Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight
ikkeniet schreef:Ik heb nu zo'n 2 jaar een slowcooker van Crockpot.
Mijn man en ik werken samen in ons bedrijf en ik heb een hele tijd koolhydraatbeperkt gegeten.
Ik maak er heel veel soep in, oa preisoep, champignonsoep, tomatensoep, kippensoep, courgettesoep, aspergesoep. Als ik mijn boodschappen doe kijk ik welke groente er in de aanbieding is, en welke soep ik daarvan kan maken. 's Avonds gaat alles in de slowcooker en de volgende dag heb ik een heerlijke soep.
1 bakje met soep gaat mee naar ons bedrijf, de rest de vriezer in. Elke dag haal ik een soepje uit de vriezer voor tussen de middag. Tegenwoordig komt mijn schoonmoeder altijd op donderdag bij ons en die eet dan ook een soepje mee. Maar ook medewerkers vinden zo een soepje lekker om te eten.
Groente die ik over hou bij het schoonmaken voor het avondeten, daar maak ik 1 keer in de week een gevulde tomatensoep van, samen met bv een stukje worst of karbonade.
Maar een pan stoofvlees of stoofperen mak ik ook geregeld. Kip in kerriesaus. Appelmoes.
Aanzetten de slowcooker en ik hoef er niet naar om te kijken.
Alleen de rijst en aardappels kook ik apart.