Kaasfondue

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Nielojram

Berichten: 7802
Geregistreerd: 14-02-02

Kaasfondue

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 29-10-20 20:00

Ik ga zaterdagaaf weer eens ouderwets kaasfonduen, met 3 gasten, in de caquelon uiteraard.

Maar, wat stoppen jullie allemaal in de kaasfondue?

En welke kaascombi is nu het lekkerst om fondue van te maken?
Laatst bijgewerkt door Firelight op 30-10-20 02:40, in het totaal 1 keer bewerkt
Reden: Overbodige opmaak uit topictitel gehaald.

annikavolder

Berichten: 754
Geregistreerd: 13-06-07
Woonplaats: Amsterdam

Re: KAAAAAAAAAAAAASfondue

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-10-20 20:12

Ik ga altijd voor de klassieke Zwitserse variant: Emmentaler, Gruyere en Appenzeller

femkepullens
Berichten: 133
Geregistreerd: 13-05-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-10-20 20:30

De allerlekkerste kaasfondue is voor mij:
Comté 40%
Tommie de Savoie 40%
Reblochon 20%

En dan dippen met rauwe champignon, augurk, rauwe ham en stokbrood.

Krijg er nu al zin in!

Nielojram

Berichten: 7802
Geregistreerd: 14-02-02

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 29-10-20 20:31

annikavolder schreef:
Ik ga altijd voor de klassieke Zwitserse variant: Emmentaler, Gruyere en Appenzeller


Èn de caquelon insmeren met knoflook en kirsch toevoegen?

Freekieee

Berichten: 1758
Geregistreerd: 19-09-13
Woonplaats: Borculo

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-10-20 20:59

Tomaten kaas fondue is zo lekker.

Recept is voor 4 personen.
400 ml bouillon maken.
50 gram roomboter smelten in de pan en ui en knoflookje teentje in fruiten.
Dan 2 potjes tomatenpuree erbij doen (of 1 grote) en blijven roeren, dan 50 gram bloem toevoegen zodat het een bal wordt.
Dan de bouillon erbij gieten en het glad maken. De bal (roe) moet weer oplossen. Dan geraspte kaas erbij (ik doe meestal 4 zakjes old Amsterdam), maar wel 1 voor 1, want je wilt het niet te dik en niet te dun hebben.
Dan een half bakje slagroom (ongeklopt) erbij, gesneden verse basilicum, gesneden verse peterselie en peper en zout. En klaar!

Edit:

Lekker met stokbrood, komkommer, kleine gehaktballetjes, bleekselderij, snoeptomaten.

annikavolder

Berichten: 754
Geregistreerd: 13-06-07
Woonplaats: Amsterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-10-20 22:25

Nielojram schreef:
annikavolder schreef:
Ik ga altijd voor de klassieke Zwitserse variant: Emmentaler, Gruyere en Appenzeller


Èn de caquelon insmeren met knoflook en kirsch toevoegen?


Ja!!

annikavolder

Berichten: 754
Geregistreerd: 13-06-07
Woonplaats: Amsterdam

Re: KAAAAAAAAAAAAASfondue

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-10-20 22:28

Afbeelding

lovelynutia

Berichten: 4843
Geregistreerd: 26-05-04
Woonplaats: Almere-Haven

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-10-20 22:34

Oké het is niet voor iedereen ik heb het van een vriendin overgenomen en mijn vader is nu ook fan maar

Perziken uit blik erin dopen

* rent hard weg voor de reacties *

Echwel

Berichten: 12462
Geregistreerd: 28-06-05
Woonplaats: Raalte

Re: KAAAAAAAAAAAAASfondue

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-10-20 22:40

Heerlijk nagelhout of een goede rookvlees om je brood wikkelen en dan door de kaasfondue

LiannePuthzy

Berichten: 6985
Geregistreerd: 10-05-13

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-10-20 22:48

lovelynutia schreef:
Oké het is niet voor iedereen ik heb het van een vriendin overgenomen en mijn vader is nu ook fan maar

Perziken uit blik erin dopen

* rent hard weg voor de reacties *


Eigenlijk zou ik dat best eens willen proberen.

Wij dopen gewoon alleen brood in de kaasfondue. Wel een beetje zwarte peper door de kaasfondue heen.

Liselot

Berichten: 32191
Geregistreerd: 18-06-01
Woonplaats: Almelo

Re: KAAAAAAAAAAAAASfondue

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-10-20 22:52

Wij vinden bospeen erg lekker om te dippen, ook komkommer, snoeptomaatjes en stokbrood doen het altijd erg goed

Rintah

Berichten: 2921
Geregistreerd: 28-05-07
Woonplaats: Twente

Re: KAAAAAAAAAAAAASfondue

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-10-20 23:16

Roux maken, bakje boursin en (jong) belegen kaas toevoegen tot textuur/smaak goed is. Wij dippen eigenlijk altijd alleen met stokbrood :+

MarChak

Berichten: 2553
Geregistreerd: 27-01-08
Woonplaats: op mijn eerste Chakra

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-10-20 23:22

lovelynutia schreef:
Oké het is niet voor iedereen ik heb het van een vriendin overgenomen en mijn vader is nu ook fan maar

Perziken uit blik erin dopen

* rent hard weg voor de reacties *


Oh, ik weet niet beter, lekker hoor! En stokbrood natuurlijk.

Sizzle

Berichten: 35691
Geregistreerd: 21-04-06
Woonplaats: Zwitserland

Re: KAAAAAAAAAAAAASfondue

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-10-20 23:27

Verse ravioli met spinazie of paddestoel vulling.

Taifoen

Berichten: 1031
Geregistreerd: 03-08-12

Re: KAAAAAAAAAAAAASfondue

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-10-20 23:32

Komkommer, tomaat, paprika, avocado, gehaktballetjes, ham/salami, tortilla chips, kip stukjes, aardappel partjes, stokbrood.. Zoveel lekkere opties :)

ievie

Berichten: 2196
Geregistreerd: 17-03-11
Woonplaats: het Laaaaaaaand van Maas en Waal

Re: KAAAAAAAAAAAAASfondue

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-10-20 23:47

Ik las laatst de tip om plakjes rookworst er in te doen. Zelf niet geprobeerd. Maar sowieso brood, champignon, tomaat, broccoli, bloemkool..

_Gerdien_
Berichten: 668
Geregistreerd: 03-10-11

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-10-20 23:47

Druiven, stukjes gerookte kip, aardappelkroketjes, komkommer en stokbrood zijn hier favoriet om te dippen!
Jammie

Ik lees graag mee voor recepten en ideeen

Katja
Blogger

Berichten: 42177
Geregistreerd: 29-04-02
Woonplaats: Utrecht

Re: KAAAAAAAAAAAAASfondue

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-10-20 23:50

Rauwe witlof is mijn favoriet om te dopen.

c_alsemgeest

Berichten: 20666
Geregistreerd: 18-01-04
Woonplaats: Ergens tussen Den Haag en Rotterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-10-20 23:52

lovelynutia schreef:
Oké het is niet voor iedereen ik heb het van een vriendin overgenomen en mijn vader is nu ook fan maar

Perziken uit blik erin dopen

* rent hard weg voor de reacties *


Ananas is ook hemels :')

Arabesk

Berichten: 28675
Geregistreerd: 19-03-04
Woonplaats: Aan de dijk tussen Hoorn en Enkhuizen

Re: KAAAAAAAAAAAAASfondue

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-10-20 23:57

Waar koop je die kazen?

c_alsemgeest

Berichten: 20666
Geregistreerd: 18-01-04
Woonplaats: Ergens tussen Den Haag en Rotterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-10-20 23:58

Arabesk schreef:
Waar koop je die kazen?

Kaasboer :P

Urbanus

Berichten: 44946
Geregistreerd: 05-02-08
Woonplaats: Tollembeek

Re: KAAAAAAAAAAAAASfondue

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-10-20 23:59

Uh is mijn uitnodiging verloren gegaan in de post? Heel jammer dit.

Urbanus

Berichten: 44946
Geregistreerd: 05-02-08
Woonplaats: Tollembeek

Re: KAAAAAAAAAAAAASfondue

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-10-20 00:02

Kazen bij de kaasboer, beetje wijn, beetje kirsch. Ik doop graag bloemkool, brood, ananas en rauwe champignons.

Soms speel ik vals en haal ik zo'n brie bij de Lidl, in zo'n houten verpakking, bovenste korst eraf snijden, beetje honing erop, in de oven knallen en klaar!

Ouwe

Berichten: 2531
Geregistreerd: 31-08-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-10-20 00:06

Doe je dan al die groente gewoon rauw in de kaasfondue dopen? Wordt het dan gaar door de warmte van de kaas ofzo? :o?

c_alsemgeest

Berichten: 20666
Geregistreerd: 18-01-04
Woonplaats: Ergens tussen Den Haag en Rotterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-10-20 00:08

Ouwe schreef:
Doe je dan al die groente gewoon rauw in de kaasfondue dopen? Wordt het dan gaar door de warmte van de kaas ofzo? :o?

Nee... het is gewoon omgeven door warme kaas... dus een sensatie van warm en koud :+