Bokt's keukenprinsessen!

Moderators: Muiz, Firelight, Maureen95, NadjaNadja, Essie73

 
 
Babootje

Berichten: 26019
Geregistreerd: 25-06-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-03-19 19:45

Eelmo schreef:
Ooh klinkt goed babootje! Ik heb ook nog kemirie liggen, welk recept heb je gebruikt voor de kip?


500 gr in stukken gesneden kip (poten of kippendij of kipkarbonades o.i.d)
2 sereh stengels
2 eetlepels limoensap
250 ml kokosmelk
zout
olie

voor de boemboe
8 kemirienoten
5 rode pepers
3 rode uien
1 theelepel kukurma

Voor de boemboe alle ingredienten fijnmalen. En in de olie fruiten. Dan de stukken kip, kokosmelk limoensap en de sereh toevoegen en het vlees gaar stoven (beetje inkoken)


laura1987

Berichten: 7126
Geregistreerd: 30-04-05
Woonplaats: Ergens

Re: Bokt's keukenprinsessen!

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-03-19 19:48

Hallo allemaal,
Ik lees altijd trouw mee, maar post nooit want heb geen bijzondere gerechten.

Zijn er hier mensen die een lekker beef wellington recept heeft? Dat lijkt mij zo leuk om te maken!

Ook gehakt empanada gerechten zijn welkom.

https://www.doneeractie.nl/woning-van-f ... CjcnBszQol]HELP bokker Palmera nadat ze alles verloren is na een vulkaanuitbarsting

Eelmo

Berichten: 2897
Geregistreerd: 09-01-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-03-19 09:28

Babootje schreef:
Eelmo schreef:
Ooh klinkt goed babootje! Ik heb ook nog kemirie liggen, welk recept heb je gebruikt voor de kip?


500 gr in stukken gesneden kip (poten of kippendij of kipkarbonades o.i.d)
2 sereh stengels
2 eetlepels limoensap
250 ml kokosmelk
zout
olie

voor de boemboe
8 kemirienoten
5 rode pepers
3 rode uien
1 theelepel kukurma

Voor de boemboe alle ingredienten fijnmalen. En in de olie fruiten. Dan de stukken kip, kokosmelk limoensap en de sereh toevoegen en het vlees gaar stoven (beetje inkoken)



Dankje :D
Moet je de kemirienoten eerst nog roosteren oid?

"Today me will live in the moment. Unless it's unpleasant, in which case me will eat a cookie." - Cookie monster

KletsKoekje
Berichten: 3300
Geregistreerd: 20-01-06

Re: Bokt's keukenprinsessen!

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-03-19 22:46

Hebben jullie nog lekker receoten/tios/aanraders voor mij voor hartige taart?
Ik maak het altijd volgens de tip op de verpakking (met ham broccoli champignons) maar zou graag een keer anders proberen maar weet niet zo goed wat enzo.. moet wel gangbaar zijn voor kinderen (1 En 6 jaar)

Tailormade Bollywood Brettonwoods x Rambo 02-08-2020 het gaat je goed daarboven grote vriend

laura1987

Berichten: 7126
Geregistreerd: 30-04-05
Woonplaats: Ergens

Re: Bokt's keukenprinsessen!

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-03-19 22:48

Ik doe er altijd rundergehakt, paprika, prei, champignons, hamblokjes en gehakt doorheen en dan geraspte kaas bovenop.

https://www.doneeractie.nl/woning-van-f ... CjcnBszQol]HELP bokker Palmera nadat ze alles verloren is na een vulkaanuitbarsting

lor1_1984

Berichten: 12010
Geregistreerd: 03-12-03
Woonplaats: Almelo

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-03-19 23:21

Kaastaart. :D

Ingrediënten:
3 eieren
100ml slagroom ongeklopt
Deeg voor hartige taart (bladerdeeg kan ook)
Een blok belegen kaas
Hamreepjes/spekreepjes/kipreepjes (optioneel)
Nootmuskaat
Peper
Bosuitjes
Groenten naar keuze (ik pak champignons, paprika en broccoli).

Deeg ontdooien en uitrollen tot een plak.
Deeg in een quichevorm (of ovenschaal/springvorm) doen en de overstekende randen wegsnijden.
Kaas in plakjes snijden en groenten wassen en snijden.
Plakjes kaas op de bodem leggen, daarop een beetje vd vleesreepjes en een beetje vd groenten.
Herhalen tot de vleesreepjes en groenten op zijn en afdekken met plakjes kaas.
Room en eieren door elkaar klutsen, naar smaak peper en nootmuskaat erdoor en het mengsel in de vorm gieten.
Afbakken zoals elke quiche, aan het eind ff prikken met een sateprikker om te kijken of het gaar is en zo ja dan eruit halen.
Even een paar minuten laten rusten voor je de kaastaart aansnijdt.

Ipv nootmuskaat kun je ook kerriepoeder gebruiken.
Je kunt ook enkel bosuitjes en evt vleesreepjes doen en er een salade naast serveren. :)

6+3=9, but so does 5+4.
The way you do things isn't always the only way to do them.
Respect other people's way of thinking.

Kinke

Berichten: 20477
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Re: Bokt's keukenprinsessen!

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-03-19 08:22

hartige taart kan heel simpel. Gewoon een ui, bakje gerookte spekjes en prei. geraspte kaas bovenop :D

lor1_1984

Berichten: 12010
Geregistreerd: 03-12-03
Woonplaats: Almelo

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-03-19 23:51

Ik heb vd week Indische hachee gemaakt volgens dit recept:
Afbeelding
Heb alleen niets aangebraden en de doperwten en wortels heb ik vervangen voor sajoerboontjes (leek me lekkerder).
Nacht ervoor al in de slowcooker gedaan en tot het avondeten op low laten pruttelen.
Het was zo lekker dat ik 's middags al uit de pan stond te snoepen en me moest inhouden om niet die hele pan in een keer leeg te eten. :o :9
Naast de hachee dus sajoerboontjes, verder rijst, kroepoek, hardgekookt ei in wedges en komkommer in het zuur.
Iig voor herhaling vatbaar. *\o/*

6+3=9, but so does 5+4.
The way you do things isn't always the only way to do them.
Respect other people's way of thinking.

Babootje

Berichten: 26019
Geregistreerd: 25-06-05

Re: Bokt's keukenprinsessen!

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-03-19 08:43

Klinkt heerlijk!

Kinke

Berichten: 20477
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Re: Bokt's keukenprinsessen!

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-03-19 13:32

dat recept ziet er goed uit lor.
Ik ga zometeen ossobuco maken volgens het recept van Jamie Oliver. Niet met kalfsschenkel maar met schenkel van 1 van onze Blonde d'Acquitaine koeien :)

borstnoot

Berichten: 1347
Geregistreerd: 18-12-13

Re: Bokt's keukenprinsessen!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 22-03-19 14:25

Oeh dat ziet er goed uit!

Vraagje: heeft iemand een fijn receptje voor pepersaus?

Eigenwijs is ook wijs.

ElCamino

Berichten: 8915
Geregistreerd: 01-03-05
Woonplaats: Naarden

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-04-19 09:00

Ik heb een vispotje gemaakt. Het heet een "Oostends Vispotje" en is een recept van de Spar. Op YouTube staat een filmpje ervan en heb het ongeveer nagemaakt...
ik had 2 ovenschaaltjes....

voor mijn variant nodig: zalmfilet, kabeljauwfilet, surimi sticks, garnalen, 1 ui, 1 prei, champions, visbouillonblokje, witte wijn, kookroom, 4 eierdooiers, peterselie, citroen

Ik heb de vis (zalm en kabeljauw) in blokjes gesneden en aangebakken in een pan met olijfolie.
Daarna eruit gehaald en gekruid met peper en zout

Ik heb de prei en de ui fijn gesneden, en de chapions in kleine blokjes. Dat heb ik gefruit in een pan.
Daarna een dl visbouillon ( gemaakt van een half blokje) en een dl witte wijn erbij.
Dat 1/3 laten inkoken en toen een flesje van 250ml kookroom erbij.
Dat weer laten inkoken.
Deze saus gooi ik door het vergiet en de groentjes hou ik apart. De saus heb ik opgevangen en daar de dooiers doorgeklopt. Peper, zout en sap van halve uitgeknepen citroen erbij.
Dit opwarmen ( niet koken)

Toen de groentjes ( prei,ui, champions) in de schaaltjes, de vis erbij gedaan en ook de surimi en de garnalen erbij. De suas er over gegoten en de schaaltjes nog 10 minuutjes in de oven op 180.

Afbeelding.

Ik heb een vlog gemaakt, krijg hem nog niet op bokt grmbl...

Amandavd
Berichten: 12101
Geregistreerd: 04-05-06
Woonplaats: Limburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-05-19 12:39

Alrighty foodies!

Ik heb mijn verloofde beloofd om een driegangen menu te maken met dingen die hij lekker vindt.

Nu heb ik wat inspiratie nodig en wie beter te vragen dan de foodies van Bokt? Ik ben wel opzoek naar vrij simpele gerechten, dus niet iets waar ik de hele dag voor in de keuken moet staan.

Voorgerecht: mijn vriend is geen soepeter, dus ik wil iets van een soort Amerikaans steakhouse voorgerechtje doen. Misschien nacho's of iets van vlees?
Hoofdgerecht: Ik wil iets doen van een mixed grill maar ik wil uiteraard geen vlees of eten verspillen.
Nagerecht: wordt denk ik arretjescake met vanillemouse, slagroom met aardbeien.

https://www.instagram.com/adutchbookreviewer
Mijn bookstagram pagina met recensies, boekentips en nog veel meer.
https://www.facebook.com/Neelashondenleven
Alles over mijn hond Neela en informatieve blogs over honden!

ArankaM

Berichten: 1483
Geregistreerd: 24-02-11
Woonplaats: Hekendorp

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-05-19 06:49

Hoi Amanda,

Voor het voorgerecht kan je vitello tonnato maken (dat vind mijn vriendl in ieder geval heel lekker). Nacho’s is inderdaad ook lekker, kan met kip, kaas, ui, crème fraîche, quacemole en ga zo maar door :p

Voor het hoofdgerecht zou ik naar de slager gaan en wat stukjes vlees uitkiezen. Dus bijv. 1 kleine biefstuk voor zn tweeën en daarbij 1 chipolata worstje voor beide. Afhankelijk van wat je lekker vindt :)
Bij het vlees kan je zelf verse frieten maken of aardappeltjes uit de oven en dan een lekkere salade erbij.

Het nagerecht klinkt ook super lekker!

[o]

Amandavd
Berichten: 12101
Geregistreerd: 04-05-06
Woonplaats: Limburg

Re: Bokt's keukenprinsessen!

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-05-19 11:56

Dat klinkt echt heel lekker!

https://www.instagram.com/adutchbookreviewer
Mijn bookstagram pagina met recensies, boekentips en nog veel meer.
https://www.facebook.com/Neelashondenleven
Alles over mijn hond Neela en informatieve blogs over honden!

lor1_1984

Berichten: 12010
Geregistreerd: 03-12-03
Woonplaats: Almelo

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-05-19 13:37

Mijn nieuwe favoriet:
Afbeelding
Super makkelijk en een goede combinatie met broccoli, pipe rigate en geraspte kaas. :9

6+3=9, but so does 5+4.
The way you do things isn't always the only way to do them.
Respect other people's way of thinking.

ArankaM

Berichten: 1483
Geregistreerd: 24-02-11
Woonplaats: Hekendorp

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-10-19 06:31

Ik kom dit topic weer even leven in blazen!
Van het weekend weer lekker gekookt (doe ik elke dag hoor :Y) ).
Het was een Kipstoofpotje uit Jordanië met abrikoos, ei, harissa en ingemaakte Citroen. Met daarbij saffraanrijst met pistache en sinaasappel. De rijst is eigenlijk Iraans, had ik een keer van een Iraanse mevrouw gekregen. Het lukt mij helaas niet om zo lekker na te maken.

Afbeelding

Voor de liefhebbers van vegetarisch:
Ik heb vorige week het nieuwe boek van Jamie Olivier van mijn vriend gekregen. Het ziet er veel belovend uit. Ik heb voor volgende week 2 receptjes op de planning staan, ben heel benieuwd!

[o]

Bloodymary
Berichten: 4508
Geregistreerd: 02-08-08

Re: Bokt's keukenprinsessen!

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-10-19 07:40

Oh leuk ja! Was het topic al weer vergeten. Ziet er lekker uit!

borstnoot

Berichten: 1347
Geregistreerd: 18-12-13

Re: Bokt's keukenprinsessen!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-10-19 09:18

Ziet er lekker uit!

Ik heb laatst hasselback aardappel geprobeerd, was ook érg lekker en voor herhaling vatbaar. Sinds kort houd ik een lijstje bij van gerechten die ik nog ooit wil proberen of vaker wil maken en vergeet. Leuk ook voor als ik geen inspiratie heb om te koken. Er staat nu op:
- Citroen meringue (kok: merry berry)
- Gefrituurde kip (job en perry, 24 kitchen)
- Iets met chorizo
- Gnocci
- Hasselback aardappel (al gedaan dus)
- Beignets

Eigenwijs is ook wijs.

ArankaM

Berichten: 1483
Geregistreerd: 24-02-11
Woonplaats: Hekendorp

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-10-19 12:33

borstnoot schreef:
Ziet er lekker uit!

Ik heb laatst hasselback aardappel geprobeerd, was ook érg lekker en voor herhaling vatbaar. Sinds kort houd ik een lijstje bij van gerechten die ik nog ooit wil proberen of vaker wil maken en vergeet. Leuk ook voor als ik geen inspiratie heb om te koken. Er staat nu op:
- Citroen meringue (kok: merry berry)
- Gefrituurde kip (job en perry, 24 kitchen)
- Iets met chorizo
- Gnocci
- Hasselback aardappel (al gedaan dus)
- Beignets


Dit is een lekker recept met chorizo(kan gewoon als avondeten):

https://deliciousmagazine.nl/site/recep ... t-de-oven/

Ook pasta carbonara met chorizo is heel lekker, maar wel erg machtig

[o]

Eelmo

Berichten: 2897
Geregistreerd: 09-01-09

Re: Bokt's keukenprinsessen!

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-10-19 13:23

Ik heb nog ergens een recept voor een linzenstew met vis en chorizo, ook erg lekker!

"Today me will live in the moment. Unless it's unpleasant, in which case me will eat a cookie." - Cookie monster

xWouter

Berichten: 2726
Geregistreerd: 03-09-09
Woonplaats: Oosterhout

Re: Bokt's keukenprinsessen!

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-10-19 08:47

Leuk dat er hier weer iets van leven is haha!

Ik ga zaterdag voor stal koken, iemand misschien iets van tips en/of aanvullingen? :D Alles is vega trouwens! Alles maak ik zelf, dus daar zijn tips en/of aanvullingen ook zeker voor welkom!

Antipasti: Bruchetta, Gevulde champignons, Olijven, Mini quiche (?), Plaatpizza met geitenkaas
Bloemkoolsoep: met kaasstengels met cheddar en honing mosterd
Risottoballetje: met spinazie en doperwten erin verwerkt, met parmezaanschuim
Ravioli: gevuld met ricotta en spinazie met pesto rosso en groene asperges (twijfel nog over deze combi ook) met daarbij nog een schaal met groente uit de oven en een salade met o.a. tomaat, mozzarella en balsamico
Toetjesplateau: glaasje met bastogne en witte chocolade mousse, cheesecake en lauwwarme appelcrumble met kaneelroom

Amandavd
Berichten: 12101
Geregistreerd: 04-05-06
Woonplaats: Limburg

Re: Bokt's keukenprinsessen!

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-10-19 08:54

Ik ben heel slecht met vega gerechten dus kan je helaas niet helpen. Ik vind couscous altijd wel lekker, misschien kun je daar nog iets mee?

https://www.instagram.com/adutchbookreviewer
Mijn bookstagram pagina met recensies, boekentips en nog veel meer.
https://www.facebook.com/Neelashondenleven
Alles over mijn hond Neela en informatieve blogs over honden!

Bloodymary
Berichten: 4508
Geregistreerd: 02-08-08

Re: Bokt's keukenprinsessen!

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-10-19 08:58

Bij die ravioli zijn van die Italiaanse gegrilde groenten (aubergine, courgette, paprika etc.) altijd wel lekker. Zijn wel veel recepten van te vinden. Inwrijven met olie en zout.

ArankaM

Berichten: 1483
Geregistreerd: 24-02-11
Woonplaats: Hekendorp

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-10-19 08:59

xWouter schreef:
Leuk dat er hier weer iets van leven is haha!

Ik ga zaterdag voor stal koken, iemand misschien iets van tips en/of aanvullingen? :D Alles is vega trouwens! Alles maak ik zelf, dus daar zijn tips en/of aanvullingen ook zeker voor welkom!

Antipasti: Bruchetta, Gevulde champignons, Olijven, Mini quiche (?), Plaatpizza met geitenkaas
Bloemkoolsoep: met kaasstengels met cheddar en honing mosterd
Risottoballetje: met spinazie en doperwten erin verwerkt, met parmezaanschuim
Ravioli: gevuld met ricotta en spinazie met pesto rosso en groene asperges (twijfel nog over deze combi ook) met daarbij nog een schaal met groente uit de oven en een salade met o.a. tomaat, mozzarella en balsamico
Toetjesplateau: glaasje met bastogne en witte chocolade mousse, cheesecake en lauwwarme appelcrumble met kaneelroom


Jeetje wat een hoop! Lijkt me lekker allemaal! Ik kom ook bij jou op stal staan :P
Ik zou misschien niet de pesto Rosso nemen, maar groene pesto of ricotta met Citroenrasp.

[o]


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: BeFunny, Dancyy, Eleadoras, Laura82 en 22 bezoekers