Ik was net in de supermarkt toen ik tot de geniale ingeving kwam om een soort chocoladekoek te maken. Ik heb alle ingrediƫnten opgezocht op m'n mobiel en gelijk gekocht. Maar nu kwam ik thuis en zag ik dat ik ook vershoudfolie nodig had en dat heb ik niet meer in huis Het gaat om een soort koek waarvan je chocola met van alles moet smelten en dan in een ovenschaal en het hard laten worden. Heb ik hier echt vershoudfolie voor nodig? Of kan ik het risico lopen dat ik het er zonder ook wel uit die schaal krijg?
Ja, had ook gekund, maar helaas ben ik vandaag liever lui dan moe En als ik het dan op kan lossen met bakpapier wat ik wel in huis heb doe ik dat liever
In mijn chocoladebrokkenrecept gooi ik ook van alles door gesmolten chocola en stort dat uit over bakpapier, of een siliconen bakmat. Werkt uitstekend.
silvana84
Berichten: 748
Geregistreerd: 20-08-05
Woonplaats: Alkmaar
Geplaatst: 08-11-13 19:00
Even naar de buren lopen? Die kunnen je vast een stukje "lenen". Doe ik ook als ik iets kleins ben vergeten en de buren komen ook wel eens bij mij voor suiker o.d.
Hier was op dat moment geen enkele buur thuis, iedereen werkt. Maar uiteindelijk heb ik bakpapier gebruikt. Soms plakt het wat vast, maar verder is het gewoon goed gegaan
Ik heb ook laatst arretjescake gemaakt en vorm bekleed met bakpapier. ging prima alleen de klontjes van de cake waren niet zo mooi. Ik had het verhoudfolie wel gezien op het lijstje maar dat hadden we nog wel.. klopte ook, maar met een stukje van 15 cm bedek je een cakevorm niet