_Nelleke_ schreef:Om nog even terug te komen op de discussie van eerder. Ik denk dat je altijd een stap vooruit doet als je vegetariër bent t.o.v. Vlees eten. Het scheelt in elk geval een hoop plofkippen en vleesvarkens hun leven. Daarnaast pak je als vegetariër toch sneller een vleesvervanger waar niet altijd zuivel of ei in zit. Als normale ‘huis-tuin-keuken’ vegetariër vervang je over het algemeen je vleesproducten niet 1 op 1 met zuivel en ei. En vergeet niet dat de vleeseter over het algemeen naast vlees ook nog eens een hoop zuivel en ei nuttigt.
Het kwam eerder over alsof het niet veel beter is om vegetariër te zijn ten opzichte van vlees te blijven eten maar daar ben ik het absoluut niet mee eens.
Ben zeker met je eens dat het al een stap vooruit is t.o.v. een vleeseter. Ging er meer om dat mensen soms er echt niet bij stilstaan wat er bij de zuivel en eieren industrie komt kijken. Dacht daar een paar jaar terug zelf ook niet over na .
Persoonlijk vind ik iedere stap in de richting van minder dierlijke producten al goed, want hopelijk komt dan het besef dat je ook prima kunt eten zonder .