Ik weet inmiddels wel dat er vele manieren zijn om stoofperen klaar te maken. Ik weet inmiddels ook dat de een er wijn ofzo doorheen mikt om de peren rood te krijgen, maar dat een ander gewoon roodkokers koopt en alleen kaneel en suiker? toevoegd?
Kortom.. ik heb in ieder geval nog nooit in mijn leven stoofperen klaar gemaakt en ben op zoek naar hulp, want ik heb zin in stoofperen! Aangezien ik een echte ramp in de keuken ben is een zeer duidelijke beschrijving wel voor mij aanbevolen.
Ofwel.. ik kan nog geen ei koken.
Eline
Berichten: 72938
Geregistreerd: 07-10-03
Woonplaats: Delft
Geplaatst: 07-01-04 18:59
Peertjes (st remy bijv) schillen, op laag vuur laten koken totdat ze zacht zijn.
Wij doen er rode siroop bij, als het open is klein scheutje wijn, donkere basterdsuiker en kaneel.
Honeybee
Berichten: 8912
Geregistreerd: 10-04-01
Woonplaats: Harlingen
Geplaatst door de TopicStarter: 07-01-04 19:04
Kun je me ook de hoeveelheden erbij vertellen? Wat is rode siroop? En wat bedoel je met: Als het open is?
In dat topic staan ook een paar tips die je kan gebruiken...
Angelique18
Berichten: 3599
Geregistreerd: 27-05-02
Woonplaats: Naast de efteling
Geplaatst: 07-01-04 22:39
Ik maak stoofperen op verschillende manieren.. Met mijn eigen hoeveelheden...
Zo ie zo snij ik ze altijd in partjes *in 4 delen dus*.. ik zet ze onder water en giet er een zooi wijn bij *lekkere zoete droge wijn bij voorkeur*.. gooi er een kaneel stokje bij en een zooi suiker *of zoetstof* kruidnageltjes erbij.. en gembersiroop.. 2 tot 3 uurtjes laten stoven en dan zijn ze heerlijk.. Anders veeeeel sneller en makkelijker.. Weer schillen en in partjes.. water erbij, wijn erbij, suiker erbij, kaneel erbij en klaar ben je lekker laten stoven 2 tot 3 uur en heerlijke stoofpeertjes!
Doe er genoeg suiker bij zodat ze lekker zoet zijn..l