Bokt.nl • Zelf fruit drogen
Pagina 1 van de 1

Zelf fruit drogen

Link naar dit berichtGeplaatst: 25-10-16 18:20
door ItsMe2
Gedroogd fruit vind ik zo lekker, maar als je het in de winkel koopt vind ik het eerlijk gezegd achterlijk duur :oo

Na een beetje Googlen kwam ik er achter dat er fruit-droog-oventjes te koop zijn. In verschillende prijsklasses.. van een goede €40 tot ruim €300

Nu vroeg ik mij af of er bokkers zijn die ervaring hebben met het zelf drogen van fruit..
Op welke manier doen jullie dit?

Re: Zelf fruit drogen

Link naar dit berichtGeplaatst: 26-10-16 03:02
door MirandaDvG
jep, ik heb een droger
droog er voornamelijk fruit mee
Het is heerlijk, maar ik vind dat er erg veel tijd gaat zitten in het voorbereiden, en je houd het niet heel lang goed

Re: Zelf fruit drogen

Link naar dit berichtGeplaatst: 26-10-16 03:22
door kleinvosje
Je kan ook drogen in de oven, lage temperatuur en dan een hele nacht met de ovendeur op een kier. Zoek even recepten op bijvoorbeeld pinterest en je vindt veel.

Re: Zelf fruit drogen

Link naar dit berichtGeplaatst: 26-10-16 13:21
door 8nnemiek
Ik lees ook even mee :j

Ik heb er wel eens wat over opgezocht, het lijkt mij ook erg handig om zelf te kunnen drogen! Maar ik zat te twijfelen of het stroomgebruik dan niet zo hoog wordt dat het fruit uit de winkel toch niet zo veel duurder is := Veel fruitsoorten moeten 12 uur drogen. En zo'n droger verbruikt al snel 200 tot 300 Watt.

Link naar dit berichtGeplaatst: 26-10-16 13:27
door Jacquel
Wat ik ervan begrijp is dat zo'n droger veel voordeliger is dan een oven. Het duurt echt een hele nacht lang op een lage temperatuur en daar is een voedseldroger speciaal voor gebouwd. Qua energieverbruik zou het echt schelen.

Re: Zelf fruit drogen

Link naar dit berichtGeplaatst: 26-10-16 13:36
door Mariett
Wij hebben ook een fruitdroger! De goedkoopste, dus met maar één stand (aan-uit). In combinatie met zo'n 'wekker' die je over het stopcontact zet (ik weet even de naam niet meer) heb ik een heel fijn programma uitgevonden, met pauzes enzo, voor het drogen van appeltjes :P

Ik doe ook vooral appeltjes (het liefst met een beetje citroensap en kaneel) en mango in de droger. Ook eens peer geprobeerd, dat is niet aan te raden :P

Link naar dit berichtGeplaatst: 26-10-16 13:39
door jorretje
ik wel eens appelschijfjes 'gewoon' in de oven gedroogd. op de laagst mogelijke temperatuur en dan idd deur niet goed dicht doen. Duurt wel heel lang! Ik was het na twee uur zat en heb ze half gedroogd opgegeten :Y)

Re: Zelf fruit drogen

Link naar dit berichtGeplaatst: 26-10-16 13:55
door Indy_Mouse_9
Ik heb t ook een aantal keer in de oven gedaan, ook met extra rekjes zodat ik tenminste een flinke hoeveelheid had. Maar na 2,5u ruikt heel het huis naar appels en heb ik honger, dus eet ik rustig alles op wat ik heb gedroogd :')
Uiteindelijk weinig succesvol dus.

Re: Zelf fruit drogen

Link naar dit berichtGeplaatst: 26-10-16 13:57
door Mariett
Ja met een fruitdroger gaat alles dus ook heel lekker ruiken, die van ons is naar de bijkeuken verhuist. Vooral mango's worden vaak 'per ongeluk' opgegeten voor ze helemaal droog zijn. Oeps!