Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight
Booooo schreef:Wat doen jullie in/bij rijst?
Bij ons meestal kipblokjes en zo'n zak nasi groente maar vind het altijd zo'n droge hap
Quir schreef:Wat ook super lekker en vooral heel simpel is, is rijst met kip en ananas.
Je hebt nodig:
- Rijst (lekkerste met gewoon witte rijst)
- kip filet (blokjes) of kipvervanger, dan heb je vegetarisch (denk ik )
- blikje ananas op sap (ik gebruik zelf meestal twee blikjes of 1 grote voor twee personen (meer ananas en ook wat meer saus)) stukjes of schijven, ik pak altijd schijven, omdat je de stukjes dan wat kleiner kan snijden en de ananas dus wat meer verdeeld is in plaats van af en toe een blokje ananas
- water (ongeveer even zoveel als sap van de ananas)
- ketjap manis
- zout en knoflookpoeder
- allesbinder (of iets anders dat bindt)
1. Rijst koken
2. Kip filet in blokjes snijden en kruiden met zout en knoflookpoeder, goudbruin bakken in een hapjes pan (niet te hard, anders bakt de knoflook aan )
3. Ananas uit sap halen, sap bewaren! (bij schijven ananas eerst nog in blokjes snijden) en kort mee bakken bij de kip
4. Ananas sap en even veel water bij de kip/ananas, 2 eetlepels ketjap manis (of meer naar smaak, kan ook later nog meer) er bij en even goed warm laten worden, dan allesbinder er bij om de "saus" wat in te dikke en laten koken, beetje bij beetje tot saus dik genoeg is (als ie te dik wordt kan je weer beetje water erbij doen, maar niet te veel anders is de saus niet meer zo lekker )
5. Rijst op bord, kip ananas spul erover (of eerst mixen in de pan) en eten maar (eventueel nog wat meer ketjap manis erbij)
Ananas stukjes zijn trouwens wel erg heet vergeleken met de rest, spreek uit ervaring haha.
Erg lekker en vooral super makkelijk en snel! Geen idee of het nu ook gezond is, maar ach.
Je kan hiervan ook heel gemakkelijk meer maken en dat invriezen! En dan uit de vriezer halen en even opwarmen in de pan (of magnetron, maar vind zelf uit de pan opgewarmd lekkerder).
Booooo schreef:Wat doen jullie in/bij rijst?
Bij ons meestal kipblokjes en zo'n zak nasi groente maar vind het altijd zo'n droge hap
Quir schreef:Wat ook super lekker en vooral heel simpel is, is rijst met kip en ananas.
Je hebt nodig:
- Rijst (lekkerste met gewoon witte rijst)
- kip filet (blokjes) of kipvervanger, dan heb je vegetarisch (denk ik )
- blikje ananas op sap (ik gebruik zelf meestal twee blikjes of 1 grote voor twee personen (meer ananas en ook wat meer saus)) stukjes of schijven, ik pak altijd schijven, omdat je de stukjes dan wat kleiner kan snijden en de ananas dus wat meer verdeeld is in plaats van af en toe een blokje ananas
- water (ongeveer even zoveel als sap van de ananas)
- ketjap manis
- zout en knoflookpoeder
- allesbinder (of iets anders dat bindt)
1. Rijst koken
2. Kip filet in blokjes snijden en kruiden met zout en knoflookpoeder, goudbruin bakken in een hapjes pan (niet te hard, anders bakt de knoflook aan )
3. Ananas uit sap halen, sap bewaren! (bij schijven ananas eerst nog in blokjes snijden) en kort mee bakken bij de kip
4. Ananas sap en even veel water bij de kip/ananas, 2 eetlepels ketjap manis (of meer naar smaak, kan ook later nog meer) er bij en even goed warm laten worden, dan allesbinder er bij om de "saus" wat in te dikke en laten koken, beetje bij beetje tot saus dik genoeg is (als ie te dik wordt kan je weer beetje water erbij doen, maar niet te veel anders is de saus niet meer zo lekker )
5. Rijst op bord, kip ananas spul erover (of eerst mixen in de pan) en eten maar (eventueel nog wat meer ketjap manis erbij)
Ananas stukjes zijn trouwens wel erg heet vergeleken met de rest, spreek uit ervaring haha.
Erg lekker en vooral super makkelijk en snel! Geen idee of het nu ook gezond is, maar ach.
Je kan hiervan ook heel gemakkelijk meer maken en dat invriezen! En dan uit de vriezer halen en even opwarmen in de pan (of magnetron, maar vind zelf uit de pan opgewarmd lekkerder).
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 44 bezoekers