Ik heb een beetje tijd over nu tijdens mn vakantie, dus ik heb het plan opgevat om zelf cookiedough ijs te gaan maken. Of eigenlijk wil ik gewoon een bak vanilleijs kopen en zelf koekdeeg maken en dat door elkaar mixen en weer invriezen. Zal natuurlijk niet zo smaken als de originele variant van B&J maar dat maakt me niet zoveel uit.
Ik weet nog niet helemaal hoe ik het aan moet gaan pakken want koekdeeg mixen met hardbevroren ijs is natuurlijk niet heel makkelijk. gaat het goed als ik het ijs eerst voor een groot deel laat smelten, de klontjes koekdeeg er door heen mix en het dan weer in de vriezer zet? (kan dat met ijs? laten ontdooien en dan weer invriezen, of is de structuur ed dan helemaal anders?).
kan je niet zelf ook ijs maken? lijkt mij niet lekker als je het deels laat smelten en weer invriest.
Suusie22
Berichten: 6297
Geregistreerd: 06-09-10
Geplaatst: 21-08-12 14:03
volgens mij wordt de structuur van ijs anders als je het ontdooit en dan weer invriest, volgens mij krijg je dan meer van die ijskristallen erin. een erg leuk idee om dat te maken! weer een receppie voor in m'n map
als ze ijs in de fabriek maken dan blijven ze erin roeren zodat het niet 1 harde klomp wordt.
als ik jou was zou ik van het begin beginnen en een recept zoeken waarbij je geen ijsmachine nodig hebt, maar die je zelf af en toe een keer moet roeren, daar dan je koekjesdeeg aan vast maken.
bij puntje 9 staat hoe je het zonder ijsmachine moet invriezen:
ik dacht inderdaad ook dat de structuur van ijs anders wordt als je het laat ontdooien. Zelf ijs maken is me denk ik een beetje te veel werk voor nu (ik ben lui haha, en ook niet een enorme keukenprincess dus de kans dat zelf ijs maken mislukt is vrij aanwezig), voor een andere keer misschien wel een goed idee!
ik ga nu even naar de supermarkt voor een bak vanille ijs. kijken of het me lukt om het niet helemaal te laten ontdooien (gewoon dat het een beetje zacht is) en dan te mixen met cookie dough. Ik houd jullie op de hoogte
Kan vanavond wel ff voor je kijken of cookie dough er ook in staat..
imd
Berichten: 15410
Geregistreerd: 02-05-06
Geplaatst: 21-08-12 15:50
Zelf ijs maken is trouwens helemaal niet moeilijk. En als je lui bent, haal je voor 10 à 15 euro een ijsmachine van marktplaats. Was net als zo'n broodbakding een rage dus die worden regelmatig aangeboden
Als je ijs ontdooit en daarna weer invriest gaat het kristalliseren en wordt het echt vies. Of nouja vies, niet lekker.. Zelfgemaakt ijs is - als je 't goeie recept hebt - echt heel lekker. Je kunt er mooi mee experimenteren en je kunt er alles door gooien wat je lekker vindt. Mijn ijsmachine is mijn grote vriend!
Ja, ik heb mijne echt voor 15 euro van marktplaats afgehaald
Zwitsal
Berichten: 7420
Geregistreerd: 02-06-06
Woonplaats: Amsterdam
Geplaatst door de TopicStarter: 21-08-12 16:39
nou ik ben benieuwd! het zit weer in de vriezer het laatste beetje ijs was net een tikje te ver ontdooit helaas. dus hoop dat er niet teveel van die kristallen inzitten (dat is inderdaad niet echt lekker). ik had het in 3 delen verdeeld want anders kon ik het nooit in die bak mengen.
nou nu een paar uurtjes wachten en dan heb ik straks een lekker toetje (hoop ik)
edit: toepasselijk onderschrift trouwens imd
imd
Berichten: 15410
Geregistreerd: 02-05-06
Geplaatst: 21-08-12 16:43
Haha ja hè
Ben benieuwd, hoop dat het lukt!
Zwitsal
Berichten: 7420
Geregistreerd: 02-06-06
Woonplaats: Amsterdam
Geplaatst door de TopicStarter: 21-08-12 20:51
Oke.. Het ijs is hard! Maar.. De deeg klontjes zijn nog veel harder.. T zijn zeg maar bakstenen.. Niet doorheen te komen met een lepel.. Klontjes zijn ook net ffe te droog/korrelig. Maar verder smaakt t lekker! Ijs is nog prima van tructuur
Ok 2 happen verder moet ik misschien concluderen.. Dat het experiment misschien toch niet helemaal geslaagd is.. De deegklonten zijn hard en droog en korrelig en ik weet niet.. Ik koop wel weer gewoon een bak ben en jerrys haha