Waar cursus taart maken?

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
chamion
Huisheks

Berichten: 3662
Geregistreerd: 22-03-07
Woonplaats: Tussen bos, heide en stad

Re: Waar cursus taart maken?

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-09-16 12:17

Mooie taarten maken is altijd mooi zei mijn moeder altijd, maar ze moeten vooral lekker smaken. Ik maak graag taarten, maar dan vooral uit grootmoeders tijd. Ik kan je paar lekkere recepten delen als je wilt?

En het is vooral veel uitproberen en soms durven een recept aan te passen. Afgelopen zaterdag een recept aangepast, was oorspronkelijk een recept voor omgekeerde perencake en dat aangepast naar een omgekeerde appel met kaneel cake met veel siroop wat na omkeren door de hele cake wordt doorgetrokken.

Komende week staat een ouderwetse appeltaart op het menu (alleen nog even een juiste recept vinden wat moeders altijd gebruikte) Dus niet met 2 appels en heel veel deeg, maar met 2 kg appels en relatief weinig deeg.

Doel voor 2024, meer dan 350 km afleggen met Baila en de menwagen door bos en over heide.
Tussenstand: midden feb, 54 km


chamion
Huisheks

Berichten: 3662
Geregistreerd: 22-03-07
Woonplaats: Tussen bos, heide en stad

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-09-16 14:36

Voor iedereen die ruzie heeft met het deeg van de appeltaart, dan is waarschijnlijk je deeg/boter te warm. De boter moet echt goed koud wezen. Als je het kneed met de machine voorkom je dat het te snel de boter warm wordt, maar dat heeft als nadeel dat soms de ingrediƫnten niet goed mengen. Met de hand voorkom je dat, dan krijg je een mooier deeg. Maar dan loop je dus de risico dat de boter warm wordt.

In beide gevallen geld, zodra je het deeg hebt gemaakt een uur minimaal in de koelkast zetten zodat het weer stevig wordt. En het 1/3 stuk wat je wilt gebruiken voor het vlechtwerk ook weer in de koelkast terug leggen. Indien je stroken breken kan je ook draden draaien en daarmee vlechten (dit deed mijn moeder altijd omdat het dan minder snel breekt)

Doel voor 2024, meer dan 350 km afleggen met Baila en de menwagen door bos en over heide.
Tussenstand: midden feb, 54 km

chamion
Huisheks

Berichten: 3662
Geregistreerd: 22-03-07
Woonplaats: Tussen bos, heide en stad

Re: Waar cursus taart maken?

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-09-16 16:18

Ik probeer zoveel mogelijk met de hand te doen of met een handmixer (neemt weinig plaats in beslag)

Doel voor 2024, meer dan 350 km afleggen met Baila en de menwagen door bos en over heide.
Tussenstand: midden feb, 54 km


chamion
Huisheks

Berichten: 3662
Geregistreerd: 22-03-07
Woonplaats: Tussen bos, heide en stad

Re: Waar cursus taart maken?

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-09-16 13:55

Ik vind recepten van internet altijd een beetje lastig. Zijn vaak recepten van mensen die ze zelf hebben ontwikkeld. En je vind ze of heerlijk of zwaar ranzig.

Ik werk liever uit kookboeken. Die kan ik kopen naar mijn smaak (zo heb ik heel veel voor de Italiaanse keuken en de oosterse keuken) Daarnaast koop ik kookboeken speciaal gericht aan koekjes en of taarten. Wat ze allemaal gemeen hebben? Er staat bij hoe moeilijk een gerecht is (dus je kan je eigen ervaring opbouwen) en er staan tip en tricks in. Heel handig.
Indien ik een recept heb die ik erg lekker vind dan doe ik er een papiertje tussen. En soms schrijf ik in de kookboek erbij als ik iets heb veranderd. Handig voor de toekomst.

Doel voor 2024, meer dan 350 km afleggen met Baila en de menwagen door bos en over heide.
Tussenstand: midden feb, 54 km


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 74 bezoekers