Tip voor zuurkoolstamppot!

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Justy

Berichten: 31631
Geregistreerd: 26-02-04
Woonplaats: Waar het altijd vakantie is

Tip voor zuurkoolstamppot!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 24-09-04 17:04

Het stamppotseizoen is weer aangebroken Vingers aflikken

Om mijn zuurkoolstamppot op te leuken doe ik er altijd een banaan in schijfjes doorheen. Errug lekker!!

Lennon

Berichten: 4342
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Belgisch Limburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-09-04 18:49

Hmmmm, zuurkool...
Heb nog nooit zuurkoolstampot gemaakt... *schaamt zich diep* dus ga het wel eens uittesten nu de herfst/winter in aantocht zijn...

Gewoon aardappels en zuurkook en stampen maar??

Justy

Berichten: 31631
Geregistreerd: 26-02-04
Woonplaats: Waar het altijd vakantie is

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 24-09-04 20:02

Jup Haha! Ik giet er vaak melk doorheen om het wat smeuiger te maken. Verhouding aardappels/zuurkool moet je zelf bepalen, wat je lekker vindt.

Helderder

Berichten: 10126
Geregistreerd: 13-06-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-09-04 14:02

Onze buren doen zuurkoolstampot met annanas erdoor en gehakt.
Ik weet niet of het lekker is maar we gaan het nog een keer uitproberen *LOL*

Veirl

Berichten: 19817
Geregistreerd: 08-01-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-09-04 13:47

Zuurkool, boerekool en hutspot Vingers aflikken

Kayla

Berichten: 11273
Geregistreerd: 20-10-01
Woonplaats: Groningen

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-09-04 21:30

Ik maak meestal een zuurkoolschotel met aardappels (gestampt), gehakt gekruid met veel kerrie, ananas en banaan.

Lennon

Berichten: 4342
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Belgisch Limburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-09-04 22:07

Wat voor vlees kan je best bij een zuurkoolstamppot maken?
Ik en vriendje zijn beiden niet zo gek van gehakt (tenzij het verwerkt zit in een pastasaus Haha!) en rookworst valt ook af als kanshebber omdat ik daar nogal wat oprispingen van krijg na het eten ervan...

Dan kan ik dat na deze week eens inplannen in onze weekmenu... want krijg er echt wel zin in na 't lezen van dit topic Lachen

Oscar
Forumcoordinator

Berichten: 132044
Geregistreerd: 23-09-01
Woonplaats: Braboland

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-09-04 22:10

Natalie, braadworst is erg lekker bij zuurkoolstamp, maar da's natuurlijk ook een soort gehakt Knipoog
Zelf doe ik altijd uitgebakken spekjes door de zuurkoolstamp, ook erg lekker !

Lennon

Berichten: 4342
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Belgisch Limburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-09-04 22:35

Braadworst is dan weer geen probleem Haha! (ja, I know, beetje moeilijk doen, maar hé Knipoog )
Dom dat ik daar zelf niet aan heb gedacht... is zoiets typisch eigenlijk (sauerkraut und wurst).
Spekjes is ook een goed idee idd...

Ik ga het in ieder geval eens uitproberen...

esther82

Berichten: 2160
Geregistreerd: 02-06-03
Woonplaats: Bennebroek

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-09-04 10:18

Ook erg lekker bij de zuurkoopstamppot zijn slavinken.
Ik vond ergens in de Allerhande een recept van spinazie-mosterdstamppot, ik ben gek op beide dus ga dat recept zeker een keer proberen te maken.

Mieke
Berichten: 6925
Geregistreerd: 09-02-01
Woonplaats: NH

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-09-04 15:08

Zuurkoolstampot met ananas, kaas, banaan en karwijzaad!! Verslavend gewoon!

woofie
Berichten: 2147
Geregistreerd: 06-09-04
Woonplaats: vaassen

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-09-04 10:03

Natalie schreef:
Wat voor vlees kan je best bij een zuurkoolstamppot maken?
Ik en vriendje zijn beiden niet zo gek van gehakt (tenzij het verwerkt zit in een pastasaus Haha!) en rookworst valt ook af als kanshebber omdat ik daar nogal wat oprispingen van krijg na het eten ervan...

Dan kan ik dat na deze week eens inplannen in onze weekmenu... want krijg er echt wel zin in na 't lezen van dit topic Lachen


krokant gebakken speklapjes zijn er lekker bij, dikke plakken casselerrib(meekoken), of kluifjes.....spareribs tussen de botten in kleine kluifjes snijden, kruiden en braden....njammie!!

Nerwen

Berichten: 16039
Geregistreerd: 02-09-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-09-04 22:44

Hmm.. wij hebben twee soorten zuurkoolgerechten.
Zuurkoolstamppot -> Aardappelen, spekjes, zuurkool (:+) met vlees. Wat voor vlees verschilt, maar zit niet door de zuurkoolstamppot heengemengt.

Zuurkoolschotel -> Aardappelen, zuurkool, ananas en gehakt. Dit allemaal door elkaar heen, met op de bovenkant plakken kaas. Daarna gaat het in een ovenschaal de oven in.

lageveld

Berichten: 3378
Geregistreerd: 03-09-01
Woonplaats: Almelo

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-10-04 01:09

Ik heb ooit (tijdens een partnerstad-schaakmeeting jaarlijkse uitwisseling) in Duitsland "schweinebraten mit sauerkraut" gegeten. Dat me dat altijd is bijgebleven (is al zo'n 25 jaar geleden) zegt genoeg. We hadden eerst zoiets van: Jeu... we hebben jullie vorig jaar toch ook een fatsoenlijk maal voorgeschoteld en nu stamppot zuurkool ???

Alleen: iedereen die er toen bij was heeft nog steeds stompjes van vingers Haha!
Oftewel... ik wou dat ik dat nog eens na kon maken. Het zat 'm voornamelijk in dat "schweinebraten" maar ja ....

Amberto

Berichten: 1593
Geregistreerd: 28-01-04
Woonplaats: Haarlem!

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-10-04 10:43

IK hbe het gisteren nog gegeten, echt heerlijk! Ananas is idd vreselijk lekker in zuurkool, maar wat echt onontbeerlijk is, is ZUURKOOLSPEK! Meekoken met de aardappels,, in stukjes snijden en er doorheen stampen. Daarnaast mag ook de oude trouwe rookworst (van de Hema of Unox natuurlijk Haha!) niet ontbreken!!!

Charaz

Berichten: 24286
Geregistreerd: 12-04-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-10-04 14:14

Justy schreef:
Het stamppotseizoen is weer aangebroken Vingers aflikken

Om mijn zuurkoolstamppot op te leuken doe ik er altijd een banaan in schijfjes doorheen. Errug lekker!!


doet mijn mamma ook altijd, inderdaad erg lekker. Of ook nog spek erdoorheen nog lekkerder

M3isSi3j

Berichten: 3180
Geregistreerd: 19-12-03
Woonplaats: Monster/Den Haag

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-10-04 15:53

de zuurkool een kwartiertje heel zachtjes laten koken in ananassap Haha! dan is het scherpe zure er af..

wennie

Berichten: 2760
Geregistreerd: 14-10-01
Woonplaats: Hilversum

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-10-04 10:40

esther82 schreef:
Ik vond ergens in de Allerhande een recept van spinazie-mosterdstamppot, ik ben gek op beide dus ga dat recept zeker een keer proberen te maken.



die heb ik van de week gegeten. Erg lekker OK dan!