Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight
moonfish13 schreef:Voeding kan heel goed de oorzaak zijn.
Ik eet wel aardappelen trouwens maar geen gluten en melk, soja en varkensvlees ook niet.
Verder beperk ik suikers.
Dat werkt heel goed, dus eens een tijdje dingen elimineren kan best aanslaan.
oomens schreef:Geen ervaring mee, maar ik mis op de door jou aangehaalde site betrouwbare bronnen. De schrijver beweert heel veel (iedereen krijgt er op den duur last van, schadelijk voor iedereen, etc.) maar ik zie hem dat nergens direct onderbouwen.
Sonja_vR schreef:weet je wat het is, het mijden van nachtschade (tomaat , aubergine, aardappels) heeft verder geen negatieve gevolgen, er blijven meer dan voldoende groenten etc over om gewoon gezond te eten,
dus je zou het allicht kunnen proberen om te zien of het wat doet voor je .
ipv aardappel gewoon pasta's en rijst, noodles, gierst, boekweit, zoete aardappel, aardperen en andere knolgroente
aubergine mis je sowieso weinig aan(heb dat spul nog nooit lekker gekregen ondanks aardig wat geëxperimenteer in de keuken )
en tomatensaus kun je eventueel nog vervangen door paprikasauzen
Sonja_vR schreef:maar dat iets als gezonder word gezien , wil niet zeggen dat je het dan ook maar moet eten...ik mijd geraffineerde toegevoegde suiker als de pest, ik reageer er gewoon sterk op..
dan mag het als gezonder worden gezien, maar zonder die toegevoegde suiker lijtk het me gewoon gezonder dan met.
tuurlijk is een keer wat suiker niet erg...maar suiker zit in brood, crackers, vleesbeleg, bliksoep, en ga zo maar door...als je van alle producten de suiker die er in zit bij elkaar op telt, kom je uiteindelijk toch nog op een flinke schep zinloze suiker uit.
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 103 bezoekers