Bokt.nl • professioneel pannenkoeken recept weet iemand het geheim???
Pagina 3 van de 5

Link naar dit berichtGeplaatst: 14-08-19 01:29
door love_animals
Arlette1991 schreef:
Ik gebruik altijd de kaboutermix van Koopmans. Vind ik de lekkerste mix, ik denk door de boekweit.

Doe er zelf ook altijd nog een beetje kaneel door, maar daar moet je van houden.


Ik dacht het ook maar ze waren zo vast als wat geworden heb ik nog nooit gehad met die kant en klare mixen :(

Link naar dit berichtGeplaatst: 14-08-19 07:20
door BelgenGek
Ik doe altijd minstens 4 extra eieren en een kop koude, hele sterke koffie door het beslag.

Re: professioneel pannenkoeken recept weet iemand het geheim???

Link naar dit berichtGeplaatst: 15-08-19 17:27
door truus1957
En bedankt TS, krijg nu die Duivelsberg niet meer uit mijn hoofd. Heb zulke lekkere pannenkoeken gezien. Ben nu een reden aan het zoeken om die kant eens op te gaan

Link naar dit berichtGeplaatst: 15-08-19 23:06
door love_animals
truus1957 schreef:
En bedankt TS, krijg nu die Duivelsberg niet meer uit mijn hoofd. Heb zulke lekkere pannenkoeken gezien. Ben nu een reden aan het zoeken om die kant eens op te gaan

Moet je zeker eens doen en dan moet je vooral hun specialiteit nemen de Duivels pannenkoeken die is gewoon goddelijk!!! :p zoals ik al zei heb heel wat pannenkoeken gegeten bij verschillende pannenkoeken huizen maar dit is echt veruit de beste ooit laat maar weten wanneer jij ze hebt geproefd ben benieuwd :)

Re: professioneel pannenkoeken recept weet iemand het geheim???

Link naar dit berichtGeplaatst: 15-08-19 23:08
door k_m
Bruiswater doen wij er ook in idd!!

Link naar dit berichtGeplaatst: 15-08-19 23:23
door love_animals
k_m schreef:
Bruiswater doen wij er ook in idd!!

Heb al een flesje gekocht gister hihi

Re: professioneel pannenkoeken recept weet iemand het geheim???

Link naar dit berichtGeplaatst: 15-08-19 23:50
door daantjuhhh
De pannenkoeken van Oma. Gebakken in reuzel. Die waren echt mega goddelijk.

Zelf halen we altijd mix uit de molen.
2 van die pannenkoeken en je zit echt bomvol.

Re: professioneel pannenkoeken recept weet iemand het geheim???

Link naar dit berichtGeplaatst: 16-08-19 00:01
door Bommeltje_
Ik heb in een pannenkoekenhuis gewerkt en daar deden ze wat gustard poeder erdoor. Dat maakt het wat romiger en ze worden iets geler en minder bleek :)

Re: professioneel pannenkoeken recept weet iemand het geheim???

Link naar dit berichtGeplaatst: 16-08-19 06:56
door BelgenGek
Ik deelde de tip al vd koffie maar wat ook vreselijk lekker is zijn Biest pannenkoeken!!

Iemand die wel eens gehad hier?

Link naar dit berichtGeplaatst: 16-08-19 07:34
door Lizz
daantjuhhh schreef:
De pannenkoeken van Oma. Gebakken in reuzel. Die waren echt mega goddelijk.

Zelf halen we altijd mix uit de molen.
2 van die pannenkoeken en je zit echt bomvol.

Nu jij dit zegt, pannenkoeken meel van de molen is vaak wel een stuk lekkerder.
Of die van Soezie bijvoorbeeld, die is ook lekker!

Re: professioneel pannenkoeken recept weet iemand het geheim???

Link naar dit berichtGeplaatst: 16-08-19 07:40
door Nicje87
Ik doe er altijd 2 zakjes vanille suiker door.

Re: professioneel pannenkoeken recept weet iemand het geheim???

Link naar dit berichtGeplaatst: 16-08-19 07:42
door Santos_05
Pannenkoekenmix van de molen. Mix met boekweit, de allerlekkerste ;)

Re: professioneel pannenkoeken recept weet iemand het geheim???

Link naar dit berichtGeplaatst: 16-08-19 09:17
door Sonja_vR
Andere tip
Laat het beslag ook eens een tijd rusten voor je gaat bakken

Re: professioneel pannenkoeken recept weet iemand het geheim???

Link naar dit berichtGeplaatst: 16-08-19 09:54
door Granoek
Goede tips hier, maar in een pannenkoekenhuis spelen ze ook gewoon vals hoor ;)
Gaat veeeel water bij het beslag daar

Link naar dit berichtGeplaatst: 16-08-19 12:03
door kwita
cissi schreef:
Ik gebruik rauwe koemelk, vers uit de tank, en gewoon Koopmans mix. Wel een extra eitje.
Karnemelk ipv melk hoor ik ook wel eens, zou ook voor extra luchtigheid zorgen.


okee wel voorzichtig zijn met rauwe melk!

Link naar dit berichtGeplaatst: 16-08-19 12:11
door verootjoo
kwita schreef:
cissi schreef:
Ik gebruik rauwe koemelk, vers uit de tank, en gewoon Koopmans mix. Wel een extra eitje.
Karnemelk ipv melk hoor ik ook wel eens, zou ook voor extra luchtigheid zorgen.


okee wel voorzichtig zijn met rauwe melk!


Hoezo dan? Als je het bakt verhit je het toch? Niks mis mee.

Re: professioneel pannenkoeken recept weet iemand het geheim???

Link naar dit berichtGeplaatst: 16-08-19 12:19
door Seltje
Tips van het pannekoekenhuis waar mijn moeder werkte:
Een scheutje donker (zoet) bier.
Een zakje vanillesuiker bovenop je gewone suiker.
Een eitje extra voor dunne krokante pannenkoeken.
Verse volle melk (zeker geen magere of halfvolle melk).
Echt dikke roomboter.
En je pannen nooit afwassen en nooit gebruiken voor iets anders dan pannenkoeken.

Dat laatste heeft me jaren gekost voor ik die snapte. Hoe kun je nu een pan niet afwassen? Maar dus wel degelijk, het vet er eventjes afhalen met keukenpapier, laten afkoelen en zo weg zetten en de volgende keer verder gebruiken. Mijn pannekoeken hebben nog nooit zoveel smaak gehad.

Link naar dit berichtGeplaatst: 16-08-19 12:24
door elnienjo
Het geheim is doe roomboter door het beslag en mix met de staafmixer.
En bak uiteraard ook in roomboter!

Ingredienten:
250 ml melk
125 gr bloem
1 ei
snufje zout
goeie klont roomboter

Mijn beslag hou ik altijd neutraal omdat ik dan zowel hartige als zoete pannenkoeken kan maken.

Re: professioneel pannenkoeken recept weet iemand het geheim???

Link naar dit berichtGeplaatst: 16-08-19 13:33
door kally
Wat ik gehoord hebt via via een bekende van een pannenkoekenhuis is dat ze het beslag een dag van te voren maken.....geen idee of dat verschil maakt..

Link naar dit berichtGeplaatst: 16-08-19 14:19
door cissi
okee wel voorzichtig zijn met rauwe melk![/quote]

Hoezo dan? Als je het bakt verhit je het toch? Niks mis mee.[/quote]


Klopt, maar wij drinken het ook zo uit de tank hoor. Komt van mijn eigen koeien dus ik ben daar niet heel moeilijk in.

Link naar dit berichtGeplaatst: 16-08-19 14:23
door Resistance
Mijn moeder doet op gevoel:

Bloem
Zout
Klein ei
Veel melk, totdat het beslag echt heel dun is.



En dan er hele dunne pannenkoeken van bakken. Geen flensjes, wel echt pannenkoeken. Perfect. :j

Link naar dit berichtGeplaatst: 16-08-19 14:27
door Annekeee
Geen idee of het al benoemd is, maar mijn man is kok. Hij zegt altijd Spa rood.. daar wordt het luchtig van.

Link naar dit berichtGeplaatst: 16-08-19 15:06
door Santos_05
Annekeee schreef:
Geen idee of het al benoemd is, maar mijn man is kok. Hij zegt altijd Spa rood.. daar wordt het luchtig van.


Spa Rood ipv melk? of 50/50?

Link naar dit berichtGeplaatst: 16-08-19 15:32
door Sonja_vR
kally schreef:
Wat ik gehoord hebt via via een bekende van een pannenkoekenhuis is dat ze het beslag een dag van te voren maken.....geen idee of dat verschil maakt..

Dat maakt idd verschil

Link naar dit berichtGeplaatst: 17-08-19 07:26
door Annekeee
Santos_05 schreef:
Annekeee schreef:
Geen idee of het al benoemd is, maar mijn man is kok. Hij zegt altijd Spa rood.. daar wordt het luchtig van.


Spa Rood ipv melk? of 50/50?

Alleen Spa rood.. zegt hij :Y)