We verzorgen het feest van mijn moeder die 70 wordt. Ze heeft een uitnodiging gehad dat zij zelf niks hoeft te regelen.
Nu hebben w een zaaltje en willen een buffet. Toen wij klein gingen trouwen hebben we zelf het buffet gedaan met salades en kleine hapjes. Echter is dat toen deels door mijn moeder gemaakt, dus wordt een beetje lastig. Ik wil wel zelf wat maken, maar zit toch tegen wat dingen aan te hikken.
Familie zei me gewoon een cateraar te nemen. Eentje die goede bakken heeft en servies etc. Heb je ook vrijwel geen rommel erna.
We hebben rond de 40 mensen uitgenodigd, maar die komen echt niet allemaal. Ik reken op 15 a 30 man.
Als ik het zelf doe heb ik wel wat hapjes in gedachte, maar zit met het goed houden. Voor warme hapjes moet ik warm kunnen houden en voor koude hapjes koud natuurlijk. Daar hebben we geen spullen voor.
Nadeel van een cateraar vind ik dat zij toch al redelijk bepalen wat de hapjes zijn. De warme gerechten vind ik vaak niks, vlees in zo een bak saus. Ook ken ik de cateraars niet en moet ik af gaan op aanbevelingen van anderen.
Als iets belangrijk is in onze familie, is het wel goed eten en goed vlees.
Ik verwacht dat mensen minder eten dan je plant, zo was dat bij onze bruiloft ook. Toen dus alleen koud gedaan. Wat schalen in de kleine koelkast van die zaal gezet en vlak voor het eten gepakt. Nu wilde ik het wat meer door laten lopen, dat mensen steeds wat kunnen pakken en warm en koud.
Maar goed, ik hoop op adviezen en ideeen hier.