Ik heb sinds kort een blits lunchbakje met vakken en wil graag salades meenemen. Maar wat moet er nu in om het qua voedinggehaltes compleet te krijgen?
Ik heb bijv nu sla (drager, zit weinig in), halve paprika (lekker maar zit weinig in toch?) , tomaatje (lekker maar zit weinig in toch?) en een handje noten (voor het eiwit en vet). Wat mis ik?
Je kunt in plaats van alleen rauwe groenten, ook kiezen voor een mix tussen geroosterd/gekookt en rauw. Gegrilde courgette, gekookte sperziebonen, geroosterde wortels. Dat geeft meteen een wat interessantere textuur aan je salade. Naast noten voor eiwitten en vetten kun je ook een gekookt eitje, bonen, tonijn of kip (als je vlees en vis eet tenminste?) erin doen. En verder is een lekkere dressing natuurlijk heel belangrijk, die brengt alle losse ingrediënten bij elkaar!
Mango, avocado, ei, kip, bief, garnalen, feta, mozzarella, komkommer, rode ui, bos ui, appel, walnoten, perzik/mandarijn, quinoa, pasta, couscous, chickpeas (weet niet hoe dat in het NL heet), citroen(sap), coriander, basilicum, mint, wortel, courgette, aubergine, zoete aardappel, pompoen (laatste 4 gekookt/gegrilled).
Je kan ook goed van toscaanse boerenkool (?) (= Tuscan kale) salade maken. Eventjes zacht laten worden in de pan met chickpeas, tomaten en tahini/citroen/honing dressing. Yumm
Kip? Kan je eventueel ook een beetje marineren voor meer smaak (pittig of met pesto bijv) Opgebakken spekjes Tonijn/zalm/iets van vis? (Kunnen gewoon die kleine blikjes zijn, vooral tonijn vind ik heerlijk!) Mais Komkommer Mozzarella Geitenkaas (eventueel met een beetje honing) Eitje Iets van couscous/pasta erbij
Bekijk de ingredienten voor poke bowls en laa tje daardoor inspireren? Mogelijkheden zijn eindeloos...
Op de hoogte blijven van paardgerelateerde activiteiten? Tips over houding en zit ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief! paardplus.nl Paardplus op Facebook
Ik doe meestal wel iets van kip/vis/eitje erdoor. Ook vaak peulvruchten voor wat extra vulling. Vooral linzen en kikkererwten vind ik erg lekker door de salade.
Voor morgen heb ik: sla, tomaat, paprika, quinoa, olijven, noten en gerookte kip met pietsje dressing (vind ik al snel teveel). Leek me redelijk gebalanceerd en lekker
Door dit topic kan ik een paar weken vooruit zonder in herhaling te vallen
Ik lunch meestal met sla, paprika, komkommer, augurk, volkoren couscous en een klein beetje chili sauw. Erg lekker en vullend ! Deze week houd ik waarschijnlijk wat kip en mango over met avondeten en dan doe ik dat er extra bij.