
(Heb de hele tekst letterlijk gekopieerd van haar Hyves;) )
Malteser Cake
Ingrediënten:
- 200 gram Maltesers
- 200 gram melkchocolade (bij voorkeur Cadbury, om in de Engelse sfeer te blijven)
- 100 gram boter
- 3 eetlepels Golden Syrup (een soort suikerstroop die ze hebben bij de Jumbo, maar ik vermoed dat je ook wel schenkstroop kunt gebruiken)
- 200 gram biscuitjes, bijvoorbeeld Digestives van Verkade
Werkwijze
Verkruimel de biscuitjes. Smelt de boter, de melkchocolade en de siroop in een kom in de magnetron (kijk uit voor aanbranden). Au bain marie smelten op het (gas)fornuis kan natuurlijk ook. Voeg de biscuitkruimels toe, en roer goed door. Voeg dan de Maltesers toe, maar zorg er voor dat ze niet allemaal smelten.
Kieper dan de hele massa in een ingevette (cake)schaal, en zet het in de koelkast. Laat het niet te hard worden, want dan wordt snijden een beetje lastig. Snijd er (kleine) plakjes van, want dit is een calorie-overdose!
En smullen maar. Ik beloof je de perfecte oplossing voor een regenachtige, koude dag, in combinatie met een grote mok warme chocolademelk. Of een plakje troost als je je niet zo lekker voelt. (Of gewoon, omdat je het verdiend hebt!)
Eet smakelijk.
