Het grote "Dat-moet-je-op-de-BBQ-proberen!" topic

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Memuska

Berichten: 5008
Geregistreerd: 08-07-03
Woonplaats: Belgenland

Re:

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-07-05 21:21

Pauline schreef:
Voor de vegetarische zieltjes onder ons

Neem een tomaat (of meer), hol deze uit. Snij verse knofloof en verse franse kaas en paprika in kleine stukjes en hussel ze door elkaar, vul daarmee de tomaat.

Pak hem in in folie en leg de tomaat op het rooster in de kolen enz.

Pak vervolgens brood en kruidenboter en stil daar de ergste honger mee, ga geduldig itten wachten en na een half uur ofzo (?) is de kaas gesmolten en smullen maar, mmmm


*print dit uit en legt dit heel tactisch naast moeders winkelbriefje voor de BBQ van maandag*

rowan17

Berichten: 1475
Geregistreerd: 08-04-02
Woonplaats: Medemblik

Re: Het grote "Dat-moet-je-op-de-BBQ-proberen!" to

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-07-05 21:26

Heb geen bbq-tips maar krijg wel trek van alles hierboven
Morgen gaan we op stal bbq-en, ben benieuwd wat we voorgeschoteld krijgen

crazycactus

Berichten: 10928
Geregistreerd: 06-02-05
Woonplaats: Mussel

Re: Het grote "Dat-moet-je-op-de-BBQ-proberen!" to

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-07-05 23:48

Ik ben helemaal gek op mais en gepofte aardappels......
Maar iedereen is altijd helemaal gek op mijn spareribs.
Nodig:
gesnipperd sjalotje
tomatenketchup (halve fles)
citroensap van een halve citroen
paar eetlepels ketjap
flinke schep chilipoeder
paar eetlepels bruine basterdsuiker
scheut azijn
flinke scheut olijfolie
paar eetlepels worchestersaus
zout.

Spareribs eerst even voorgaren (doe ik in de oven) en dan een nachtje in de marinade. Je moet een beetje op je gevoel afgaan qua verhoudingen, ik kook altijd uit de losse pols als ik een recept eenmaal ken, dus even proeven. Op zich is de marinade niet eens zo lekker (beetje zurig) maar het eindresultaat op de spareribs is zo lekker!!!!!

Samo

Berichten: 2114
Geregistreerd: 31-03-04
Woonplaats: Dtc

Re: Het grote "Dat-moet-je-op-de-BBQ-proberen!" to

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-08-05 19:31

Ik ga morgen BBQen.. en dan ga ik die bananen met chocola uitproberen! Lijkt me echt super lekker!! (nu hopen op mooi weer!)

Clinnn_

Berichten: 5596
Geregistreerd: 30-11-01
Woonplaats: Aan Zee (BE)

Re: Het grote "Dat-moet-je-op-de-BBQ-proberen!" to

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-08-05 19:38

Ik weet niet hoe jullie dit noemen maar in west vlaanderen noemen wij dat " nunnenbillen ".
Ik geloof dat dit marshmellows zijn. Let wel op: die zonder chocolade errond.

Je rijgt een marshmellow aan een houten stokje (hoe heet dat ook alweer ) en je houdt het boven de BBQ
Je mag de marshmellow niet op de BBQ leggen, want als hij begint te smelten dan plakt hij helemaal aan het rooster van de BBQ.

Samo

Berichten: 2114
Geregistreerd: 31-03-04
Woonplaats: Dtc

Re: Het grote "Dat-moet-je-op-de-BBQ-proberen!" to

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-08-05 19:40

Pouskintje schreef:
Ik weet niet hoe jullie dit noemen maar in west vlaanderen noemen wij dat " nunnenbillen ".
Ik geloof dat dit marshmellows zijn. Let wel op: die zonder chocolade errond.

Je rijgt een marshmellow aan een houten stokje (hoe heet dat ook alweer ) en je houdt het boven de BBQ
Je mag de marshmellow niet op de BBQ leggen, want als hij begint te smelten dan plakt hij helemaal aan het rooster van de BBQ.


Jaah dat doe ik nog weleens boven het gasfornuis.. marshmellow aan een vork en dan laten smelten en dan tussen 2 biscuitjes.. jammmiee!!

Michelle77

Berichten: 7632
Geregistreerd: 10-02-04
Woonplaats: Brielle

Re: Het grote "Dat-moet-je-op-de-BBQ-proberen!" to

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-08-05 16:41

Wij doen vaak de banaan maar dan als ie klaar is eerst basterdsuiker erin strooien en dan rum (of een andere alcohol..)

Ook hebben wij vaak garnalen, grote garnalen dan(eerst goed marineren in een knoflook/olijfolie mengsel)
Speklapjes van die kant en klaar gemarineerde of mijn moeder kruid ze met speklapjes kruiden van Stegeman
Kippevleugeltjes en kippepootjes, van die kleintjes (soms zitten ze nog aan elkaar) met aromat of season all kruiden. HEERLIJK!

Spetterlover
Berichten: 17862
Geregistreerd: 01-03-03

Re: Het grote "Dat-moet-je-op-de-BBQ-proberen!" to

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-08-05 14:37

Samo schreef:
Ik ga morgen BBQen.. en dan ga ik die bananen met chocola uitproberen! Lijkt me echt super lekker!! (nu hopen op mooi weer!)


Wil ik eigenlijk ook nog een keer proberen, maarja het regent alleen maar

Rinske

Berichten: 25110
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Loon op Zand

Re: Het grote "Dat-moet-je-op-de-BBQ-proberen!" to

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-08-05 21:42

Men kope een grote kilo zak ongepelde reuze garnalen bij de IKEA (in de supermarkt afdeling;) ) voor € 3,95. Leg aluminiumfolie op de BBQ en dan de garnalen daarop leggen. Na een paar minuten een keer omdraaien, en dan: Smullen maar!
Dat vind ik echt heeeerlijk op de BBQ

bren

Berichten: 1255
Geregistreerd: 16-02-02
Woonplaats: noord holland

Re: Het grote "Dat-moet-je-op-de-BBQ-proberen!" to

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-08-05 16:27

je neemt een banaan,
geeft er een snee in in de lengte van de banaan.
doet er suiker in,wikkel de banaan in aluminium folie.
leg hem lekker tussen de kooltjes na een half uur
er weer uit halen.
uitpakken en doe er een lekkere scheut bacardi
overheen en daarna een flinke scheut
chocolade saus.eet smakelijk

Mocca
Berichten: 17970
Geregistreerd: 10-01-04

Re:

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-08-05 16:29

Miracle schreef:
Ook lekker als de bbq bijna uit is:

Een appel schillen, het klokhuis eruitsteken met zo'n langwerpig steekding en op een stuk aluminiumfolie zetten. Dan het gat opvullen met suiker en kaneel, of evt basterdsuiker en het alufolie goed dichtvouwen, aan de bovenkant een stukje ronddraaien...als een snoepje weet je wel? Dan op de bbq een beetje ingraven onder de gloeiende as. Een kwartiertje laten liggen en dan...smullen maar!

Pas wel op want je snapt niet hoe héét zo'n appel kan worden


Kan dit ook gewoon op het rooster van de bbq?
Want wij hebben zo'n gasbbq en wil dit vanavond eigenlijk wel proberen En hoe lang zou het dan moeten?

En die banaan met choco ( ) hoe lang moet die?

BloemBloem

Berichten: 16583
Geregistreerd: 21-05-03

Re: Het grote "Dat-moet-je-op-de-BBQ-proberen!" to

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-08-05 17:51

Cherrytomaatjes inrollen in katenspek.. dit om en om rijgen met een champignonetje ertussen heerlijk !

manonutjuh

Berichten: 3008
Geregistreerd: 12-10-04
Woonplaats: Goeree-Overflakkee

Re: Het grote "Dat-moet-je-op-de-BBQ-proberen!" to

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-09-05 09:03

k ga vanavond meteen die banaan proberen