Gezocht: Kerstdessert

Moderators: Muiz, Firelight, Maureen95, NadjaNadja, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Lielle

Berichten: 66251
Geregistreerd: 12-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-12-03 10:09

Christmas pudding, of een chocolade bombe van Roald Dahl *LOL*



Lielle

Berichten: 66251
Geregistreerd: 12-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-12-03 21:29

chocolade bombe komt het kookboek van Roald Dahl:
slakom aan de binnenkant bekleden met goed op smaak gebrachte slagroom (scheutje whiskey, vanillesuiker bv) en invriezen. Volgende dag chocloademousse maken en de slagroomlaag bekleden met chocolademousse. Weer invriezen en daarna vullen met chocloadehagel of nogatine. Voor serveren kort laten ontdooien en uitstorten op een grote schaal. Dunne plakjes serveren!

Lielle

Berichten: 66251
Geregistreerd: 12-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-12-03 22:13

het is idd niet een slecht slank toetje, maar je weet zeker dat niemand met honger van tafel gaat Knipoog

Lielle

Berichten: 66251
Geregistreerd: 12-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-12-03 21:32

hier mijn kerstdessert van vorig jaar:
gegeleerde chocoladegebakschelpen met mascarpone en vruchten
dessert: gebakschelpen insmeren met gesmolten pure chocolade, vullen met losgeklopte mascarpone met wat poedersuiker en kaneel (evt scheutje alcoholisch), beleggen met gehalveerde druiven en overgieten met taartgelei gemaakt met druivensap.
(dat is echt superlekker)

of gevulde perziken:
voor 4 personen:
150 gram amandelspijs
2 blikken perziken
1 sinaasappel
4 eetlepels Cointreau
8 gesuikerde pecannoten
1 bakje creme fraiche

verkruimel de spijs, rasp de sinaasappel en meng de rasp met 2 eetlepels cointreau door de spijs. Laat de perziken uitlekken en leg ze in een ovenschaal met de bolle kant omlaag. Vul de holtes met het spijsmengsel, pers de sinaasappel en giet wat van het sap erover. Zet de perziken 1o minuten in een voorverwarmde over (200 C). Klop de creme fraiche los met de rest van de sinaasappelsap en de cointreau en serveer deze erbij. Garneren met de pecannoten. Errug lekker!


en dus crepes suzette *LOL*


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 16 bezoekers