Vraag voedsel sealen

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
marleen_usar

Berichten: 24655
Geregistreerd: 04-04-05
Woonplaats: Pernis

Vraag voedsel sealen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 21-05-23 19:43

Als ik het eten seal hoeft het toch niet in de vriezer, het kan toch ook in de koelkast. We gaan binnenkort naar Frankrijk en hebben geen tijd en energie om daar uitgebreid te koken. Ik wil eten wel thuis alvast klaar maken. Zoals o.a gehaktballen.

chanicha

Berichten: 12153
Geregistreerd: 14-08-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-05-23 20:07

Ik zou het invriezen hoor, zou het niet zo mee durven nemen en dan eten.

Suzanne F.

Berichten: 49212
Geregistreerd: 03-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-05-23 20:09

Een paar dagen in de koelkast kan, maar niet langer. Als je ze constant gekoeld houdt dan zou ik vlees een dag of 3, hooguit 4 bewaren. Maar niet langer.

secricible

Berichten: 25695
Geregistreerd: 07-07-04
Woonplaats: Maasbommel

Re: Vraag voedsel sealen

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-05-23 20:12

Wat versta je onder sealen? Vacumeren?

Mjetterd
Hoofdmoderator Algemeen1
No drama, no glory!

Berichten: 12736
Geregistreerd: 27-09-05

Re: Vraag voedsel sealen

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-05-23 20:35

Ik verplaats dit topic naar [VT] Voedertijd

marleen_usar

Berichten: 24655
Geregistreerd: 04-04-05
Woonplaats: Pernis

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 21-05-23 20:37

Ja vacuüm verpakken,,ik zit in een sta caravan dus het vriesvak zal niet groot zijn.

chanicha

Berichten: 12153
Geregistreerd: 14-08-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-05-23 20:41

Ik zou meenemen wat in de vriezer kan en dan voor de rest daar kopen.

secricible

Berichten: 25695
Geregistreerd: 07-07-04
Woonplaats: Maasbommel

Re: Vraag voedsel sealen

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-05-23 20:44

Vacuüm verpakt vlees blijft ongeveer een week houdbaar in de koelkast. Er vanuitgaande dat het écht goed gevacumeerd is met een vacumeermachine.

marleen_usar

Berichten: 24655
Geregistreerd: 04-04-05
Woonplaats: Pernis

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 21-05-23 20:45

Ik eet zelf glutenvrij dus wat ik zelf mee neem is goed voor mijn darmen.

purny

Berichten: 27489
Geregistreerd: 08-06-06
Woonplaats: Den haag

Re: Vraag voedsel sealen

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-05-23 20:52

Ik zou het niet aandurven om met voedsel wat in de koelkast of vriezer moet zo'n reis te maken.

Kidde
Berichten: 3448
Geregistreerd: 24-10-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-05-23 20:53


marleen_usar

Berichten: 24655
Geregistreerd: 04-04-05
Woonplaats: Pernis

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 21-05-23 20:53

Het is zo,n 6 uur rijden, en ik doe het in een koelbox. Bedankt voor de lijst dat maakt veel duidelijk.
Laatst bijgewerkt door marleen_usar op 21-05-23 20:55, in het totaal 1 keer bewerkt

speurneusc

Berichten: 5375
Geregistreerd: 06-08-12
Woonplaats: Veldhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-05-23 20:54

wecken in een daarvoor geschikte pot, steriliseren, kan buiten koeling bewaard worden dan. zoek op fb of hier op wecken

marleen_usar

Berichten: 24655
Geregistreerd: 04-04-05
Woonplaats: Pernis

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 21-05-23 21:02

Dat gaat moeilijk met bv gehaktballen.

secricible

Berichten: 25695
Geregistreerd: 07-07-04
Woonplaats: Maasbommel

Re: Vraag voedsel sealen

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-05-23 21:05

Dan maak je kleine Gehaktballetjes?

marleen_usar

Berichten: 24655
Geregistreerd: 04-04-05
Woonplaats: Pernis

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 21-05-23 21:15

Ja ook een goed idee.

speurneusc

Berichten: 5375
Geregistreerd: 06-08-12
Woonplaats: Veldhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-05-23 22:28

marleen_usar schreef:
Dat gaat moeilijk met bv gehaktballen.


nee hoor, ik weck altijd gehakt ballen, eerst gewoon klaar maken zoals altijd, per gebruiks hoeveelheid in een weck pot (kan ook bv een potje van hak zijn) en dan, omdat het vlees is moet dat 2uur in water van 100 graden staan.

Afbeelding
Afbeelding

zo heb ik ook stampotten, pulled kip, pulled pork, stoofpeertjes,
aardappels, witlof, soep, zuurkool, spaghetti saus, saucijzenworst, kant en klare chili con carne, ongekruid los gehakt, voor bv ovenschotel oid....

zonder koelkast houdbaar tot ...... (het weck grapje is: tot de dag na je dood want dan ruimt je fam je opslag op en weten niet wat het is...)

maar je moet wel secuur werken en je even inlezen hoe en wat je kan niet zomaar wat in een potje in heet water zetten... advies: kijk een op de fb groep: "wecken is hip", veel info en voorbeelden.
Laatst bijgewerkt door speurneusc op 21-05-23 22:33, in het totaal 1 keer bewerkt

speurneusc

Berichten: 5375
Geregistreerd: 06-08-12
Woonplaats: Veldhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-05-23 22:29

zijn je ballen te groot voor de opening van de pot, snij je ze door midden heb je halve ballen in de pot, of een grotere pot nemen.