voorgerecht voor het kerstdiner

Moderators: Nadia, Coby

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Mireille

Berichten: 41958
Geregistreerd: 06-01-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-12-03 19:13

Mijn moeder maakte altijd een zalm, krab en granaal salade.
Dat deed ze als volgt:

Leg een stuk folie op je aanrecht en leg in het midden een aantal flinke bladen sla er op.
In het midden van de sla leg je dan een mengsel van: Granaal salade en beschuit kruimels om het vaster te maken.
De uiteinden van het folie pak je samen en je vormt zo een bal waarvan je alleen de sla ziet. Dit bind je even vast met een touwtje of zo en laat de bal zo in de koelkast een tijd liggen (minimaal een half uur)
Zorg er wel voor dat de bal flink strak staat.

Ondertussen kun je vast de rest voorbereiden.
Snijd komkommer in halve schijven en paprika in strookjes.
Ook de overige vis: zalm en krab (eventueel tonijn, paling) snijdt je ook in kleinere stukjes, ongeveer even groot als de komkommer plakjes.

Later pak je de bollen sla met granaal salade en maak het folie open. Blijf de bol goed vasthouden en leg dan de sla bal met de open kant op het bord en haal het folie weg. Als het goed is blijft het zo als een bal liggen.

De komkommer en paprika leg je er in een patroontje of willekeurig er om heen. Daar boven op leg je dan de stukjes extra vis.
Ook leuk is om een 2 strookjes zalm te snijden en deze als een kruis over de bal heen te leggen.

Makkelijk te maken, erg lekker en voldoet aan je eisen Lachen

Mijn naam is haas.

Incognito! 8-)


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 bezoekers