Wat zal ik koken op mijn verjaardag?

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Marije_jiplover

Berichten: 25318
Geregistreerd: 14-01-02
Woonplaats: Ergens onder de zon...

Wat zal ik koken op mijn verjaardag?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 30-10-03 22:03

Ik ben bijna jarig en dan moet ik natuurlijk wat lekkers te eten hebben voor mijzelf en mijn gasten. Ik moet voor 7 mensen eten hebben. Ik heb geen zin om op de dag zelf lang in de keuken te staan, maar ik kan de dag ervoor wel voorbereidingen maken.
Wat zal ik eens maken? Standaard was het altijd soep en salade, maar daar heb ik nu eigenlijk eens geen zin in. Wie heeft er tips?

maudy

Berichten: 1309
Geregistreerd: 04-11-02
Woonplaats: Akersloot

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-10-03 22:40

tapas, stokbrood met tapenade en kruidenboter enzo, allemaal Italiaanse hapjes, hartige taart, Chinees, pasta... nog meer? Lachen

lageveld

Berichten: 3378
Geregistreerd: 03-09-01
Woonplaats: Almelo

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-10-03 23:48

Misschien van die "pasta-nestjes" (ik weet niet hoe die heten) en dan verschillende soorten saus maken. Dat is van te voren te maken en desnoods eerst in te vriezen. Je bent dan zelfs voorbereid op eventuele vegetariers.

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-10-03 08:43

Dan is het ideaal om indisch te koken. Veel gerechten kun je van te voren klaar maken en dan kunnen de kruiden nog eventjes goed hun werk doen. Op de dag zelf maak je alleen de groente gerechten en de rijst. En als je nasi maakt kan dat ook een dag van te voren.

Imker

Berichten: 17539
Geregistreerd: 30-10-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-10-03 10:02

Gister heb ik een nieuw voorgerecht verzonnen, echt superlekker en makkelijk te maken:

Benodigdheden:
2 stronken witlof
alfalfa
jonge erwtspuiten (verkrijgbaar bij o.a. Konmar en Super)
Honingmosterd-dressing
Parmaham

Bereiding:

Van de stronken witlof haal je de bladeren af, je hebt dan een soort bootje op je snijplank. Leg hierin een stuk of 6 erwtspuiten en daaroverheen een laag(je) alfalfa. Dan honingmosterddressing eroverheen en leg dan het bootje op een plak ham. De ham rol je strak om het bootje heen, zodat je een soort rolmopsje hebt.

Netjes gedecoreerd op een bord leggen en met het handje naar binnen schuiven.

Eet smakelijk!

Kinta

Berichten: 2702
Geregistreerd: 19-09-01
Woonplaats: prov. Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-10-03 10:32

gourmetten?

Charaz

Berichten: 24291
Geregistreerd: 12-04-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-10-03 17:00

- burritos
- kipkerrie met rijst en boontjes

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-10-03 17:05

Je laten verrassen door je vrienden? Lijkt mij nog de beste optie hoor!

Kyno

Berichten: 10422
Geregistreerd: 07-09-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-11-03 18:20

tagliatelle

Marije_jiplover

Berichten: 25318
Geregistreerd: 14-01-02
Woonplaats: Ergens onder de zon...

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 03-11-03 15:43

Nou, ik heb allerlei lekkere gerchten gezien inmiddels.
Dat wat ik uiteindelijk gemaakt heb, is kip in champignonroomsaus met rijst erbij.
En iedereen vond het erg lekker, dus die missie was geslaagd.