zelf sushi maken, wat voor vulling?

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Annet73
Berichten: 787
Geregistreerd: 01-11-18

Re: zelf sushi maken, wat voor vulling?

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-04-20 19:00

Ik ook!!!!
Krijg er trek van

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-04-20 19:08

Het was echt een makkie!

Heb twee soorten gemaakt, een "gewone" en eentje met shi take. De twee recepten samen zorgen voor ongeveer 40 dumplings.

Dus je hebt sowieso 40 wonton wrappers nodig (gewoon bij de toko), en verder:

Gewoon:

150 g gehakt (ik ben vegetarier; heb er gewoon een beyond burger door heen gemalen. Werkt perfect.)
125 g chinese kool
60 g lente ui
2 cm gember geraspt
Teen knoflook geperst
1 el sake
1 el sesamolie
1 tl suiker
1,5 tl maizena
1,5 tl soya
1 el oestersaus
Snuf zout
Bosje koriander fijngehakt


Shii take:

100 g shii take
70 g gehakt
100 g chinese kool
2 teentjes knoflook geperst
1 bosui gehakt
2 el soyasaus
1 el rijstazijn
1 cm gember
Snuf zout
1 tl maizena



1. Belangrijk is dat je alles ontzéttend fijnhakt, en dat je daarna de kool bestrooit met zout, even laat inwerken en dan heel goed uitknijpt zodat er zoveel mogelijk water uitkomt.

2. Doe gewoon alles bij elkaar, en laat 't ff intrekken.

3. Pak een wrapper, doe er een beetje deeg in en vouw 'm mooi dicht. (Hier heb je heel veel filmpjes van op internet).

4. Doe een scheutje sesamolie in een pan, zet je dumplings erin (niet allemaal tegelijk), en bak ze even. Daarna giet je er zo'n 100 ml water waar een beetje maizena in is opgelost bij, doe je er een deksel op en stoom je de boel voor zo'n 4 minuutjes.

5. Klaar! :D


Ik heb er ook nog een dipsausje bij overigens:

-4 el balsamico
-4 el rijstazijn
-beetje koriander gehakt
-tl bruine suiker
-chilipeper fijngehakt
-el geperste knoflook

Het resultaat:


Afbeelding
Afbeelding

pradadaan

Berichten: 4663
Geregistreerd: 13-05-13

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 24-04-20 19:46

Resistance schreef:
Nou jongens, ze zijn héérlijk!! :D En het is eigenlijk echt supersimpel! Voor wie wil kan ik het recept zo ff delen! :)

Ja heel graag!!