Zoals de titel zegt: Ik zoek een recept voor zalm met pasta. Het liefst met een soort roomsausje. Wie heeft er een overheerlijk recept voor me?
Belsje
Berichten: 3506
Geregistreerd: 28-10-02
Woonplaats: Belgisch Limburg
Geplaatst: 23-01-04 19:54
Welke zalm?
Ik maak meestal een "sausje" van kruidenboter en room, omdat ik niet graag heb dat mijn eten in saus zwemt. Dan hangt er gewoon een dun laagje over. Tagliatelli koken en afgieten, grote klont kruidenboter in de pan kappen en laten smelten daar dan room bijgooien tot het spulletje sauzerig wordt, daar dan tagliatelli en reepjes gerookte zalm in gooien en eens roeren .
Sall
Berichten: 6708
Geregistreerd: 20-05-03
Geplaatst: 23-01-04 20:15
Men neme: Pasta grote verp. creme fraiche 1,5 ons zalm snippers peper zout en een thee lepel cognac eventueel geraspte kaas Pasta koken. In een ander pannetje creme fraiche verwarmen (au-bain-marie, dwz: pan met lagje warm water opzetten, daar een ander, kleiner pannetje inhangen en daar de creme fraiche in verwarmen, anders gaat het schiften) Daar de zalm snippers in (je kan wat snippers achterhouden, om te garneren) , wat peper en zout erbij en de thee lepel cognac. Schep de saus over de pasta, eventueel kaas erbij en smullen maar!
duikpaardje
Berichten: 1474
Geregistreerd: 05-03-02
Woonplaats: lekkerkerk
Geplaatst: 23-01-04 22:35
variatie : neem het recept van sall en gebruik brie en pijnboompitten
wanted
Berichten: 1533
Geregistreerd: 18-09-03
Geplaatst: 23-01-04 22:39
andere variatie: kook pasta giet het af doe er twee eetlepels basilicum (groene) pesto doorheen pijnboompitten (gebakken) met feta kaas en evt. tomaat heel lekker
Guinevere
Berichten: 5601
Geregistreerd: 22-04-03
Woonplaats: Verenigde Staten
Geplaatst: 24-01-04 04:39
Is tonijn ook goed? Daar heb ik een heel lekker, en bovendien erg makkelijk recept voor.
Lennon
Berichten: 4342
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Belgisch Limburg
Geplaatst: 24-01-04 09:58
ZALM MET DILLE EN MOSTERD
(4 personen)
Benodigdheden
- 675-900g zalmfilet (ontveld) - zout en versgemalen zwarte peper - 4 el olijfolie - 1 el citroensap - ½ ui (gesnipperd) - 2 el bloem - 1,5 dl melk - 4 el milde mosterd - 3 dl zure room - 3 el gehakte dille - ½ komkommer (geschild en in kleine blokjes) - 1 stengel bleekselderij (fijngesneden)
Bereidingswijze
- De zalm op een groot stuk dubbelgevouwen folie leggen. Goed met zout en peper bestrooien en daarna met 1 el olie en citroensap besprenkelen. De vis in circa 15 minuten goed gaar grillen - Intussen de rest van de olie in een koekenpan verhitten. Ui toevoegen en al roerend in 10 minuten glazig bakken. De bloem erdoor roeren en 3 minuten meebakken. De melk erdoor roeren en aan de kook brengen. De mosterd erdoor kloppen en dan de room toevoegen. Roeren en niet meer aan de kook laten komen. Roer ten slotte de dille erdoor, haal de saus van het vuur en breng eventueel nog op smaak - De komkommer met wat selderij mengen. Het kookvocht van de zalm aan de saus toevoegen. De gekookte zalm met twee vorken tot grote stukken uit elkaar trekken. - De saus door de pasta scheppen. - Over elke portie wat komkommer en selderij strooien
Kimmes
Berichten: 12818
Geregistreerd: 08-01-03
Woonplaats: Zoetermeer
Geplaatst: 24-01-04 12:28
Ik heb wel een recept voor pastasalade met zalm (koud dus) Als je interesse hebt,hoor ik het wel.
Wmijn
Berichten: 3654
Geregistreerd: 11-08-02
Woonplaats: Eindhoven
Geplaatst: 24-01-04 20:22
Kimmes, anders hebben de rest van de voedertijdbezoekers er vast wel interesse in (ik dus )
Ook erg lekker: Gewoon een roomsausje maken uit een pakje (ja, erg lam, ik weet het, maar ik heb het niet bedacht), daar dan zo'n roomkaasje doorheen doen en flink wat prei (die je geloof ik eerst even moet bakken) en champignons (ook bakken) is er ook lekker bij. En natuurlijk de pasta erbij koken.
Sizzy
Berichten: 27232
Geregistreerd: 11-09-01
Woonplaats: Den Haag
Geplaatst: 24-01-04 20:35
Dat wilde ik net zeggen Wmijn
Je hebt van die roomsaus in pakjes van Honig als ik me niet vergis. Er lekker als je daar de 'brokjes' zalm doorheen doet
Kimmes
Berichten: 12818
Geregistreerd: 08-01-03
Woonplaats: Zoetermeer
Geplaatst: 24-01-04 20:45
Okee,komtie
Pasta koken (macaroni) Intussen saus maken: -zalm uit blikje schoonmaken -het vocht mengen met wat mayo,peper en zout -1 paprika klein snijden -door elkaar doen De pasta afgieten en afspoelen tot het koud is. Goed uit laten lekken. Alles bij elkaar,roeren. Klaar!
Ik vind dit erg lekker in de zomer bijv. als je gaat barbeknoeien.
Eet smakelijk
#Ymke#
Berichten: 13943
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: In het brabantse land
Geplaatst door de TopicStarter: 26-01-04 16:40
Bedankt voor de recepten Ik heb nu pasta gekocht met een groot stuk zalm. Heb ook een pakje hollandaise saus gekocht (die is vrij naturel volgens mij). Ga eens mixen met jullie recepten.. ik hou namelijk niet van b.v. pesto
Lennon
Berichten: 4342
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Belgisch Limburg
Geplaatst: 26-01-04 16:49
Ook heel erg lekker met zalm (is wel gerookte zalm) is als je er een sausje van maakt met witlof en klein beetje kaas. Witlof stoven, melk/room erbij en goed laten inkoken, sausje binden en de gerookte zalm erbij... eventueel beetje kaas erdoor et voila...