professioneel pannenkoeken recept weet iemand het geheim???

Moderators: Duhelo, Essie73, Muiz, Ods, NadjaNadja, MirandaT

 
 
dems75

Berichten: 3584
Geregistreerd: 07-09-02
Woonplaats: Alkmaar

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-08-19 07:30

Ik doe altijd een beetje koek- en speculaaskruiden door het beslag....en heel soms vanillesuiker

If it's not an icelandic, it's just a horse


love_animals

Berichten: 392
Geregistreerd: 27-01-15

Re: professioneel pannenkoeken recept weet iemand het geheim???

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 17-08-19 17:26

Gebruiken jullie toevallig gewoon meel of zelfrijzend bakmeel?

Maybe it's for the best to let you go and see if you comeback to me with all the love you can miss to fill my heart

Resistance

Berichten: 9431
Geregistreerd: 11-03-12
Woonplaats: Rotterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-08-19 17:31

dems75 schreef:
Ik doe altijd een beetje koek- en speculaaskruiden door het beslag....en heel soms vanillesuiker




Oooh wat een leuk idee!

http://www.sodrahalla.nl Apartementen in een Zweeds landhuis!

[o]

elnienjo

Berichten: 2345
Geregistreerd: 22-05-19

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-08-19 17:55

love_animals schreef:
Gebruiken jullie toevallig gewoon meel of zelfrijzend bakmeel?

Ik gebruik gewone standaard bloem.

love_animals

Berichten: 392
Geregistreerd: 27-01-15

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 17-08-19 19:30

elnienjo schreef:
love_animals schreef:
Gebruiken jullie toevallig gewoon meel of zelfrijzend bakmeel?

Ik gebruik gewone standaard bloem.

Ja stond op internet dat het hiervan ook luchtiger werd weet niet of dat zo is?

Maybe it's for the best to let you go and see if you comeback to me with all the love you can miss to fill my heart

Suusjepluus

Berichten: 597
Geregistreerd: 14-09-17
Woonplaats: Tussen iets en niets

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-08-19 20:15

Bommeltje_ schreef:
Ik heb in een pannenkoekenhuis gewerkt en daar deden ze wat gustard poeder erdoor. Dat maakt het wat romiger en ze worden iets geler en minder bleek :)

Da's een goed idee, ga ik ook eens proberen *D Heb dit nog niet eerder gehoord.

Life is what happens when you plan other things

Santos_05

Berichten: 2603
Geregistreerd: 23-12-04

Re: professioneel pannenkoeken recept weet iemand het geheim???

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-08-19 16:07

Dus de volgende pannenkoeken met Spa Rood ipv Melk en een eetlepel?? Custard per 500 gram?

Boomslepen in Hezingen Nov 2019
Boomslepen in Heiligerlee - Maart 2019
Oogst en Historische dagen 2019

FB pagina: Buitenrijden Drenthe voor buitenritten in Drenthe!
Dacht je dat een kleinigheid geen verschil maakt? Ga maar eens met een mug op de kamer slapen!

sassefras
Berichten: 2153
Geregistreerd: 08-06-02
Woonplaats: nijkerk

Re: professioneel pannenkoeken recept weet iemand het geheim???

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-08-19 16:18

mix van soesie te koop bij oa de welkoop, die zijn echt heerlijk

friesam

Berichten: 4696
Geregistreerd: 02-01-13
Woonplaats: Brabant

Re: professioneel pannenkoeken recept weet iemand het geheim???

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-08-19 20:54

Lang geleden in een pannenkoekenhuis gewerkt en idd beslag een dag laten staan en vanille suiker

Verder normale bloem veel eieren en volle melk

Ties 3/6/2015 <3

Pandameisje

Berichten: 3494
Geregistreerd: 23-03-14

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-08-19 21:00

Vanielle suiker toevoegen sinds die dag vinden wij de pannekoeken heerlijk en wat veel restaurants doen is in olijfolie bakken

elnienjo

Berichten: 2345
Geregistreerd: 22-05-19

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-08-19 21:08

Pandameisje schreef:
Vanielle suiker toevoegen sinds die dag vinden wij de pannekoeken heerlijk en wat veel restaurants doen is in olijfolie bakken

Olijfolie vind ik goor. Roomboter is lekkerder.
En vanillesuiker is alleen lekker op een zoete pannenkoek, dat doe ik niet al door 't beslag want meestal maak ik er ook eentje met kaas/spek.

Rakkie123
Berichten: 883
Geregistreerd: 28-07-19

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-08-19 21:12

Ik doe wat meer meel erin omdat ik van wat dikkere en stevige pannenkoeken houd.
Verder, overgieten met honing, ahornsap, fruit in de pannenkoek meebakken, poedersuiker gebruiken ipv suiker.

Varieren met soorten meel, zo vind ik boekweitmeel het summum.

Blauwe bessen, wel verse, meebakken, mjummie!

Het is niet proffesioneel maar....ik vind de mijne veeel lekkerder :D

eva1969

Berichten: 2760
Geregistreerd: 01-04-06

Re: professioneel pannenkoeken recept weet iemand het geheim???

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-08-19 21:35

Al pannenkoeken gegeten?

Giolli
Zeg maar Ber!

Berichten: 15109
Geregistreerd: 17-11-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-08-19 21:47

Oh ik heb dit met Amerikaanse pannenkoekjes van vakantie uit het het buffet. Het lukt me nooit thuis!

Van liefde komt niets dan liefs, mijn lief.

pillow
Berichten: 2387
Geregistreerd: 23-09-11
Woonplaats: naast het drents friese wold

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-08-19 23:41

BelgenGek schreef:
Ik deelde de tip al vd koffie maar wat ook vreselijk lekker is zijn Biest pannenkoeken!!

Iemand die wel eens gehad hier?

Ik maak regelmatig biest pannenkoeken, heerlijk. En idd de fout die gemaakt wordt, is het beslag maken en gelijk bakken. Je moet het echt een paar uur van te voren maken.

Faja V. Modim M. Franzi V. Vento x Max

love_animals

Berichten: 392
Geregistreerd: 27-01-15

Re: professioneel pannenkoeken recept weet iemand het geheim???

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 24-08-19 00:36

Ah ik ga het snel eens proberen een dag van te voren het beslag maken en dan bakken :)

Maybe it's for the best to let you go and see if you comeback to me with all the love you can miss to fill my heart

Womble

Berichten: 622
Geregistreerd: 10-06-17
Woonplaats: Mierlo

Re: professioneel pannenkoeken recept weet iemand het geheim???

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-08-19 02:39

Ik werkte in het pannenkoekenhuis op de roompot (niet echt vergelijkings materiaal het was gewoon een koopmans mix+water) maar wij bakte altijd in zonnebloem olie.

Ik heb wel geleerd dat je pannekoeken mix Nooit moet overmixen, liever wat klonten erin dan uren mixen, dan vormen er gluten en krijg je een taaie pannenkoek.

Ik blijf volgen succes :)

Floki geboren op 10 juli 2017 (v. Wallenstein) (mv.meastro van de bosrand)

Mijn eerste eigen gefokte veulen! Fjoeri (v. meastro van de bosrand) x Wallenstein verwacht 12 juni 2017

Klijntje

Berichten: 2012
Geregistreerd: 21-08-03
Woonplaats: Eindhoven

Re: professioneel pannenkoeken recept weet iemand het geheim???

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-08-19 04:53

Boekweitmeel er doorheen, en bakken in half boter/half reuzel

"Many people don't know this, but it's possible to read something you don't agree with on the internet and simply move on with your life."

Libera

Berichten: 2893
Geregistreerd: 21-07-05
Woonplaats: California

Re: professioneel pannenkoeken recept weet iemand het geheim???

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-08-19 05:12

Ik gebruik altijd bloem, bakpoeder, ei, zout, scheutje olie en melk.

Volg ons project in Washington!
Van overwoekerde bende naar paarden paradijsje :D

Nielojram

Berichten: 5032
Geregistreerd: 14-02-02
Woonplaats: New York

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-08-19 18:08

Gesmolten boter door het beslag, ca 50 tot 75 gram.
Eetlepel custard door het beslag.

Spoiler:
(Hotelschool gedaan, dit was hèt recept, en iedereen wil nog steeds pannenkoeken bij mij eten :Y) ondanks dat ik er nooit in verder ben gegaan..)

Ik kom uit Ironië, dit ligt aan de Sarcastische zee.

petitparis

Berichten: 14128
Geregistreerd: 19-01-09
Woonplaats: Hulshout (België)

Re: professioneel pannenkoeken recept weet iemand het geheim???

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-08-19 18:14

Grappig dat bijna niemand hier verhoudingen vermeld.

There is beauty in everything, even the things that scare us.

http://www.dalmat.be

Qimm

Berichten: 12009
Geregistreerd: 04-08-05
Woonplaats: 't oost'n

Re: professioneel pannenkoeken recept weet iemand het geheim???

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-08-19 19:49

Fingerspitzen geful denk ik

love_animals

Berichten: 392
Geregistreerd: 27-01-15

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 24-08-19 19:52

Qimm schreef:
Fingerspitzen geful denk ik

Hahaha zei mijn moeder ook al _/-\o_

Maybe it's for the best to let you go and see if you comeback to me with all the love you can miss to fill my heart

laraxXxemma

Berichten: 4406
Geregistreerd: 23-11-11
Woonplaats: Wakkerdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-08-19 20:26

petitparis schreef:
Grappig dat bijna niemand hier verhoudingen vermeld.

Ik doe met mijn eigen beslag;

250 ml melk
125 g bloem
1 ei
snufje zout en zakje vanille suiker

Dat is de basis, die uiteraard vermeerderen waar nodig (ik ben alleen dus niet nodig), en qua hoe de pannenkoek is is hij prima. De smaak heb ik alleen niet "goed" := Ik bedoel hij smaakt prima hoor maar stiekem is een pak koopmans alsnog beter :')


Nielojram schreef:
Gesmolten boter door het beslag, ca 50 tot 75 gram.
Eetlepel custard door het beslag.

Spoiler:
(Hotelschool gedaan, dit was hèt recept, en iedereen wil nog steeds pannenkoeken bij mij eten :Y) ondanks dat ik er nooit in verder ben gegaan..)


Custard klinkt wel goed! Welke haal je daarvoor?

What sort of weirdo doesn't laugh at it's own jokes?

pillow
Berichten: 2387
Geregistreerd: 23-09-11
Woonplaats: naast het drents friese wold

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-08-19 21:02

Citaat:
[Custard klinkt wel goed! Welke haal je daarvoor?

Custard is custard. Daar heb je geen soorten in. Merken ms wel maar het is allemaal hetzelfde

Faja V. Modim M. Franzi V. Vento x Max


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Flicka12, lenaa_tje en 33 bezoekers