Simpele Eenpansgerechten

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Exitium

Berichten: 7137
Geregistreerd: 03-04-13
Woonplaats: Zuilichem

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-08-17 01:32

Frost schreef:
De pan die hij heeft is een hogere pan (officieel sauspan oid) waar hij dus ook in frituurt, pasta koken is hier waarschijnlijk ook wel in mogelijk maar we hebben op dit moment geen vergiet..

Even los van recepten, vergiet heb je niet nodig voor pasta. Spaghetti, tagliatelle etc kun je uit het water in je saus doen met een tang, en voor korte pasta's als macaroni en penne werkt een schuimspaan perfect. :)

All wiyht. Rho sritched mg kegtops awound? ;(

De Man Fotografie


Exitium

Berichten: 7137
Geregistreerd: 03-04-13
Woonplaats: Zuilichem

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-08-17 10:57

8nnemiek schreef:
Wilde ik ook net zeggen. Vergiet gebruik ik ook nooit. Ik doe pasta gewoon afgieten (deksel beetje schuin op de pan houden zodat er net geen pasta doorheen glipt) en dan nog even met schuine deksel in de warme pan laten staan zodat het laatste beetje vocht op de bodem verdampt.

Ook dat niet. Kookvocht van pasta is goud voor je saus, daar wil je in ieder geval een deel van bewaren. Er zit veel zetmeel in wat van je pasta komt. Paar lepels in je saus maakt die veel romiger en zorgt ervoor dat je saus ook beter aan je pasta blijft plakken. Aangezien ik voor twee dagen kook, gebruik ik de tweede dag ook altijd nog een beetje pastawater om de pasta op te warmen.

All wiyht. Rho sritched mg kegtops awound? ;(

De Man Fotografie

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 34 bezoekers