Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight
Sonja schreef:Als je 't echt als 'hoofdgroente' gebruikt zeg maar, dan heb je 4 ons pp nodig.
Verwerkt in pasta bv gebruik ik dat voor ons tweetjes. Maar dan komen er nog tomaten en uien enzo bij. Anders kom je niet aan je groentebehoefte per dag.
crazycactus schreef:Ik maak het af en toe als een soort ovenschotel.
Naast de spinazie heb je nodig
-500 gram tomaten
-olijfolie
- 200 gr spekjes
- 2 teentjes knoflook
-4 eieren
- rozemarijn
oven voorverwarmen op 180 graden. Tomaten ontvellen en in blokjes snijden (je kan ook een blikje nemen is wel sneller) bodem van de schaal invetten met olijfolie.
spekblokjes uitbakken, spinazie roerbakken in de olijfolie, knoflook uitpersen en erbij doen.
Spinazie in de ovenschaal doen, blokjes tomaat er over heen en met de bolle kant van een lepel 4 holletjes maken. daarin breek je de eieren. Rozemarijn er over heen en ong. 15 minuten in de oven. Daarna de spekjes er over.
Lekker met rijst.
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 64 bezoekers