Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight
benangelique schreef:Ik wil eigenlijk een kalkoen op tafel zetten. Maar hoe en wat?
secricible schreef:@suzanne: die bollen zijn niet heel lastig, maar wel goed om de juiste spullen te hebben. Met ballonnen werd het hier een ontiegelijke kliederzooi, echt geen succes. En ze knapte vaak als ik met hete chocolade aankwam.
Ik heb bij de hanos uiteindelijk flexibele mallen gehaald, die waren echt top en daarmee met weinig moeite ze gemaakt.
Je voorgerecht ziet er tof uit trouwens!
Suzanne_J schreef:secricible schreef:@suzanne: die bollen zijn niet heel lastig, maar wel goed om de juiste spullen te hebben. Met ballonnen werd het hier een ontiegelijke kliederzooi, echt geen succes. En ze knapte vaak als ik met hete chocolade aankwam.
Ik heb bij de hanos uiteindelijk flexibele mallen gehaald, die waren echt top en daarmee met weinig moeite ze gemaakt.
Je voorgerecht ziet er tof uit trouwens!
Dank je voor de tip, dan ga ik nog even langs de Hanos! Smelt de chocoladebol wel goed als je er warme chocolade overheen giet? Daar ben ik namelijk wat bang voor, dat er helemaal niks gebeurt...
Paralian schreef:Kerst avond en tweede kerstdag moet ik nog gaan bedenken, maar eerst kerstdag maken we dit:
1e gang: Amuse granaatappel basilicum crostini
2e gang: Uiensoepje
3e gang: Geroosterde pompoen carpaccio
4e gang: Portobello stew
Bijgerechten 4e gang:
- Stoofperen
- Gratin Dauphinois
- Geroosterde wortels met tahini en granaatappel
- Aardappelpurree
5e gang: Caramel Pecan Brownie Trifles
En alles wordt volledig vegan .
x_Jeanine_x schreef:Ik lees stiekem ook mee
Van het weekend bij mijn moeders gepeild hoe en wat
Die zei wij gaan naar de chinees maar dat ligt aan je zus, wat en hoe en welke dag
Of eten bij mij zei ik Dus dan word het of gourmetten... of ik ga creatief zijn....
Maar dan moet ik of mijn borden nog niet verkopen.... of zorgen dat ik mijn nieuwe borden compleet heb....
Schoonouders zullen wij wel een dag uitgenodigd worden om te gourmetten en dan zal ik net als vorig jaar wel de sausjes zelf maken en home made eiersalade.
Lielle schreef:secricible, ik zocht laatst jouw recept van stoofvlees met speciaal bier, maar die link (en site) waren zoek?
Lielle schreef:top thx! Ik heb nu wat geimproviseerd, ging ook goed maar altijd fijn om terug te kunnen naar de bron.
/on topic
ik ga iig weer een kerstbrunch doen, eens nadenken over een thema. Terug naar vroeger zou leuk zijn, maar dan nog de gerechten erbij
Afgelopen jaren heb ik iig Ploughman's lunch, 'soep en broodjes', thanksgiving en high tea gedaan. Tips zijn welkom.
Hanafubuki schreef:Kerstavond eten we Kalkoen op de manier van mijn mans oma, klaargemaakt door mijn schoonmoeder en mijzelf
Eerste kerstdag halen we lekker Chinees eten
Tweede kerstdag maak ik altijd kreeft klaar.
x_Jeanine_x schreef:Anoniem schreef:Een bladerdeegkerstboom met rauwe ham en pesto
Staat leuk, smaakt heerlijk.
Overigens ook te lekker met nuttella.....
Heb je een recept