Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight
secricible schreef:Bokkers, mag ik jullie om advies vragen?
27 augustus wil ik trakteren op mijn werk maar ik heb 2collegas met glutenproblemen waaronder 1 met coeliakie. Voorheen kwam ik weg met een beetje bloem in een recept voor collega 1, maar dat gaat met deze dame dus niet meer lukken.
Met wat voor gebakrecepten maak je jullie nou blij? Zag hier al wat dingen staan dus ga daar nog ff goed naar kijken maar zag ook veel toch wel healthy opties staan.
https://www.donnahay.com.au/recipes/rec ... ingue-cake
Zelf maak ik deze altijd graag, ik twijfel om de 50gr bloem te vervangen voor volledig amandelmeel omdat dat er al in zit maar vraag me af wat het gevolg daar van zou zijn op het eindresultaat. Wie oh wie kan me uit de brand helpen?
secricible schreef:Bokkers, mag ik jullie om advies vragen?
27 augustus wil ik trakteren op mijn werk maar ik heb 2collegas met glutenproblemen waaronder 1 met coeliakie. Voorheen kwam ik weg met een beetje bloem in een recept voor collega 1, maar dat gaat met deze dame dus niet meer lukken.
Met wat voor gebakrecepten maak je jullie nou blij? Zag hier al wat dingen staan dus ga daar nog ff goed naar kijken maar zag ook veel toch wel healthy opties staan.
https://www.donnahay.com.au/recipes/rec ... ingue-cake
Zelf maak ik deze altijd graag, ik twijfel om de 50gr bloem te vervangen voor volledig amandelmeel omdat dat er al in zit maar vraag me af wat het gevolg daar van zou zijn op het eindresultaat. Wie oh wie kan me uit de brand helpen?
NieneWiep schreef:secricible schreef:Bokkers, mag ik jullie om advies vragen?
27 augustus wil ik trakteren op mijn werk maar ik heb 2collegas met glutenproblemen waaronder 1 met coeliakie. Voorheen kwam ik weg met een beetje bloem in een recept voor collega 1, maar dat gaat met deze dame dus niet meer lukken.
Met wat voor gebakrecepten maak je jullie nou blij? Zag hier al wat dingen staan dus ga daar nog ff goed naar kijken maar zag ook veel toch wel healthy opties staan.
https://www.donnahay.com.au/recipes/rec ... ingue-cake
Zelf maak ik deze altijd graag, ik twijfel om de 50gr bloem te vervangen voor volledig amandelmeel omdat dat er al in zit maar vraag me af wat het gevolg daar van zou zijn op het eindresultaat. Wie oh wie kan me uit de brand helpen?
Let wel heel goed op kruisbesmetting als je iets gaat bakken voor iemand met coeliakie. Mijn vriend heeft het en die kan niet iets eten dat in een ‘niet glutenvrije’ oven is gebakken.
Misschien is je collega niet zo gevoelig, dat zou fijn zijn. Ik heb laatst onderstaande cake gemaakt van Donna Hay en de bloem vervangen voor het zelfrijzend bakmeel van de glutenvrije lijn van Albert Heijn, die was heerlijk! Verder het recept precies gevolgd.
secricible schreef:NieneWiep schreef:Let wel heel goed op kruisbesmetting als je iets gaat bakken voor iemand met coeliakie. Mijn vriend heeft het en die kan niet iets eten dat in een ‘niet glutenvrije’ oven is gebakken.
Misschien is je collega niet zo gevoelig, dat zou fijn zijn. Ik heb laatst onderstaande cake gemaakt van Donna Hay en de bloem vervangen voor het zelfrijzend bakmeel van de glutenvrije lijn van Albert Heijn, die was heerlijk! Verder het recept precies gevolgd.
Ik ben zelf dietist dus weet idd waar ik op moet letten. Dus de kennis is er, alleen niet de ervaring
Toevallig afgelopen week een nieuwe keuken incl oven gekregen en nog niet gebruikt dus durf het wel aan nu weet dat ze andere glutenvrije baksels ook eet op het werk dus denk idd dat ze die gevoeligheid ook wel aan kan, maar in dit geval dus ideale situatie.
Zelfrijzend bakmeel glutenvrij ook nog een goeje!
secricible schreef:Bokkers, mag ik jullie om advies vragen?
27 augustus wil ik trakteren op mijn werk maar ik heb 2collegas met glutenproblemen waaronder 1 met coeliakie. Voorheen kwam ik weg met een beetje bloem in een recept voor collega 1, maar dat gaat met deze dame dus niet meer lukken.
Met wat voor gebakrecepten maak je jullie nou blij? Zag hier al wat dingen staan dus ga daar nog ff goed naar kijken maar zag ook veel toch wel healthy opties staan.
https://www.donnahay.com.au/recipes/rec ... ingue-cake
Zelf maak ik deze altijd graag, ik twijfel om de 50gr bloem te vervangen voor volledig amandelmeel omdat dat er al in zit maar vraag me af wat het gevolg daar van zou zijn op het eindresultaat. Wie oh wie kan me uit de brand helpen?
NieneWiep schreef:Ik zie nu dat ik de link ben vergeten te plakken haha, het gaat om deze: https://www.donnahay.com.au/recipes/swe ... ghurt-loaf
FuGeLiCu schreef:NieneWiep schreef:Ik zie nu dat ik de link ben vergeten te plakken haha, het gaat om deze: https://www.donnahay.com.au/recipes/swe ... ghurt-loaf
Die ziet er lekker uit! Je hebt hier alleen alle normale bloem vervangen door gv bloem?
FuGeLiCu schreef:secricible schreef:Bokkers, mag ik jullie om advies vragen?
27 augustus wil ik trakteren op mijn werk maar ik heb 2collegas met glutenproblemen waaronder 1 met coeliakie. Voorheen kwam ik weg met een beetje bloem in een recept voor collega 1, maar dat gaat met deze dame dus niet meer lukken.
Met wat voor gebakrecepten maak je jullie nou blij? Zag hier al wat dingen staan dus ga daar nog ff goed naar kijken maar zag ook veel toch wel healthy opties staan.
https://www.donnahay.com.au/recipes/rec ... ingue-cake
Zelf maak ik deze altijd graag, ik twijfel om de 50gr bloem te vervangen voor volledig amandelmeel omdat dat er al in zit maar vraag me af wat het gevolg daar van zou zijn op het eindresultaat. Wie oh wie kan me uit de brand helpen?
Waarschijnlijk komt mn reactie te laat en heb je al wat gebakken, dan ben ik benieuwd of het gelukt is en gesmaakt heeft . Waar ik direct aan moest denken toen je vroeg of je de bloem volledig kon vervangen door amandelmeel is de zoetheid. Amandelmeel maakt het wel zoeter, weet niet of je taart dan al met al te zoet wordt. Je kunt het proberen door de bloem te vervangen door gv bloem, maar mijn ervaring is inmiddels dat dit helaas vaak niet werkt. Door het ontbreken van gluten moet de receptuur echt anders. Soms helpt een extra ei toevoegen. Extra bakpoeder maakt het weer extra zout, wat ook niet altijd lekker is.
Tja al proberende kom je achter dingen, vooral de dingen die niet werken De oplossing heeft langer nodig.