Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight
Sabbientje schreef:Janine1990 schreef:Nogal koolhydraatrijk als ik me niet vergis...
volgens Google 22g per 100gram
Amandelmeel heeft 14g per 100gram
En bijvoorbeeld rijstmeel of maismeel heeft 80g per 100gram
Evelyne79 schreef:Ik heb geen antwoord op je vraag, maar ben wel heel benieuwd waarom jullie geen noten op jullie locatie mogen hebben.
Wat is hier de achterliggende gedachte van?
Janine1990 schreef:Hi!
Hoop dat de chefs van Bokt mij kunnen helpen. Sinds ik een nieuwe keuken heb ben ik wat meer aan het bakken. Nu eet ik zoveel mogelijk kha, dus bak ik het liefst met amandelmeel.
Ik bak ook het liefst voor meer mensen, waaronder dus mijn collega's. Nu mogen wij geen noten etc. Op locatie hebben, dus amandelmeel ook niet. Ook al is het volgens mij een peulvrucht.
Kokosmeel vind ik geen ideale vervanger, dus ik ben benieuwd wat voor opties ik nog meer heb. Vrees dat het er weinig zijn, maar vragen is een optie natuurlijk...
Evelyne79 schreef:Als ik google kom ik uit bij:
Psylliumvezel
Lupinemeel
Hennepmeel
lijnzaadmeel
Alles staat bij deze link
https://www.dieetwebshop.nl/meelsoorten/
Ik heb gegoogled op "meel koolhydraten"
daarmee kwam deze link naar boven
Mizora schreef:Janine1990 schreef:Hi!
Hoop dat de chefs van Bokt mij kunnen helpen. Sinds ik een nieuwe keuken heb ben ik wat meer aan het bakken. Nu eet ik zoveel mogelijk kha, dus bak ik het liefst met amandelmeel.
Ik bak ook het liefst voor meer mensen, waaronder dus mijn collega's. Nu mogen wij geen noten etc. Op locatie hebben, dus amandelmeel ook niet. Ook al is het volgens mij een peulvrucht.
Kokosmeel vind ik geen ideale vervanger, dus ik ben benieuwd wat voor opties ik nog meer heb. Vrees dat het er weinig zijn, maar vragen is een optie natuurlijk...
Amandelen zijn geen peulvruchten maar echte noten, vallen onder de steenvruchten (Prunus dulcis ). Pinda's zijn peulvruchten (maar op dit soort locaties juist niet toegestaan).
Janine1990 schreef:Evelyne79 schreef:Als ik google kom ik uit bij:
Psylliumvezel
Lupinemeel
Hennepmeel
lijnzaadmeel
Alles staat bij deze link
https://www.dieetwebshop.nl/meelsoorten/
Ik heb gegoogled op "meel koolhydraten"
daarmee kwam deze link naar boven
Bedankt, ik ga een zoeken naar ervaringen. Zat zelf op Pit & Pit te kijken.
Als hier mensen ervaringen hebben hoor ik het graag. Gaat me vooral om de bakervaring.
Janine1990 schreef:Hi!
Hoop dat de chefs van Bokt mij kunnen helpen. Sinds ik een nieuwe keuken heb ben ik wat meer aan het bakken. Nu eet ik zoveel mogelijk kha, dus bak ik het liefst met amandelmeel.
Ik bak ook het liefst voor meer mensen, waaronder dus mijn collega's. Nu mogen wij geen noten etc. Op locatie hebben, dus amandelmeel ook niet. Ook al is het volgens mij een peulvrucht.
Kokosmeel vind ik geen ideale vervanger, dus ik ben benieuwd wat voor opties ik nog meer heb. Vrees dat het er weinig zijn, maar vragen is een optie natuurlijk...
ogidni schreef:Janine1990 schreef:Hi!
Hoop dat de chefs van Bokt mij kunnen helpen. Sinds ik een nieuwe keuken heb ben ik wat meer aan het bakken. Nu eet ik zoveel mogelijk kha, dus bak ik het liefst met amandelmeel.
Ik bak ook het liefst voor meer mensen, waaronder dus mijn collega's. Nu mogen wij geen noten etc. Op locatie hebben, dus amandelmeel ook niet. Ook al is het volgens mij een peulvrucht.
Kokosmeel vind ik geen ideale vervanger, dus ik ben benieuwd wat voor opties ik nog meer heb. Vrees dat het er weinig zijn, maar vragen is een optie natuurlijk...
Dit klopt, maar bij een notenallergie gaat het om de eiwitten en die zijn bij amandelen hetzelfde als bij de "echte" noten. Vandaar dat je baas ook geen amandelen in het bedrijf wil hebben.
Janine1990 schreef:F_Orumster schreef:Lijnzaad heeft wel een effect op je stoelgang. Wel iets om in je overwegingen me te nemen
Psylliumvezel ook
Kan je samen hele lekkere broodjes van maken wel bij toilet in de buurt blijven
Janine1990 schreef:Evelyne79 schreef:Ik heb geen antwoord op je vraag, maar ben wel heel benieuwd waarom jullie geen noten op jullie locatie mogen hebben.
Wat is hier de achterliggende gedachte van?
Voedingsmiddelenindustrie, is verplichting vanuit afnemers geloof ik. Moeten garanderen dat er geen noten of sporen daarvan aanwezig zijn.
Liselot schreef:Janine1990 schreef:Voedingsmiddelenindustrie, is verplichting vanuit afnemers geloof ik. Moeten garanderen dat er geen noten of sporen daarvan aanwezig zijn.
ik heb bij dezelfde werkgever gewerkt, maar zoals het niet in de buurt komt van je productieproces (en het dus alleen in de kantine genuttigd wordt) mag het volgens mij wel gewoon. Bij ons (Borculo) iig wel.
_Penotti schreef:bij andere geeft het juist verstopping.
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 112 bezoekers