Kipnuggets in de oven/grill.....

Moderators: Muiz, Firelight, Maureen95, NadjaNadja, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Jantien

Berichten: 6469
Geregistreerd: 25-03-02
Woonplaats: Zweden

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-03-04 18:55

Ik doe dat eigenlijk altijd, met kroketten, friet, frikandellen en de hele reutemeteut. Ik had ooit wel een frituurpan, maar met zoveel huisgenoten die het ding wel gebruiken maar niet schoonmaken (laat staan het vet verversen) wil je niet weten hoe dat er uit gaat zien ( Misselijk ).
Die hebben we dus niet meer Haha!

Dus gaat alles nu in de oven (niet onder de grill) en dat werkt prima. Bij een aantal dingen vind ik het zelfs lekkerder, omdat het gewoon minder vet lijkt



Jantien

Berichten: 6469
Geregistreerd: 25-03-02
Woonplaats: Zweden

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-03-04 21:41

orionneke schreef:
Hoelang laat je zo'n kroket er dan in??? Ben wel benieuwd!! En op welke temperatuur.


Ooh, dat is lastig, ik doe dat meestal op zicht qua aantal minuten heb ik eigenlijk geen idee.

Maar wel: over goed warm (220 graden) en dan minstens zo lang als op de verpakking wordt aangegeven, maar vaak nog wel iets langer.
Let wel op dat je spullen koopt die in de over klaargemaakt kunnen worden.

Kroketten en bitterballen haal ik er uit wanneer ze goed in hun eigen vet liggen te spetteren, liefst ook wel een keer omdraaien, dat ze aan beide kanten bakken.
Zo bakken ze dan in hun eigen vet, ze zien er dan ook uit als wanneer ze net uit de frituur komen.
Ik laat ze denk ik een minuut of 2 langer liggen dan op de verpakking staat aangegeven.

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 12 bezoekers