Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight
My_Little_P schreef:Een website die ik tegenkwam en ik jullie niet wilde onthouden: https://butlon.com/
Zoek op vegetarische slager en maak etc
My_Little_P schreef:Er zijn apps en websites waar je dat op kunt vinden. Zie zo ook niet direct iets dierlijks in ieder geval.
Een website die ik tegenkwam en ik jullie niet wilde onthouden: https://butlon.com/
Zoek op vegetarische slager en maak ruimte in je vriezer.
Vandaag een heerlijk gerecht gemaakt van Jamie Oliver (pasta met 'tonijn'). Van Gourmet Garden hebben ze vegan tonijn en die is bijna eng lekker! Ik vond het altijd heel erg jammer dat ik deze niet meer kon maken, want die is zo lekker. Mochten jullie het gerecht willen, dan laat maar weten.
My_Little_P schreef:Liever 1 keer te veel dan te weinig dan maar
Ok, gaat ie voor 2-3 personen de pasta met tonijn (vegan):
1 kleine rode ui
1 rode peper (naar smaak)
Halve theelepel kaneel
3 takjes basilicum, takjes gescheiden van de blaadjes. Beide klein gesneden
1 blik 400 gr gepelde tomaten
1 potje Vuna van Garden Gourmet (eerder had ik de naam andersom), zou ook 2 mogen, maar dan wordt het wel prijzig
zeezout en zwarte peper
250gr ragitoni of penne
de gerapte schil en sap van 1 citroen
gondino parmezaan of laat weg
Doe olie in een pan met dikke bodem en bak de ui, peper, kaneel en takjes van de basilicum en bak dit op middelhoge temperatuur ongeveer 4 minuten.
Voeg tomaten toe en druk deze kapot met een pollepel. Voeg ook de tonijn toe.
Breng aan de kook en laat 20 minuten pruttelen op laag vuur.
Kook in de tussentijd de pasta.
Gooi de saus bij de pasta en voeg de parmazaan, citroen, peper en zout toe.
Mengen en smakelijk!
My_Little_P schreef:Liever 1 keer te veel dan te weinig dan maar
Ok, gaat ie voor 2-3 personen de pasta met tonijn (vegan):
1 kleine rode ui
1 rode peper (naar smaak)
Halve theelepel kaneel
3 takjes basilicum, takjes gescheiden van de blaadjes. Beide klein gesneden
1 blik 400 gr gepelde tomaten
1 potje Vuna van Garden Gourmet (eerder had ik de naam andersom), zou ook 2 mogen, maar dan wordt het wel prijzig
zeezout en zwarte peper
250gr ragitoni of penne
de gerapte schil en sap van 1 citroen
gondino parmezaan of laat weg
Doe olie in een pan met dikke bodem en bak de ui, peper, kaneel en takjes van de basilicum en bak dit op middelhoge temperatuur ongeveer 4 minuten.
Voeg tomaten toe en druk deze kapot met een pollepel. Voeg ook de tonijn toe.
Breng aan de kook en laat 20 minuten pruttelen op laag vuur.
Kook in de tussentijd de pasta.
Gooi de saus bij de pasta en voeg de parmazaan, citroen, peper en zout toe.
Mengen en smakelijk!