Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight
Gimme_Spurs schreef:Zelf bagels gemaakt! Yum! Hoe maak je die?
black_kelpie schreef:Gimme_Spurs schreef:Zelf bagels gemaakt! Yum! Hoe maak je die?
Ze zijn niet erg traditioneel, maar wel doodsimpel en lekker.
1 cup bloem. Wit of volkoren, lekker zelf weten. Glutenvrij kan ook, dan langer bakken.
1 cup griekse yoghurt 0% vet. Die echte uitgelekte toestand, met te natte yoghurt wordt het niks (uit ervaring)
1,5 theelepel bakpoeder
3/4 theelepel zout
1 eiwit
Zelfrijzend bakmeel gebruiken kan ook, dan geen bakpoeder en zout toevoegen.
Bloem, bakpoeder en zout goed mixen. Yoghurt erbij en mengen tot een een grof kruimelig deeg hebt. Werkblad bestuiven met bloem en het deeg kneden tot het een wat elastisch geheel is. Verdelen in 4 porties, uitrollen en de uiteinden aan elkaar maken.
Eiwit loskloppen en de bagels ermee insmeren, eventueel toppen met wat je lekker vindt.
Afbakken 22 minuten op 170 graden en daarna nog 4 minuten op 200. Verschilt een beetje per oven dus is even uitproberen.
Ongeveer 150 kcal per bagel.
Een dag later getoast uit de broodrooster stiekem nog een beetje lekkerder