
Geregistreerd: 27-02-03
Woonplaats: Rhoon
Geplaatst door de TopicStarter: 05-05-04 14:27
Maar ik heb het niet zo op alcohol in mijn eten. Liever in een glas Ik vind de alcohol meestal zo overheersend, waardoor het gelijk voor mij verpest wordt. Maar iig heel erg bedankt voor je recepten
Lennon
Berichten: 4342
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Belgisch Limburg
Geplaatst: 05-05-04 14:42
Je kan wel proberen om de alcohol te vervangen door iets anders vloeibaar... Ik zeg nu maar heel simpel als voorbeeld water aangelengd met siroop (zou ik hier in dit recept niet doen natuurlijk) maar met een beetje creativiteit vind je zo iets wat er wel bij zou passen...
Kusia
Berichten: 4225
Geregistreerd: 27-02-03
Woonplaats: Rhoon
Geplaatst door de TopicStarter: 05-05-04 14:44
Vanille-extract (verdund)
Anoniem
Geplaatst: 06-05-04 12:45
uuuhm brownies....ik ga ff opzoek naar ut recept
Anoniem
Geplaatst: 06-05-04 12:47
Brownies met hazelnoten 15 stuks
Ingrediënten: rechthoekige bakvorm van ca. 18 x 28 cm 100 gram hazelnoten 75 gram bittere chocolade 75 gram boter mespunt zout 2 eieren 200 gram suiker 75 gram zelfrijzend bakmeel
Voorbereiden: Rooster de noten als ze al niet geroosterd zijn. verwarm de oven voor op 180° C. Verdeel de noten in een ovenschaal en zet ze ca. 10 minuten in de voorverwarmde oven. Let op dat ze niet te donker kleuren. Of rooster ze in een koekenpan met een anti-aanbaklaag die met een paar druppels olie is ingesmeerd. Hak de noten grof.
Bereiden: Verwarm de oven voor op 180° C. Smelt de chocolade met de boter au-bain-marie (in een kom die op een pan met kokend water wordt gezet) of in de magnetron. Klop er het zout, de eieren en de suiker door. Schep er het bakmeel door. Schep het beslag in de vorm en strijk de bovenkant glad. Zet de vorm 30 minuten in de voorverwarmde oven. Laat een paar minuten in de vorm afkoelen, neem de koek uit de vorm en snijd in de lengte in drie gelijke repen. Snijd elke reep in vijf gelijke stukken.
Bereidingstijd: Circa 20 minuten + 30 minuten oventijd
Voedingswaarde per stuk: eiwit 3 g vet 11 g koolhydraten 20 g kcal(kj) 459(1928)
Dioxide
Berichten: 7666
Geregistreerd: 10-06-03
Woonplaats: FL360
Geplaatst: 06-05-04 12:50
Mijn brownies Die zijn wel zo lekker! (ego komt opzetten, maar ik heb het al wel van veel mensen gehoord )
Brownies (ca. 15 stuks)
Ingrediënten voor 15 kleine stukjes: 350 g pure chocolade, in stukjes gebroken 250 g ongezouten boter 50 g bloem 1 theelepel bakpoeder 3 middelgrote eieren, geklopt 250 g bruine basterdsuiker 175 g pecannoten, grof gehakt
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 170°C, heteluchtoven 160°C. Beboter een bakblik van 29 x 18½ cm en minstens 5 cm diep. Leg ingevet vetvrij papier op de bodem. Smelt de chocolade en de boter au-bain-marie. Haal het mengsel van de warmtebron als alles gesmolten en goed vermengd is en laat het iets afkoelen. Zeef de bloem en het bakpoeder op een bord. Klop de eieren tot een dikke, romige substantie en klop er dan voorzichtig de suiker door met een elektrische mixer. Blijf kloppen tot het meringuemengsel heel dik en mousseachtig is geworden. Voeg dan geleidelijk het chocolademengsel toe, afgewisseld met de bloem. Roer als laatste de noten erdoor. Doe de massa in het bakblik en bak de brownies 40 à 45 minuten tot de bovenkant gebarsten is en het midden stevig aanvoelt. Laat de brownies afkoelen in het blik. Snijd de brownies in het blik voordat je het blik omdraait op een planken draai ze met de goede zijde naar boven.