Kooktijd pasta gelinkt aan kwaliteit, of irrelevant?

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
fleurtjeuh
Berichten: 10314
Geregistreerd: 24-05-11
Woonplaats: Tussen het noorden en zuiden in nederland

Kooktijd pasta gelinkt aan kwaliteit, of irrelevant?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 20-12-13 21:57

Dat ben ik me dus aan het afvragen terwijl mijn pasta staat te koken, en het duurt me te lang.
Is de kooktijd van pasta gelinkt aan de kwaliteit, of maakt dat niks uit?
Snelkook pasta gaat sneller omdat het dun en klein is, dat weet ik, maar zou de rest te maken hebben met de kwaliteit van de pasta?

hotchocolat

Berichten: 4391
Geregistreerd: 05-01-10
Woonplaats: Boven op de berg in de Eifel

Re: Kooktijd pasta gelinkt aan kwaliteit, of irrelevant?

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-12-13 21:59

Ik heb vaak bio volkoren en die moet ook redelijk lang koken.

Ik haal ook wel eens pasta uit de koeling weg een die moet ook nog redelijk lang

BlackDancer

Berichten: 827
Geregistreerd: 20-07-09

Re: Kooktijd pasta gelinkt aan kwaliteit, of irrelevant?

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-12-13 22:01

Nee, ik denk dat het meer ligt aan de temperatuur en hoeveelheid van het water en de hoeveelheid spaghetti die je erin stopt :)

Hanmar
Advies Mies

Berichten: 16984
Geregistreerd: 28-05-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-12-13 22:22

Geen idee eigenlijk, het enige wat ik wel weet is dat 'verse' pasta echt maar een paar minuten hoeft en gedroogde pasta veel langer :+

Nordsvensk

Berichten: 4166
Geregistreerd: 16-06-10
Woonplaats: Fryslân

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-12-13 22:24

Heb hier eigenlijk nooit over na gedacht := Verse pasta moet in ieder geval veel korter.

8nnemiek

Berichten: 43397
Geregistreerd: 22-01-05
Woonplaats: Limburg

Re: Kooktijd pasta gelinkt aan kwaliteit, of irrelevant?

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-12-13 22:30

Pasta is niets meer dan meel met ei, dus ik weet niet of er veel kwaliteitsverschil is.. Droge pasta moet langer dan verse.. koude pasta langer dan kamertemperatuur.. en dikke pasta langer dan dunne.. maar verder denk ik niet dat er veel verschil is.

chocobroodje

Berichten: 15420
Geregistreerd: 31-12-08
Woonplaats: Beek

Re: Kooktijd pasta gelinkt aan kwaliteit, of irrelevant?

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-12-13 09:10

HTT - VT

annastasia

Berichten: 9281
Geregistreerd: 04-03-07

Re: Kooktijd pasta gelinkt aan kwaliteit, of irrelevant?

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-12-13 11:56

Dat heb ik me ook wel eens afgevraagd. De meest goedkope pasta die ik kocht moest best lang koken. DUs het zou maar zo kunnen....