Ik heb een heel boekje met recepten, erg leuk (te koop bij cook & co):
voor 4 cheesecakes:
100 g biscuitkoekjes
50 gr roomboter
600 gram verse roomkaas (ik heb monchou uit een kuipje gebruikt)
4 eetlepels sinaasappelsap + beetje rasp van de schil
80 gram witte basterdsuiker
2 grote eieren
poedersuiker
Oven voorverwarmen op 180 graden. In een keukenmachine koekjes fijnmalen en mengen met de gesmolten boter. Het mengsel op de bodem van de ingevette pannetjes drukken. De roomkaas loskloppen met sap en rasp van schil (naar smaak) en suiker. Eén voor één de eieren erbij. Mengsel op de koekbodem gieten. Ongeveer 30 minuten lichtbruin en gaar laten worden. Helemaal laten afkoelen met bestuiven met poedersuiker.
Het lijkt me lekker om er nog partjes sinaasappel bij te serveren, evt. iets aangemaakt met bijvoorbeeld abrikozenjam. (vond het zonder net wat te droog…)
Laatst bijgewerkt door Yucca op 28-11-13 18:57, in het totaal 1 keer bewerkt