Benodigheden: * 1 pakje bladerdeeg (diepvries) * 1 middelgroot blik ananas (formaat knakworstblik zegt me moeder ) * 6 bolletjes gember (pot) * 400 g kipfilet * zout en peper * 50 g boter of margarine * 1 teentje knoflook * 1 1/2 zakje kerriesuas (knorr) * 1 theelepel sambal oelek * 1 bekertje creme fraiche (200 ml) * 2 eetlepels paneermeel * 50 g geraspte belegen kaas * 2 eetlepels melk * 1/2 eetlepel boter om in te vetten * 1 eetlepel bloem om te bestuiven * springvorm (doorsnede 24 cm)
1: Bereiden: Oven voorverwarmen op 200 graden celcius of gasovenstand 4. Bladerdeeg ontdooien. In een zeef de ananas laten uitlekken. Gember fijnhakken. Kipfilet in stukken snijden en bestrooien met zout en peper. In een hapjespan de boter verhitten en de kip rondom bruimbakken. De knoklook pellen en erboven uitpersen. De kerriesauspoeder erover strooien en de gember, sambal, ananas en creme fraiche erdoorheen scheppen. Dit 2 minuten laten pruttelen.
2: De springvorm invetten. Het aanrecht bestuiven met bloem, 6 plakjes bladerdeeg op elkaar leggen en uitrollen tot een ronde lap van ca. 28 cm doorsnede. De vorm bekleden met bladerdeeg en met een vork gaatjes prikken in de bodem. Het paneermeel erop strooien en dan het kipmengsel in de vorm scheppen en de kaas erover strooien.
3: De rest van de plakjes bladerdeeg op elkaar leggen en uitrollen tot een ronde lap iets groter dan de vorm. De ronde lap op de vulling leggen en de rand dichtdrukken. De bovenkant iets bestrijken met melk
4: De hartige taart 1 richel onder het midden van de oven zetten en in ca. 30 tot 40 minuten goudbruin en gaar bakken
En dan eten maar
ps: Het blik ananas kan ook vervangen worden door 1 pot kersen zonder pit (350 g.)
MarijeR
Berichten: 24928
Geregistreerd: 20-08-01
Woonplaats: Onstwedde
Geplaatst: 26-05-02 13:25
Thanx! Het was echt ontzettend lekker en ik ga het ook zeker een keer proberen te maken
Clautje
Berichten: 14584
Geregistreerd: 13-05-01
Woonplaats: Hazerswoude
Geplaatst: 26-05-02 14:54
Ja het was echt heel lekker! Ik ga het recept gauw aan mn moeder geven
Cassidy
Berichten: 75551
Geregistreerd: 08-08-01
Woonplaats: Purmerend
Geplaatst: 26-05-02 20:34
Heel erg bedankt, ik heb het opgeslagen, en ga het snel uitproberen...Ik ben normaal allergisch voor Kerrie (of beter gezegd één van de kruiden in kerrie, want Kerrie is een combinatie van meerdere kruiden, en ik weet alleen niet welke ik niet hebben kan) maar hier had ik geen last van.
Welke Kerrie (welk merk) hebben jullie gebruikt?
Missy
Berichten: 6518
Geregistreerd: 02-09-01
Woonplaats: Vaassen
Geplaatst door de TopicStarter: 26-05-02 21:33
gewoon een zakje kerriesauspoeder van knorr
Sterre
Berichten: 15226
Geregistreerd: 23-08-01
Woonplaats: Mittelfranken - Bayern - Duitsland
Geplaatst: 28-05-02 23:10
Dit was dus echt super ! Ik heb het recept uitgeprint en ook aan m´n moeder gegeven . Die eet altijd een keer in de week met een groepje viend(in)en, en alle paar weken is zij aan de beurt om te koken. De volgen week eten ze dus "kip in een hoed" !
Dorée
Berichten: 6707
Geregistreerd: 20-05-01
Woonplaats: Utrecht
Geplaatst: 15-09-04 14:56
Ik ken dit recept met kersen ipv ananas. En ik gebruik nooit bladerdeeg, maar Danerolles croissantdeeg. Verder komt het wel aardig overeen.
Dit is het enige eten wat ik lekker vind waar vruchten inzitten! De variant met kersen dan, ananas is niet aan mij besteed!
ik heb hem afgelopen zaterdag gemaakt en het is super gelukt!.
Was niet zo moeilijk te maken en smaakte heerlijk, heb het aan 4 mensen inc. mijzelf laten proeven en alle 4 waren ze super enthousiast, van mij krijgt hij een dikke 8