Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight
Many schreef:Deze courgettesoep van Jamie Oliver is niet bepaald winters, maar wel héél lekker: https://www.okokorecepten.nl/recept/soe ... esoep-munt
In de winter ben ik gek op pompoensoep, linzensoep (lekker met zoete aardappel en spinazie) en natuurlijk snert
8nnemiek schreef:Ik maak het liefst soep met seizoensgroentes.
Pompoensoep dus inderdaad
Maar ook uiensoep vind ik erg lekker, en de uien zijn nu ook goedkoop.
Of natuurlijk simpele tomatensoep of groentensoep, en dan lekker dik en met veel groente en vermicelli
Mereltje schreef:Many schreef:Deze courgettesoep van Jamie Oliver is niet bepaald winters, maar wel héél lekker: https://www.okokorecepten.nl/recept/soe ... esoep-munt
In de winter ben ik gek op pompoensoep, linzensoep (lekker met zoete aardappel en spinazie) en natuurlijk snert
Ik meen me te herinneren dat jij vegetariër bent, toch?
Heb jij toevallig een receptje voor vegetarische snert? Ik eet geen varkensvlees en heb het om die reden nog nooit gegeten, maar ik hou van dikke soepen dus het lijkt me erg lekker.
Chubby schreef:Zojuist een grote pan pindasoep gemaakt. Met veel oosterse groenten en kip.
We eten elke week wel soep; courgettesoep, pompoensoen, linzensoep. Of een simpel tomaten- of groentensoepje
Many schreef:Mereltje schreef:
Ik meen me te herinneren dat jij vegetariër bent, toch?
Heb jij toevallig een receptje voor vegetarische snert? Ik eet geen varkensvlees en heb het om die reden nog nooit gegeten, maar ik hou van dikke soepen dus het lijkt me erg lekker.
Goed onthouden! Ik maak snert eigenlijk op de 'gewone' manier, alleen met groentebouillon en zonder vlees. Dus eerst spliterwten koken in water tot ze uit elkaar vallen ('schuim' er telkens af scheppen). Daarna lekker veel groenten erbij (aardappel, prei, wortel, knolselderij), bouillon toevoegen (ik voeg telkens een beetje bouillon toe, dan kun je goed invloed uitoefenen op de dikte van de soep) en koken tot de groenten helemaal gaar zijn. Je zou er eventueel op het eind een vegetarische rookworst doorheen kunnen doen voor het echte snert-effect maar dat doe ik lang niet altijd. Als je wilt kan ik alle hoeveelheden wel voor je uitschrijven, maar dit is even het recept in grote lijnen.