Kersttoetjes

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Dandelion07

Berichten: 815
Geregistreerd: 28-06-21
Woonplaats: Ergens in het mooie Zeeland

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-12-22 22:36

Oedi schreef:
Dit was mijn kersttoetje vorig jaar :) kaneelslagroom in een wijnglas met een huisje van Peperkoek en pepparkakor. Dat ga ik dit jaar weer maken denk ik!

[ [url=m/Qax9qO.jpg]Afbeelding[/url] ]


Wat een leuk idee. Dit houd ik in mijn achterhoofd!

thequeensmum
Berichten: 3523
Geregistreerd: 20-08-12

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-12-22 22:39

Lijsken schreef:
Ananasplakken gemarineerd in gembersiroop en dan gebakken, met roomijs en slagroom erbij :)


Dit klinkt echt hemels ( en ook makkelijk)

herr_balou
Berichten: 1450
Geregistreerd: 03-06-19
Woonplaats: Zuiden van Noord-Holland

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-12-22 22:45

Voor kerst maak ik graag de baguette-boterpudding uit 100% Ramsay als er geen Christmas pudding gemaakt wordt door schoonzus. Baguette snijden en de broodjes besme(u)ren met boter is het meeste werk.

Kimberley_

Berichten: 4887
Geregistreerd: 22-07-05
Woonplaats: Emmen

Re: Kersttoetjes

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-12-22 23:37


prugelpiet

Berichten: 12562
Geregistreerd: 20-01-12

Re: Kersttoetjes

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-12-22 23:44

Ik heb vrijwillig aangeboden het toetje te doen, zodat ik in ieder geval iets maak wat ik zelf lust _O-

Ik wil sowieso kerstmannetjes maken op een stokje met een suiker laagje, wellicht heeft het een Nederlandse naam maar ik ken het als Tanghulu.

Verder weet ik het nog niet. Ik hou niet van pudding, ijs of flensjes dus de keuze is niet reuze :+

Padoertje
Berichten: 1533
Geregistreerd: 12-06-15

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-12-22 00:09

Ik maak een trifle tiramisu en dan varianten met lange vingers, bastonje kruimels en rood fruit. Iedereen is 18+, dus met een lekkere scheut drank erin :j

Afbeelding

herr_balou
Berichten: 1450
Geregistreerd: 03-06-19
Woonplaats: Zuiden van Noord-Holland

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-12-22 00:20

Padoertje schreef:
Ik maak een trifle tiramisu en dan varianten met lange vingers, bastonje kruimels en rood fruit. Iedereen is 18+, dus met een lekkere scheut drank erin :j

Ik houd niet van varianten op een origineel recept maar het ziet er lekker uit.
Die 18+ is voor mij nooit een item geweest. Ik maakte als tiener nagerechten met een flinke scheut drank als dat erin hoorde. Ik geef mijn Franse bloed de schuld... Onder de 10 jaar doe ik geen drank (of een klein drupje) en zeker niet als er een voormalig alcoholist aan tafel zit. Maar in dat laatste geval komt er een nagerecht dat sowieso zonder drank moet.

Mars

Berichten: 33262
Geregistreerd: 15-03-05
Woonplaats: Vld

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-12-22 00:24

Altijd een hit: witte chocolademousse met frambozencoulis. Mooi in een glaasje met een bodem van bastognekoekjes. En dan de coulis bovenop, heerlijk! :9
En ideaal dat je het de dag vantevoren kunt maken. Eventueel voor serveren nog even garneren met wat extra rood fruit, takje munt, chocoladekrullen en poedersuiker.

Niet te machtig maar wel heel lekker!

Eydis

Berichten: 4885
Geregistreerd: 21-04-02
Woonplaats: Purmerend

Re: Kersttoetjes

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-12-22 00:44

Iemand nog een idee voor een lekker voorgerecht en een mooie amuse?

moonsparkle
Berichten: 21714
Geregistreerd: 21-03-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-12-22 08:16

Eydis schreef:
Iemand nog een idee voor een lekker voorgerecht en een mooie amuse?


Er is ook een kerstmenu topic, daar past deze vraag denk ik beter

prugelpiet

Berichten: 12562
Geregistreerd: 20-01-12

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-12-22 09:17

Mars schreef:
Altijd een hit: witte chocolademousse met frambozencoulis. Mooi in een glaasje met een bodem van bastognekoekjes. En dan de coulis bovenop, heerlijk! :9
En ideaal dat je het de dag vantevoren kunt maken. Eventueel voor serveren nog even garneren met wat extra rood fruit, takje munt, chocoladekrullen en poedersuiker.

Niet te machtig maar wel heel lekker!


Heb je daar een recept van? Dit vind ik nou echt lekker klinken :D

SpikkelFire

Berichten: 6696
Geregistreerd: 14-06-05

Re: Kersttoetjes

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-12-22 09:35


WinSel

Berichten: 20570
Geregistreerd: 28-09-04

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 17-12-22 10:00

Wat een goede en lekkere ideeën allemaal!!



prugelpiet schreef:
Mars schreef:
Altijd een hit: witte chocolademousse met frambozencoulis. Mooi in een glaasje met een bodem van bastognekoekjes. En dan de coulis bovenop, heerlijk! :9
En ideaal dat je het de dag vantevoren kunt maken. Eventueel voor serveren nog even garneren met wat extra rood fruit, takje munt, chocoladekrullen en poedersuiker.

Niet te machtig maar wel heel lekker!


Heb je daar een recept van? Dit vind ik nou echt lekker klinken :D


Ik ben ook benieuwd naar het recept. Klinkt goed!

Ketly

Berichten: 5927
Geregistreerd: 27-02-10

Re: Kersttoetjes

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-12-22 10:20


Mars

Berichten: 33262
Geregistreerd: 15-03-05
Woonplaats: Vld

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-12-22 10:21

Ja heb ik wel!

Voor 4-5 personen, afhankelijk van hoe groot je ze wilt maken. Kan ook heel goed in kleinere glaasjes als je maar een klein toetje wilt.

Voor de bodem: 5 bastognekoeken, 60gram roomboter
Verkruimel 5 bastognekoekjes zo fijn mogelijk, evt in de keukenmachine.
Smelt de boter in een pannetje, meng goed door de kruimels.
Verdeel het mengsel over je glaasjes, druk goed aan en zet glaasjes in de koelkast om op te stijven.

Witte chocolademousse:
200gr witte chocolade
250 ml slagroom
1 el suiker

Smelt de witte chocolade, laat niet heet worden. Ik deed korte 'bursts' van 20 seconden in de magnetron en roer dan even goed tot het gesmolten is. Slagroom kloppen tot het net pieken vasthoud, niet helemaal stijf. Vouw de chocolade er rustig doorheen zodat het luchtig blijft. Verdeel over je glaasjes, zet minimaal 3 uur in de koelkast.

Frambozencoulis:
250gram diepvries frambozen
100ml water
scheutje citroensap
evt suiker naar smaak

Zet het fruit met het water en citroensap op middenhoog vuur, blijf erbij en roer goed tot het helemaal uit elkaar valt tot een pap. Niet laten koken. Ik laat het zelf altijd zo omdat ik de frisheid lekker vind met de zoete mousse maar voeg evt suiker toe naar smaak. Druk je saus door een zeef om de pitjes te verwijderen. Laat helemaal afkoelen voor je het op je chocolademousse schenkt anders smelt deze en blijft niet mooi in vorm.

Garneer je desserts evt met ander fruit bovenop, takje munt, chocolade, poedersuiker of wat je maar lekker vindt. Poedersuiker maakt t extra kerstig maar die moet je pas vlak voor serveren toevoegen, anders smelt t weg.

marleen_88

Berichten: 14051
Geregistreerd: 21-05-04
Woonplaats: Onder het kanaal.

Re: Kersttoetjes

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-12-22 18:42

Dank je Mars! Daar ga ik voor, heb er nu al trek in.

SpikkelFire

Berichten: 6696
Geregistreerd: 14-06-05

Re: Kersttoetjes

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-12-22 18:49

Dat klinkt goed Mars! Die ga ik vast bewaren voor volgend jaar :D

maria500
Berichten: 655
Geregistreerd: 05-01-13

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-12-22 18:51

Muga schreef:
Caboby schreef:
Denk een dag arretjescake en een dag monchoutaart.
Denk ik. Zoek ook nog inspiratie dus ik volg even :')


Heb je een speciaal recept voor de arretjescake? Die wil ik graag ook weer eens maken. Maar bij een ander smaakt ie altijd beter :+


Ik heb verschillende gemaakt, maar ik vind deze het lekkerst! Ik doe dan wel 50% pure chocola en 50% melkchocolade, want alles puur is mij net iets te bitter.
https://www.24kitchen.nl/recepten/arretjescake

ikke

Berichten: 37542
Geregistreerd: 06-03-01
Woonplaats: next to nowhere

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-12-22 18:59


Muga

Berichten: 2067
Geregistreerd: 27-07-06
Woonplaats: Almere

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-12-22 19:31


Muga

Berichten: 2067
Geregistreerd: 27-07-06
Woonplaats: Almere

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-12-22 19:34

maria500 schreef:
Muga schreef:

Denk een dag arretjescake en een dag monchoutaart.
Denk ik. Zoek ook nog inspiratie dus ik volg even :')


Heb je een speciaal recept voor de arretjescake? Die wil ik graag ook weer eens maken. Maar bij een ander smaakt ie altijd beter :+


Ik heb verschillende gemaakt, maar ik vind deze het lekkerst! Ik doe dan wel 50% pure chocola en 50% melkchocolade, want alles puur is mij net iets te bitter.
https://www.24kitchen.nl/recepten/arretjescake[/quote]

Dankjewel! Die ga ik van de week eens uitproberen!

idylle
Berichten: 5797
Geregistreerd: 25-09-05
Woonplaats: Barneveld

Re: Kersttoetjes

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-12-22 19:39

Afbeelding

capopjekop

Berichten: 30655
Geregistreerd: 30-11-03

Re: Kersttoetjes

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-12-22 19:40

Ik maak nooit toetjes maar ik wil dit jaar bastogne parfait proberen te maken.

Urbanus

Berichten: 44946
Geregistreerd: 05-02-08
Woonplaats: Tollembeek

Re: Kersttoetjes

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-12-22 19:44

Ik maak zelf goddelijk chocoladeijs maar wat kan ik erbij serveren?

Lijsken
Berichten: 1025
Geregistreerd: 10-02-22

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-12-22 19:46