Welke roomkaas gebruiken?

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Photograph

Berichten: 1372
Geregistreerd: 29-08-17
Woonplaats: Den Haah

Welke roomkaas gebruiken?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 09-01-21 00:40

Beste bokkers,

Ik wil een Bueno taart maken.

Er staat dat ii 200 g roomkaas nodig, maar wat voor roomkaas moet dit zijn?

Met vriendelijke groet,

zonnebloem18

Berichten: 24835
Geregistreerd: 10-06-04
Woonplaats: Assen

Re: Welke roomkaas gebruiken?

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-01-21 00:42

Een cheesecake wil je dan denk ik maken, dan gebruik ik altijd Philadelphia roomkaas.

kelliiee1993

Berichten: 5836
Geregistreerd: 13-01-06
Woonplaats: --

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-01-21 00:42

Ik zou gaan voor monchou, die rechthoekige pakjes.
Of naturel philadelphia

ingvdh

Berichten: 6370
Geregistreerd: 28-09-02
Woonplaats: uitgeest

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-01-21 00:42

Meestal iets gelijkend op Philadelphia.

Anoniem

Re: Welke roomkaas gebruiken?

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-01-21 00:45

Ik gebruik altijd monchou, vind ik het lekkerste :D

Utixo

Berichten: 6579
Geregistreerd: 19-10-05
Woonplaats: Monster

Re: Welke roomkaas gebruiken?

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-01-21 00:48

Ik zou gaan voor MonChou.
Het zal wel ten overvloede zijn, maar toch heel even voor de zekerheid;
Je moet naturel roomkaas hebben, geen kruidenroomkaas. Anders krijg je een hele bijzondere smaak aan je taart denk ik.

Photograph

Berichten: 1372
Geregistreerd: 29-08-17
Woonplaats: Den Haah

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 09-01-21 00:49

Dankjewel. En is cacaopoeder het zelfde als cacao?

Urbanus

Berichten: 44946
Geregistreerd: 05-02-08
Woonplaats: Tollembeek

Re: Welke roomkaas gebruiken?

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-01-21 00:57

Paturain is m'n favoriet.

Lughnassadh

Berichten: 1803
Geregistreerd: 11-08-12

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-01-21 00:57

Photograph schreef:
Dankjewel. En is cacaopoeder het zelfde als cacao?

Ja.

Palmera

Berichten: 9457
Geregistreerd: 25-09-08
Woonplaats: La Palma

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-01-21 01:00

Photograph schreef:
Dankjewel. En is cacaopoeder het zelfde als cacao?

Dat hangt er helemaal vanaf hoeveel procent cacao de cacaopoeder bevat.

Veel kant en klare zgn cacaopoeders bevatten ook suiker en melkpoeder, dan hoef je er alleen nog maar water bij te doen voor een chocolademelk.

Maar écht 100% cacaopoeder (bitter) is cacao.
Misschien kun je ook een reep raspen of smelten?

fohadie
Berichten: 4291
Geregistreerd: 03-05-11
Woonplaats: Muggendonk

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-01-21 01:02

MarcoBorsato schreef:
Paturain is m'n favoriet.



Maar paturain in een buenotaart? Ik denk dat hier roomkaas ipv kruidenkaas wordt bedoelt. Die dingen worden nogal eens door elkaar gehaald.

TS: wil je het recept delen in dit topic? Ik wil ook buenotaart maken!

Urbanus

Berichten: 44946
Geregistreerd: 05-02-08
Woonplaats: Tollembeek

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-01-21 01:07

fohadie schreef:
MarcoBorsato schreef:
Paturain is m'n favoriet.



Maar paturain in een buenotaart? Ik denk dat hier roomkaas ipv kruidenkaas wordt bedoelt. Die dingen worden nogal eens door elkaar gehaald.

TS: wil je het recept delen in dit topic? Ik wil ook buenotaart maken!


Het was een grapje ^)

Lay_D

Berichten: 3712
Geregistreerd: 16-12-11
Woonplaats: Overijssel

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-01-21 01:07

Ik heb in november een Bueno taart gemaakt, als basis heb ik de monchou taart van Dr Oetker ervoor gebruikt.

Boras
Berichten: 9950
Geregistreerd: 21-10-10

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-01-21 01:08

De roomkaas van Lidl: lekker en goedkoop. Zeer tevreden over.

Monchou smaakt ook prima, is wel een stukje duurder.

fohadie
Berichten: 4291
Geregistreerd: 03-05-11
Woonplaats: Muggendonk

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-01-21 01:37

Marco Borsato: -O- ben ik er toch ingetuimt? Ik vind je de laatste tijd te serieus reageren... Ik snap dat de oude MB teveel om OWs vroeg, maar soms mis ik het wel hoor.

Chocopasta

Berichten: 16570
Geregistreerd: 18-01-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-01-21 01:39

MarcoBorsato schreef:
fohadie schreef:



Maar paturain in een buenotaart? Ik denk dat hier roomkaas ipv kruidenkaas wordt bedoelt. Die dingen worden nogal eens door elkaar gehaald.

TS: wil je het recept delen in dit topic? Ik wil ook buenotaart maken!


Het was een grapje ^)


:(:) ik moest er om lachen hoor :knuffel:

fohadie
Berichten: 4291
Geregistreerd: 03-05-11
Woonplaats: Muggendonk

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-01-21 01:45

Ja nou, meestal neem ik MB niet serieus (grapje) maar nu had ik de grap niet door. Maar wel typisch een reactie van een Gerda! -O- ik moet naar bed geloof ik. *Geen zin*

En toch wil ik nog steeds het recept van TS.

Mjetterd
Hoofdmoderator Algemeen1
No drama, no glory!

Berichten: 12736
Geregistreerd: 27-09-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-01-21 07:41

Boras schreef:
De roomkaas van Lidl: lekker en goedkoop. Zeer tevreden over.

Monchou smaakt ook prima, is wel een stukje duurder.



Deze gebruik ik ook vaak omdat ik daar standaard mijn boodschappen doe en er geen MonChou in het assortiment zit. Kan prima

jasz

Berichten: 2221
Geregistreerd: 11-11-10
Woonplaats: Bij Alkmaar

Re: Welke roomkaas gebruiken?

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-01-21 07:50

Ik ga altijd voor de allergoedkoopste roomkaas. Al heel veel cheesecakes gemaakt. Bakte ze ook op m'n werk en allerlei soorten roomkaas geprobeerd en eerlijk gezegd merk ik weinig verschil qua smaak. Het is het mijns inziens niet waard om daar hele dure MonChou voor te gebruiken. Het allerbeste werkt de roomkaas van de Aldi. Die zorgt voor de beste textuur van de cheesecake. Wordt niet te dun en niet te dik en helpt daardoor tegen scheuren. Maar vaak koop ik ook die van de Lidl of ah, als ik geen zin heb om naar de Aldi te gaan. Werkt nog steeds prima.

Ceetje_bokt
Berichten: 5169
Geregistreerd: 01-05-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-01-21 08:24

Voor een gebakken cheesecake pak ik ook die van de Lidl, vele malen goedkoper dan de merken en resultaat is prima. Voor een ongebakken cheesecake zou ik eerder monchou nemen.
Van het huismerk van de Albert Heijn ken ik alleen de zuivelspread en dat is toch heel anders dan roomkaas, maar misschien heeft onze Ah dat gewoon niet. De tip van de aldi neem ik mee voor een volgende taart, want ja... mijne heeft bijna altijd scheuren, maar met een laag fruit erover zie je er niks van.

Giolli
Zeg maar Ber!

Berichten: 19226
Geregistreerd: 17-11-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-01-21 08:39

Ik heb je topic verplaatst. :)
[LZP] —> [VT]

jasz

Berichten: 2221
Geregistreerd: 11-11-10
Woonplaats: Bij Alkmaar

Re: Welke roomkaas gebruiken?

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-01-21 00:52

Voor scheuren werkt het super om er creme fraiche door te doen. Ik doe 125 Gr creme fraiche op 600 Gr roomkaas. Nog nooit een scheur gehad :) en altijd 2 eetlepels bloem erdoor, helpt ook voor de binding. Mocht dat niet helpen, staat waarschijnlijk je oven te hoog of je oven fluctueert te veel in temperatuur. Dan kan je nog je cheesecake inpakken in aluminiumfolie en in een waterbad bakken. Dan krijg je zeker geen scheuren meer.

Ceetje_bokt
Berichten: 5169
Geregistreerd: 01-05-07

Re: Welke roomkaas gebruiken?

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-01-21 09:45

Dank je jasz! Crème fraiche en wat maizena deed ik er al in. Dan misschien toch de temperatuur te hoog, want ik kijk niet met een open deur, dus de fluctuaties zullen het ook niet zijn.

Liselot

Berichten: 32191
Geregistreerd: 18-06-01
Woonplaats: Almelo

Re: Welke roomkaas gebruiken?

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-01-21 09:57

Ik gebruik ook altijd Philadelphia, die hebben ook een xl verpakking; ideaal!

Anne.

Berichten: 5131
Geregistreerd: 02-08-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-01-21 10:19

MarcoBorsato schreef:
Paturain is m'n favoriet.


:') _/-\o_