Bladerdeeg kneden

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
saden

Berichten: 2257
Geregistreerd: 07-12-04
Woonplaats: Winsum (gr)

Bladerdeeg kneden

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 05-12-13 18:09

Vandaag is het natuurlijk sinterklaas.
Wij vieren het morgen.
Deze keer wou ik graag appelflappen maken van bladerdeeg.
Daar wou ik graag wat speculaas kruiden door heen doen.
Maar nu de vraag: Kan dat wel?
Kun je bladerdeeg kruiden en dan kneden zodat de kruiden door het hele deeg heen zitten?

KozieZ

Berichten: 7756
Geregistreerd: 11-02-02

Re: Bladerdeeg kneden

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-12-13 18:13

Nee, dat is niet aan te raden. Bladerdeeg bestaat uit allemaal laagjes deeg op elkaar. Allemaal heel dun, nieuwe laag erop etc. Daarom krijg je ook die laagjes met lucht ertussen met bakken. Als je het gaat kneden, kneed je al die laagjes eruit.

Je kan gewoon appelflappen maken en dan al speculaaskruiden door het appelmengsel doen. Ook als je appelflap al dichtgeklapt is, kan je de buitenkant met een kwastje vochtig maken en er suiker met speculaaskruiden op strooien. Dat blijft dan goed zitten en heb je toch appelflappen die naar speculaaskruiden smaken. :9

saden

Berichten: 2257
Geregistreerd: 07-12-04
Woonplaats: Winsum (gr)

Re: Bladerdeeg kneden

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 05-12-13 18:28

Dank je.
Dan gaan we het op deze manier proberen!