Ik zag een lekker recept voor een tulband die ik graag wil maken, een hazelnoten-courgette tulband (klinkt spannend, niet?) en daar gaat naast gewoon zelfrijzend bakmeel ook griesmeel doorheen. Nou heb ik dat niet in huis en denk ik ook niet dat ik het veel vaker ga gebruiken. Weet iemand of ik dit gewoon kan vervangen door bloem? Of door iets anders?
Dat is op zich wel een tip die ik normaal gesproken uit zou voeren, ware het niet dat ik bezoek krijg waarvoor ik dit wil bakken. En dan is het een beetje jammer als blijkt dat het niet kan
Je kunt er ook gewoon griesmeel in doen, en als toetje griesmeelpudding met kersensaus maken. Heb je gelijk minder griesmeel over en een lekker toetje.
Op zich natuurlijk een heel goede tip... alleen mijn vader griezeld dus echt van griesmeelpudding en daarom aten wij dat thuis nooit. Niet dat dat erg is, maar ik ben er (daardoor denk ik) ook geen grote fan van. Misschien dat ik dan toch maar de gok ga wagen en het zonder griesmeel ga maken... Hmmm, lastig lastig
Oke, ik heb er dus gewoon meer zelfrijzend bakmeel doorheen gedaan. Ik had wel iets van griesmeel gekocht, maar kwam er thuis achter dat hier al suiker doorheen zat. En aangezien ik de hoeveelheid suiker die erin moest al in de kom met andere ingredienten had zitten wilde ik die extra suiker er niet ook nog bij doen.
Ik heb een klein beetje van de onderkant af gesnoept om te proeven, en dat was erg lekker. Ik geloof dat ik die griesmeel de volgende keer maar gewoon laat zitten...
Niet dat je er nu nog iets aan hebt maar je kunt het door zelfrijzend bakmeel vervangen. Heb het zelf ook een keer gedaan en vond via Google nog meer mensen.
Je kunt er ook gewoon griesmeel in doen, en als toetje griesmeelpudding met kersensaus maken. Heb je gelijk minder griesmeel over en een lekker toetje.
Blehh Dat is echt het ranzigste wat ik ooit gegeten heb. Moest er van kokhalzen maar tot uit beleefdheid opgegeten want ik was op bezoek.